iCloud Drive-bestanden openen op uw iPhone en andere apparaten

Gebruik iCloud Drive om bestandsversies op alle apparaten te beheren, bekijken, wijzigen en bij te werken.

iCloud Drive gebruiken op een iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc

iCloud Drive configureren om bestanden up-to-date te houden op alle apparaten.

Op een iPhone, iPad en iPod touch met iOS 11 of hoger, kunt u uw bestanden openen in de Bestanden-app wanneer u iCloud Drive hebt geconfigureerd. Met de Bestanden-app kunt u eenvoudig documenten delen, in realtime samenwerken aan uw Pages-, Numbers- en Keynote-projecten en alle materialen beheren die u in iCloud Drive bewaart.

Als u de Bestanden-app niet op uw apparaat hebt staan, werkt u bij naar iOS 11 of nieuwer. Als u iOS 9 of iOS 10 gebruikt, kunt u de iCloud Drive-app gebruiken.

Pages-, Numbers- en Keynote-bestanden automatisch bewaren in iCloud Drive

U kunt de instellingen op uw iPhone, iPad of iPod touch bijwerken zodat uw documenten automatisch worden bewaard op iCloud Drive, 'Op mijn [apparaat]' of een cloudservice van een derde partij.

1. Ga naar 'Instellingen'.
  2. Kies om de instellingen voor Pages, Numbers of Keynote bij te werken.
  3. Tik op 'Documentenopslag'.
  4. Kies waar u uw documenten automatisch wilt bewaren.

Als u iCloud Drive kiest, worden wijzigingen die u aanbrengt in Pages-, Numbers- en Keynote-bestanden op een Mac automatisch bewaard in iCloud Drive.

Bestanden uit de mappen 'Bureaublad' en 'Documenten' toevoegen aan iCloud Drive

Als u bestanden op uw Mac op andere apparaten wilt openen, kunt u de mappen 'Bureaublad' en 'Documenten' toevoegen aan iCloud Drive.

iCloud Drive-bestanden offline beheren

Als u offline bent en documenten in iCloud Drive wilt openen, wijzigen en bewerken, volgt u eerst deze stappen.

Bestanden openen wanneer u offline bent

U kunt uw bestanden offline openen door de Bestanden-app te openen op een iPhone, iPad of iPod touch en deze stappen te volgen.

Als u lokaal bewaarde versies van uw bestanden wijzigt wanneer u offline bent, worden de wijzigingen niet weergegeven in iCloud Drive. Upload de bijgewerkte versies van de bestanden naar iCloud Drive wanneer uw weer online bent.

Bestanden uploaden naar iCloud Drive om offline aangebrachte wijzigingen te bewaren

U kunt bestanden uploaden naar iCloud Drive vanaf een Mac of pc door een van de volgende dingen te doen:

• Sleep bestanden van uw bureaublad of een mapvenster op uw computer naar het iCloud Drive-venster. U kunt de bestanden ook naar een mapsymbool in het iCloud Drive-venster slepen. Als u ze naar een mapsymbool sleept, wordt het symbool gemarkeerd om te bevestigen dat het item dat u versleept naar de map wordt verplaatst.
  • Klik op de iCloud Drive-uploadknop  in de iCloud Drive-knoppenbalk. Selecteer de bestanden die u wilt uploaden en klik op 'Kies'.

Als u niet genoeg ruimte in iCloud hebt voor de upload, upgradet u uw iCloud-opslag of beheert u uw iCloud-opslag om ruimte vrij te maken.

Wanneer wijzigingen aan uw bestanden worden geüpload naar iCloud

Hoelang het duurt voordat de wijzigingen naar iCloud worden geüpload, hangt af van de app die u gebruikt. Pages, Numbers en Keynote uploaden regelmatig bestanden naar iCloud, zodat er geen wijzigingen verloren gaan. Andere apps uploaden bestanden naar iCloud pas wanneer u ze in de map 'iCloud Drive' bewaart. Ga naar 'Finder' > 'iCloud Drive' om de bewaarde bestanden op een Mac te zien. Op uw iPhone, iPad of iPod touch gaat u naar de Bestanden-app. Ga op een pc met iCloud voor Windows naar 'Verkenner' > 'iCloud Drive'.

Als u de laatste wijzigingen nog steeds niet ziet of een symbool voor 'wijziging in uitvoering' of het symbool van iCloud  in het systeemvak ziet, probeert u een nieuw document in de map 'iCloud Drive' te bewaren. Controleer vervolgens of de wijzigingen in de map iCloud Drive verschijnen.

Ontbrekende bestanden vinden

Wanneer u iCloud Drive inschakelt, worden alle documenten die u al in iCloud bewaart, automatisch verplaatst naar iCloud Drive. U kunt uw bestanden zien op iCloud.com, in de Bestanden-app op iOS 11 en hoger, in de Pages-, Numbers- en Keynote-apps, of in de iCloud Drive-app op iOS 10 en iOS 9.

Als u uw bestanden niet ziet op een van deze locaties, configureert u iCloud Drive op al uw apparaten.

Als u toegang tot een bestand nodig hebt dat u in de afgelopen 30 dagen hebt verwijderd, kunt u het terughalen via de map 'Recent verwijderd' in de Bestanden-app of op iCloud.com.

Als de bestanden niet worden bijgewerkt op iCloud Drive

Controleer eerst het volgende:

Als u deze stappen hebt geprobeerd en uw bestanden nog steeds niet kunnen worden geüpload naar iCloud, blijft u ingelogd bij iCloud en bewaart u uw bijgewerkte bestanden in een andere map op uw Mac of pc. Neem contact op met Apple Support voor meer hulp.

Omgaan met het bericht 'Los conflict op'

Als het bericht 'Los conflict op' verschijnt wanneer u een bestand opent, kiest u de versie van het document dat u wilt bewaren. Kies vervolgens 'Bewaar' om het bestand bij te werken in iCloud. Dit bericht betekent dat het bestand op een ander apparaat of op iCloud.com is bijgewerkt sinds u voor het laatst hebt ingelogd bij iCloud.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.