Safari-extensies installeren en beheren op een Mac

Safari-extensies verbeteren en passen uw surfervaring aan.

Safari-extensies voegen functies toe aan Safari zodat u op het web kunt surfen zoals u maar wilt. Extensies kunnen nuttige informatie over een webpagina tonen, hoofdpunten van het nieuws weergeven, u helpen bij het gebruik van uw favoriete voorzieningen, de weergave van webpagina’s wijzigen en veel meer. Ontwikkelaars voegen dagelijks nieuwe extensies toe aan de Safari-extensiegalerie. U kunt dus nieuwe manieren ontdekken om uw internetervaring te personaliseren.

Extensies installeren

Met de Safari-extensiegalerie kunt u extensies makkelijk zoeken en met een enkele klik installeren. Het is de veiligste plaats om Safari-extensies te downloaden omdat alle extensies in de galerie worden gecontroleerd, ondertekend en gehost door Apple. En alle extensies die u vanaf de galerie installeert, worden automatisch bijgewerkt.

1. Open de galerie door in het menu Safari de optie Safari-extensies te kiezen.
  2. Klik naast de extensie die u wilt installeren op ‘Install now’ (Installeer nu).

U kunt ook extensies rechtstreeks bij uw favoriete ontwikkelaars verkrijgen. Wanneer u een extensie van een ontwikkelaar downloadt, krijgt u een bestand dat eindigt op .safariextz. Dubbelklik op het bestand om de extensie te installeren. Deze extensies zijn niet ondertekend of gehost door Apple. U wordt dus in Safari gevraagd te bevestigen of u de bron vertrouwt en de extensie wilt installeren.

Extensies bijwerken

Safari werkt de extensies die via de Safari-extensiegalerie met Safari 9 in OS X Yosemite of hoger zijn geïnstalleerd automatisch bij.

U kunt de extensies die via de ontwikkelaar zijn gedownload of met een oudere versie van Safari zijn geïnstalleerd handmatig bijwerken:

1. Kies in het menu Safari de optie Voorkeuren en klik op Extensies.
  2. Selecteer in de linkerbenedenhoek van het venster de optie Updates. Deze optie verschijnt alleen wanneer er updates beschikbaar zijn.
  3. Klik naast de updates die u wilt installeren op de knop Werk bij.

Extensies uitschakelen of verwijderen

1. Kies in het menu Safari de optie Voorkeuren en klik op Extensies.
  2. Selecteer een extensie in de lijst.
  3. Schakel de extensie uit door het aankruisvak Schakel in uit te schakelen. Als u niet weet wat een extensie doet of u deze niet meer gaat gebruiken, klikt u op de knop Verwijder.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.