Als Kaarten niet werkt op uw Apple apparaat

Kunt u uw locatie niet vinden in de Kaarten-app? Ziet u de verkeerde resultaten in Kaarten op uw iPhone, iPad, iPod touch of Mac? Lees hier wat u moet doen.

Als u de eigenaar van een bedrijf bent en de informatie in Kaarten over een van uw locaties wilt aanpassen, logt u in bij 'Locaties op Kaarten'.

Als u uw huidige locatie niet kunt vinden op uw iPhone, iPad of iPod touch

• Schakel 'Locatievoorzieningen' en 'Toegang tot locatie' in voor Kaarten. Tik in de Instellingen-app op 'Privacy' en tik vervolgens op 'Locatievoorzieningen'. Zorg ervoor dat 'Locatievoorzieningen' is ingeschakeld en controleer of Kaarten is ingesteld op 'Bij gebruik van de app of widgets'.
  • Zorg dat de datum, tijd en tijdzone correct zijn ingesteld op uw apparaat. Tik in de Instellingen-app op 'Algemeen' en tik vervolgens op 'Datum en tijd'. Indien mogelijk schakelt u de optie 'Stel automatisch in' in.
  • Schakel mobiele data of wifi in zodat u een actieve verbinding hebt. Tik in de Instellingen-app op 'Wifi' of 'Mobiel netwerk' en selecteer een netwerk of mobiel abonnement.

Locatievoorzieningen maakt gebruik van gps, Bluetooth, crowd-sourced wifihotspots en zendmasten om uw locatie te bepalen. Als u uw huidige locatie nog steeds niet kunt vinden in Kaarten, sluit u de Kaarten-app en opent u deze opnieuw. U kunt ook proberen om uw iPhone, iPad of iPod touch te herstarten.

Meer informatie over Locatievoorzieningen op uw iPhone, iPad of iPod touch.

Als u uw huidige locatie niet kunt vinden op uw Mac

1. Kies in het Apple-menu  de optie 'Systeemvoorkeuren', klik op 'Beveiliging en privacy' en vervolgens op 'Privacy'.
  2. Controleer of 'Schakel locatievoorzieningen in' is geselecteerd. Als het hangslot linksonder gesloten is, klikt u erop en geeft u vervolgens uw gebruikersnaam en wachtwoord op.
  3. Selecteer het aankruisvak naast 'Kaarten'.
    Opties voor Locatievoorzieningen in macOS-instellingen voor 'Beveiliging en privacy', met 'Schakel locatievoorzieningen in' geselecteerd.
  4. Sluit het venster 'Beveiliging en privacy'.
  5. Controleer of uw Mac is verbonden met het internet.

Een probleem melden of een ontbrekende plaats toevoegen in Kaarten op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Scrol in de Kaarten-app omlaag naar de onderkant van het scherm.
  2. Tik op 'Meld een probleem'. Vanaf dit scherm kunt u een probleem met een straat, plaats of route melden, een plaats toevoegen aan Kaarten of een incident melden.
    iPhone-scherm met uitleg over hoe u een probleem meldt in Kaarten.
  3. Nadat u een probleem hebt gekozen, volgt u de instructies op het scherm.

U kunt ook uw favoriete plaatsen wijzigen en uw huis- of werkadres bijwerken.

Een probleem melden of een ontbrekende plaats toevoegen in Kaarten op een Mac

1. Kies in de menubalk van Kaarten de optie 'Kaarten' > 'Meld een probleem'.
  2. Kies een probleem. Vanaf dit scherm kunt u een plaats toevoegen aan Kaarten of een probleem met een straat of plaats melden.
  3. Volg de instructies op het scherm.

Om een ontbrekende plaats te melden, gaat u in de menubalk van Kaarten naar 'Kaarten' > 'Zet in Kaarten'.

U kunt ook uw huis- of werkadres wijzigen.

Als u een probleem of ontbrekende plaats wilt melden, hebt u een Mac nodig met Apple silicon, de Apple T2 Security-chip of een Touch Bar.

Als u problemen hebt met gesproken routebeschrijvingen op een iOS- of iPadOS-apparaat

1. Tik in de Instellingen-app op 'Kaarten'.
  2. Tik op 'Gesproken routebeschrijving'.
  3. Selecteer de gewenste opties, om bijvoorbeeld podcasts te pauzeren voor een routebeschrijving of om een routebeschrijving te horen als u naar de radio luistert in uw auto.

U kunt 'Gesproken routebeschrijving' in- of uitschakelen door op de audioknop op de kaart te tikken na het starten van stapsgewijze navigatie. Bekijk in welke landen of regio's stapsgewijze navigatie wordt ondersteund.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.