Bellen met Voice over LTE (VoLTE)

Op een iPhone 6 of hoger kunt u met VoLTE gesprekken van goede kwaliteit voeren. Voor deze gesprekken moeten beide telefoons werken met VoLTE.

Uw aanbieder en locatie controleren

Of u VoLTE wel of niet kunt gebruiken, hangt af van het volgende:

• Uw locatie, uw account bij de aanbieder en het model van uw iPhone

• De aanbieder, de aanbiederaccount, de locatie en het model van de telefoon van de persoon die u belt

Sommige aanbieders ondersteunen VoLTE alleen in bepaalde steden of alleen voor bepaalde netnummers. Neem contact op met uw aanbieder en vraag naar uw gebied en account.

U kunt Support en functies voor de iPhone aangeboden door mobiele aanbieders raadplegen om te controleren of uw aanbieder VoLTE ondersteunt.

VoLTE inschakelen

Sommige aanbieders schakelen deze functie standaard in. Om te controleren of VoLTE is ingeschakeld, gaat u naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' > 'Opties mobiele data' en schakelt u 'VoLTE' of Schakel LTE in' in.

No alt supplied for Image

Als u een foutbericht ziet

Wanneer u VoLTE probeert in te schakelen, ziet u mogelijk het bericht 'Bellen via LTE kan niet worden geactiveerd. Om bellen via LTE voor deze account te activeren, neem je contact op met je aanbieder.' Dit kan gebeuren bij sommige typen accounts, zoals nummers van bedrijven, en bij bepaalde aanbieders. Als u VoLTE inschakelt met een mobiel netwerk dat niet door de aanbieder is gecertificeerd voor VoLTE, kan dit van invloed zijn op de gebruiksduur van de batterij, gesprekken, sms-berichten, tekstberichten, voicemail en mobiele data. Neem contact op met de aanbieder voor hulp.

Ook ziet u mogelijk een bericht met de melding dat u een nieuwe simkaart moet plaatsen. Dit kan gebeuren bij oudere simkaarten. U hebt mogelijk een nieuwe simkaart nodig om VoLTE te gebruiken. Neem contact op met uw aanbieder.