Over LTE-opties op een iPhone

De opties voor mobiele data op een iPhone kunnen verschillen naargelang het netwerk van de aanbieder.

Als uw aanbieder VoLTE ondersteunt

Ga op de iPhone naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' > 'Opties mobiele data'. Als de aanbieder Voice over LTE (VoLTE) ondersteunt, ziet u deze opties:

• Uit: hiermee schakelt u LTE uit.
  • Gesprekken en data: hiermee stelt u in dat gesprekken en het gebruik van mobiele data via LTE toegestaan zijn.
  • Alleen data: hiermee stelt u in dat het gebruik van mobiele data via LTE wel toegestaan is, maar gesprekken niet.

Als bij het gebruik van VoLTE gesprekken vaak worden verbroken of de kwaliteit slecht is, schakelt u VoLTE uit. U schakelt VoLTE uit door de optie 'Alleen data' te selecteren. Vraag hulp bij uw aanbieder als gesprekken beter zijn wanneer VoLTE is uitgeschakeld.

Als uw aanbieder VoLTE niet ondersteunt

Als de aanbieder VoLTE niet ondersteunt, maar wel mobiele voorzieningen aanbiedt, ziet u een van deze opties:

• LTE of 4G: hiermee stelt u in dat het gebruik van mobiele data via het LTE- of 4G-netwerk toegestaan is (indien beschikbaar).
  • 3G: hiermee stelt u in dat het gebruik van mobiele data via het 3G-netwerk toegestaan is (indien beschikbaar).
  • 2G: hiermee stelt u in dat het gebruik van mobiele data via het 2G-netwerk toegestaan is (indien beschikbaar).

Afhankelijk van de mobiele aanbieder wordt '4G' gebruikt als aanduiding van een UMTS-verbinding of een LTE-verbinding. Als de aanbieder VoLTE nog niet ondersteunt, maar wel CDMA-voorzieningen aanbiedt, ziet u 'Schakel LTE in'. Hiermee stelt u in dat het gebruik van mobiele data via het LTE-netwerk toegestaan is (indien beschikbaar).

Meer informatie over mobiele datanetwerken