Safari-extensies gebruiken op uw Mac

Met Safari-extensies kunt u de werking van uw Mac-browser aanpassen. Lees hier hoe u ze kunt installeren, verwijderen of delen op verschillende apparaten.

Safari-extensies voegen functies toe aan Safari, zodat u op het web kunt surfen zoals u wilt. Extensies kunnen nuttige informatie over een webpagina tonen, hoofdpunten van het nieuws weergeven, u helpen bij het gebruik van uw favoriete voorzieningen, de weergave van webpagina's wijzigen en veel meer. Extensies zijn een goede manier om uw browser aan uw eigen wensen aan te passen.

Safari-extensies kunt u vinden en downloaden in de App Store. Alle extensies in de App Store zijn onderzocht en ondertekend en worden gehost door Apple, om uw veiligheid te waarborgen.

Extensies installeren

Om te beginnen installeert u de nieuwste macOS-updates om er zeker van te zijn dat Safari up-to-date is. Om Safari-extensies te kunnen downloaden in de App Store, hebt u Safari 12 of hoger nodig.

Een extensie zoeken en installeren

1. Open Safari en kies 'Safari' > 'Safari-extensies' in de menubalk.
  2. De App Store wordt geopend op de pagina 'Safari-extensies'. U downloadt en installeert een extensie door op de knop 'Download' of op de prijs te klikken. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen met uw Apple ID.
  3. Klik op 'Installeer'.
  4. Wanneer de extensie is geïnstalleerd, klikt u op 'Open' en volgt u de aanwijzingen die voor de extensie worden gegeven.

De extensie inschakelen

Vervolgens gaat u terug naar Safari om de zojuist geïnstalleerde extensie in te schakelen.

1. Kies 'Safari' > 'Instellingen' (of 'Voorkeuren').
  2. Klik op 'Extensies'.
  3. Selecteer het aankruisvak naast de naam van de extensie.

Extensies die afkomstig zijn uit de App Store, worden automatisch bijgewerkt.

Extensies verwijderen of uitschakelen

Kies 'Safari' > 'Instellingen' (of 'Voorkeuren') en klik vervolgens op 'Extensies'.

• U schakelt een extensie uit door het aankruisvak ervan uit te schakelen.
  • Als u een extensie wilt verwijderen, selecteert u de extensie en klikt u op de knop 'Verwijder installatie'. Als u niet weet wat een extensie doet, of als u niet van plan bent een extensie nog te gebruiken, doet u er goed aan die extensie te verwijderen.

Extensies delen op verschillende apparaten

Vanaf macOS Ventura, iOS 16 en iPadOS 16 kunt u extensies delen op uw Mac, iPhone en iPad:

• Open Safari op uw Mac, kies 'Safari' > 'Instellingen' en klik op 'Extensies'. Selecteer 'Deel op alle apparaten' onderaan het venster.
  • Ga op uw iPhone of iPad naar 'Instellingen' > 'Safari' > 'Extensies' en schakel 'Deel op alle apparaten' in.

Als een extensie op het ene apparaat ook compatibel is met uw andere apparaten, wordt de extensie automatisch weergegeven in de instellingen voor extensies op die apparaten. Klik op de knop 'Download' of het iCloud-symbool naast de extensie om deze te downloaden. Wanneer u de extensie in- of uitschakelt, wordt deze wijziging ook doorgevoerd op uw andere apparaten.

Als u een extensie van alle apparaten wilt verwijderen, moet u deze op elk apparaat afzonderlijk verwijderen.

Meer informatie

De meeste webplugins worden niet meer door Safari ondersteund. Om webpagina's sneller te laden, energie te besparen en de veiligheid te verbeteren, is Safari geoptimaliseerd voor materiaal dat de webstandaard HTML5 gebruikt en waarvoor geen plugins vereist zijn. Als u de werking van uw browser wilt aanpassen, kunt u beter Safari-extensies gebruiken in plaats van webplugins.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.