Als u in Apple Business Manager of Apple School Manager wordt gevraagd om nieuwe voorwaarden goed te keuren

Bij het uitbrengen van een nieuwe OS-versie werkt Apple soms de licentieovereenkomst voor de macOS-, iOS- of tvOS-software bij. Wanneer een softwarelicentieovereenkomst is bijgewerkt, moet een Apple School Manager-beheerder, een Apple Business Manager-beheerder of de Device Enrollment Program-agent inloggen bij de website van het programma om de bijgewerkte voorwaarden te lezen en te accepteren.

Beheerders en agenten

Degene die aanvankelijk de inschrijving voor het programma heeft voltooid, accepteert ook de volgende voorwaarden namens de organisatie die wordt ingeschreven:

• Apple Device Enrollment Program, Apple School Manager-overeenkomst of Apple Business Manager-overeenkomst
  • Licentieovereenkomst voor macOS-software
  • Licentieovereenkomst voor iOS-software
  • Licentieovereenkomst voor tvOS-software

Na voltooiing van de inschrijving wordt deze persoon de beheerder in Apple School Manager of Apple Business Manager of agent in het Device Enrollment Program. In Apple School Manager of Apple Business Manager kan deze persoon ook tot vier anderen als beheerder aanwijzen. In het Device Enrollment Program is er slechts één agent.

Bijgewerkte overeenkomsten accepteren

Nadat Apple een van deze overeenkomsten heeft bijgewerkt, moet een Apple School Manager-beheerder, Apple Business Manager-beheerder of Device Enrollment Program-agent inloggen bij de website van het programma om eventuele nieuwe overeenkomsten te accepteren.

Als u de overeenkomsten niet accepteert

Apparaten die zijn toegewezen aan een MDM-server (Mobile Device Management) in Apple School Manager, Apple Business Manager of het Device Enrollment Program, worden hierdoor niet beïnvloed. Zelfs als u alle inhoud en instellingen op een apparaat wist, blijft het apparaat toegewezen aan dezelfde MDM-server en worden dezelfde instellingen toegepast tijdens de configuratie.

De volgende voorwaarden zijn echter van toepassing tot de nieuwe overeenkomsten worden geaccepteerd:

• Docenten en beheerders van Apple School Manager kunnen wachtwoorden van gebruikers opnieuw instellen en inloggegevens verzenden of afdrukken, maar andere functies van de site zijn uitgeschakeld.
  • Beheerders van Apple Business Manager kunnen wachtwoorden van gebruikers opnieuw instellen en inloggegevens verzenden of afdrukken, maar andere functies van de site zijn uitgeschakeld.
  • Beheerders van het Device Enrollment Program (niet de agent) kunnen pas inloggen bij het Device Enrollment Program-agent nadat de agent de bijgewerkte overeenkomsten heeft geaccepteerd.
  • In Apple School Manager, Apple Business Manager en het Device Enrollment Program kunt u geen nieuwe apparaten toewijzen aan uw MDM-server, ook niet als u de optie hebt geselecteerd om nieuwe aankopen automatisch toe te wijzen aan een specifieke MDM-server.
  • Op de MDM-server kan een foutbericht worden weergegeven zoals '403 T_C_NOT_SIGNED' wanneer verbinding wordt gemaakt met de MDM-servers van Apple.