Als de Kaarten-app op uw Apple apparaat niet werkt

Ontdek wat u kunt doen als u uw locatie niet kunt vinden of als u onjuiste resultaten krijgt bij het gebruik van Kaarten op uw iPhone, iPad, iPod touch of Mac.

Als u de eigenaar van een bedrijf bent en de informatie in Kaarten over een van uw locaties wilt aanpassen, logt u in bij Maps Connect. Meer informatie over het gebruik van Kaarten op een iPhone, iPad en iPod touch.

Als u uw huidige locatie niet kunt vinden op uw iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Privacy' > 'Locatievoorzieningen' en controleer of 'Locatievoorzieningen' en 'Kaarten' zijn ingesteld op 'Bij gebruik'.
  2. Zorg ervoor dat u de datum, tijd en tijdzone juist hebt ingesteld op het apparaat. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Datum en tijd'. Indien mogelijk kiest u 'Stel automatisch in'.
  3. Controleer of mobiele data of wifi is ingeschakeld en of u een actieve verbinding hebt.
  4. Herstart de Kaarten-app. Veeg omhoog in de app en stop even. Veeg vervolgens opnieuw omhoog op de voorbeeldweergave van de app om deze te sluiten. Open Kaarten vervolgens opnieuw.
  5. Herstart uw apparaat.
  6. Probeer een andere locatie of schakel over naar een ander wifinetwerk.

Locatievoorzieningen maakt gebruik van gps, Bluetooth, crowd-sourced wifihotspots en zendmasten om uw locatie te bepalen. Lees meer over Locatievoorzieningen op een iOS-apparaat.

Als u uw huidige locatie niet kunt vinden op uw Mac

1. Kies in het Apple-menu () de optie 'Systeemvoorkeuren', klik op 'Beveiliging en privacy' en vervolgens op 'Privacy'.
  2. Controleer of 'Schakel locatievoorzieningen in' is geselecteerd. Als het hangslot linksonder gesloten is, klikt u erop en geeft u vervolgens uw gebruikersnaam en wachtwoord op.
  3. Controleer of Kaarten uw locatie kan bepalen.
  4. Sluit het venster 'Beveiliging en privacy'.
  5. Controleer of uw Mac verbinding heeft met het internet.

Als u een probleem in Kaarten wilt melden

U kunt een probleem over de volgende functies van Kaarten melden:

• Kaart
  • Zoeken
  • Navigatie
  • Openbaar vervoer
  • Beeldkwaliteit

U kunt ook een plaats toevoegen en uw huis- en werkadres wijzigen.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

Als u een probleem wilt melden, een plaats wilt toevoegen of uw huis- of werkadres wilt wijzigen, voert u de volgende stappen uit:

1. Tik in de rechterbovenhoek op .
  2. Tik op 'Meld een probleem'.
  3. Kies het probleem en volg de instructies op het scherm.

Als u wilt toestaan dat Apple contact met u opneemt als er vragen zijn over een door u gemeld probleem op uw iPhone, iPad of iPod touch, gaat u naar 'Instellingen' > 'Kaarten', scrolt u helemaal naar beneden en schakelt u 'Vervolgvragen via e-mail' in. Kaarten gebruikt uw standaardcontact.

Op een Mac

Als u een probleem op uw Mac wilt melden, volgt u deze stappen:

1. Kies in de menubalk van Kaarten de optie 'Kaarten' > 'Meld een probleem'.
  2. Kies het probleem en volg de instructies op het scherm.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.