iPhoto: problemen met cameraverbindingen oplossen

iPhoto herkent een camera die op de computer is aangesloten niet.

Dit document bevat tips voor het oplossen van problemen met digitale camera’s en iPhoto. Tot deze tips behoren het controleren of de camera compatibel is, of de computer over de nieuwste versie van Mac OS X beschikt, of de nieuwste versie van iPhoto is geïnstalleerd en of de camera werkt met het Picture-Transfer-Protocol (PTP).

1. Zorg ervoor dat de camera compatibel is met iPhoto.
  2. Lees de documentatie van de camera om te zien of er meerdere modi zijn die de camera kan gebruiken voor communicatie met de computer via USB. Sommige camera’s hebben een modus voor massaopslag en andere camera’s hebben een optie om de camera in de Picture-Transfer-Protocol (PTP)-modus te zetten. Probeer beide opties om te controleren of de camera wordt herkend door iPhoto.
  3. Zorg ervoor dat de versies van iPhoto en Mac OS X up-to-date zijn. Updates van Mac OS X bieden meer support voor camera’s.
  4. Zet de camera aan en verbind deze met de computer. Kijk in Systeemprofiel (in de map Hulpprogramma’s) of de camera wordt vermeld als aangesloten via USB.
  5. Kijk in Fotolader (in de map Programma’s) of de camera in dit programma wordt herkend. Als de camera nog niet wordt herkend door iPhoto, controleert u of de camera een verwisselbare opslagkaart heeft, zoals een Compact Flash (CF)- of Secure Digital (SD)-kaart. Indien dat het geval is, kunt u mogelijk de kaart openen en de fotobestanden opvragen via de Finder als er een USB- of FireWire-kaartlezer is aangesloten op de computer.