Uw iMovie voor Mac-bibliotheek verplaatsen

Als u ruimte wilt vrijmaken op uw Mac, kunt u uw iMovie-bibliotheek verplaatsen naar een extern opslagapparaat.

Een iMovie-bibliotheek bevat alle media en gegevens die worden gebruikt om films te maken in iMovie. Als uw iMovie-bibliotheek groot is en u opslagruimte wilt vrijmaken op uw Mac, kunt u de iMovie-bibliotheek verplaatsen naar een extern opslagapparaat.

Het is aan te raden om een reservekopie van uw Mac te maken voordat u een iMovie-bibliotheek verplaatst.

Als u uw bibliotheek verplaatst naar een extern opslagapparaat, heeft dat geen gevolgen voor iMovie Theater-materiaal dat u naar iCloud hebt verplaatst.

Het externe opslagapparaat voorbereiden

U kunt uw bibliotheek opslaan op een extern opslagapparaat zoals een USB- of Thunderbolt-schijf die is geformatteerd als APFS of Mac OS Uitgebreid (journaled). Apple raadt af om iMovie-bibliotheken te bewaren op opslagmedia zoals SD-kaarten en USB-sticks of schijven die in een netwerk worden gedeeld.

U kunt uw bibliotheek niet bewaren op een opslagapparaat dat wordt gebruikt voor Time Machine-reservekopieën.

Een bibliotheek verplaatsen naar een extern opslagapparaat

1. Stop iMovie.
  2. Selecteer het externe opslagapparaat in de Finder en kies vervolgens 'Archief' > 'Toon info'.
  3. Als de informatie in 'Delen en bevoegdheden' niet zichtbaar is, klikt u op het driehoekje  en zorgt u ervoor dat het aankruisvak bij 'Negeer eigendomsrechten op dit volume' ingeschakeld is. Als dit aankruisvak niet ingeschakeld is, klikt u op het hangslot , voert u de naam en het wachtwoord van een beheerder in en schakelt u het aankruisvak in.
  4. Klik op het bureaublad, zodat u zeker weet dat u in de Finder bent, en kies vervolgens 'Ga' > 'Thuismap' in de menubalk bovenaan het scherm.
  5. Open de map 'Films' en sleep het bestand 'iMovie-bibliotheek' naar het externe opslagapparaat.
  6. Als het bibliotheekbestand is gekopieerd, klikt u dubbel op het bibliotheekbestand op het externe opslagapparaat om het te openen in iMovie. Als er een melding wordt weergegeven waarin u wordt gevraagd om iMovie toegang te verlenen tot een verwijderbaar volume, klikt u op 'OK'.
    Als u op 'Sta niet toe' hebt geklikt, gaat u in de Finder naar het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klikt u achtereenvolgens op 'Beveiliging en privacy' en 'Privacy'. Klik in de navigatiekolom op 'Bestanden en mappen' en selecteer bij iMovie 'Verwijderbare volumes'.
  7. Controleer of de verplaatste bibliotheek al uw media bevat. Sleep vervolgens het originele bestand van de map 'Films' op uw Mac naar de prullenmand.

Als u het externe opslagapparaat loskoppelt

Wanneer het externe opslagapparaat wordt aangesloten op de Mac, wordt de bibliotheek die u ernaar hebt verplaatst, automatisch geopend met iMovie. Als u het externe opslagapparaat met de bibliotheek loskoppelt, wordt er in iMovie een nieuwe, lege bibliotheek geopend. Deze bibliotheek wordt bewaard in de map 'Films' op uw Mac. iMovie gebruikt die nieuwe locatie vervolgens als opslaglocatie voor alle projecten die u aanmaakt en alle media die u importeert.

Als u de bibliotheek wilt openen die u naar een extern opslagapparaat hebt verplaatst, kunt u dat doen nadat u het opslagapparaat opnieuw hebt aangesloten. Vervolgens kunt u fragmenten, gebeurtenissen en projecten van de ene bibliotheek naar de andere verplaatsen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.