Over de beveiligingsinhoud van QuickTime 7.7.6

In dit document wordt de beveiligingsinhoud van QuickTime 7.7.6 beschreven.

Deze update kan worden gedownload en geïnstalleerd via Software-update of vanaf de Apple Support-website.

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Bezoek de website Apple-productbeveiliging voor meer informatie over Apple-productbeveiliging.

Raadpleeg Hoe gebruikt u de Apple Product Security PGP-sleutel? voor meer informatie over het gebruik van de Apple PGP-sleutel voor productbeveiliging.

Waar mogelijk worden CVE-ID’s als referentie voor kwetsbaarheden gebruikt voor verdere informatie.

Raadpleeg Apple-beveiligingsupdates voor meer informatie over andere beveiligingsupdates.

QuickTime 7.7.6

• QuickTime

Beschikbaar voor: Windows 7, Vista, XP SP2 of hoger

Impact: het afspelen van een kwaadwillig vervaardigd filmbestand kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er was een probleem met geheugenbeschadiging bij de verwerking van RLE-gecodeerde filmbestanden. Dit probleem is verholpen door middel van een verbeterde controle van de grenzen.

CVE-ID

CVE-2014-1391: Fernando Munoz in samenwerking met iDefense VCP, Tom Gallagher & Paul Bates in samenwerking met het Zero Day Initiative van HP

• QuickTime

Beschikbaar voor: Windows 7, Vista, XP SP2 of hoger

Impact: het afspelen van een kwaadwillig vervaardigd filmbestand kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er was een probleem met geheugenbeschadiging bij de verwerking van ‘mvhd’-atomen. Dit probleem is verholpen door middel van een verbeterde controle van de grenzen.

CVE-ID

CVE-2014-4979: Andrea Micalizzi aka rgod in samenwerking met het Zero Day Initiative van HP

• QuickTime

Beschikbaar voor: Windows 7, Vista, XP SP2 of hoger

Impact: het afspelen van een kwaadwillig vervaardigd MIDI-bestand kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er was een bufferoverloop bij de verwerking van MIDI-bestanden. Dit probleem is verholpen door middel van een verbeterde controle van de grenzen.

CVE-ID

CVE-2014-4350: s3tm3m in samenwerking met het Zero Day Initiative van HP

• QuickTime

Beschikbaar voor: Windows 7, Vista, XP SP2 of hoger

Impact: het afspelen van een kwaadwillig vervaardigd m4a-bestand kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er was een bufferoverloop bij de verwerking van audiosamples. Dit probleem is verholpen door middel van een verbeterde controle van de grenzen.

CVE-ID

CVE-2014-4351: Karl Smith van NCC Group

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.