Als u de instellingen in Systeemvoorkeuren niet kunt ontgrendelen

Voor het aanbrengen van bepaalde wijzigingen op de Mac, wordt u gevraagd om de gebruikersnaam en het wachtwoord van een beheerdersaccount in te voeren. Accounts met een blanco wachtwoord werken mogelijk niet.

U wordt op de Mac gevraagd om de gebruikersnaam en het wachtwoord van een beheerdersaccount in te voeren als moet worden geverifieerd of u bevoegd bent om wijzigingen aan te brengen. U moet bijvoorbeeld inloggen als beheerder als u op het hangslot klikt in Systeemvoorkeuren, bepaalde commando's invoert in Terminal of of een firmwarewachtwoord instelt.

De beheerdersaccount mag geen blanco wachtwoord hebben. Zelfs als de account een blanco wachtwoord heeft, accepteert de Mac dit mogelijk niet.

Lees hier hoe u het wachtwoord van een macOS-gebruikersaccount wijzigt of opnieuw instelt.