Welke soorten materiaal kan ik delen met mijn gezin via 'Delen van aankopen'?

'Delen van aankopen' is een functie van 'Delen met gezin' waarbij gezinsleden nummers, albums, films, tv-programma's, boeken en apps die daarvoor in aanmerking komen, kunnen delen met alle andere leden van de gezinsgroep.

Wat u kunt delen

Met 'Delen van aankopen' kunt u bijna alles delen wat u met uw Apple ID hebt gekocht. U kunt het volgende delen:

• Muziek, films en tv-programma's uit de iTunes Store
  • Boeken uit de Book Store in Apple Books
  • De meeste apps uit de App Store

Met 'Delen met gezin' kunt u ook abonnementen delen met uw gezinsleden. U kunt het volgende delen:

• Apple Music-gezinsabonnement
  • Apple Arcade-abonnement
  • Apple News+-abonnement
  • Apple TV+-abonnement
  • Apple TV-kanaalabonnementen
  • iCloud-opslagabonnement

De beschikbaarheid van materiaal in de App Store en de iTunes Store varieert per land of regio.

Voor het delen van apps hebt u iOS 8 (of hoger) of OS X Yosemite (of hoger) nodig. Om 'Delen met gezin' optimaal te benutten, kunt u het beste uw iPhone, iPad of iPod touch bijwerken naar het nieuwste iOS of iPadOS en uw Mac bijwerken naar het nieuwste macOS.

Wat u niet kunt delen

• Individuele Apple Music-abonnementen, Apple Music-studentenabonnementen en abonnementen van andere aanbieders.
  • In-app aankopen.
  • Items die niet langer verkrijgbaar zijn in de App Store en de iTunes Store.
  • Items die door uzelf of een ander gezinslid zijn verborgen. Lees hier meer over verborgen aankopen.
  • Sommige apps uit de App Store. Kijk of een app kan worden gedeeld.

Op een Apple TV hebt u geen toegang tot gedeelde muziek.

Kijken of een app kan worden gedeeld

Als u wilt controleren of een app die u van plan bent te kopen of al hebt gekocht, kan worden gedeeld met 'Delen van aankopen', kunt u deze stappen volgen.

Controleren of een app kan worden gedeeld op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de App Store op de iPhone, iPad of iPod touch.
  2. Zoek de app die u wilt delen.
  3. Scrol omlaag naar het onderdeel 'Ondersteunt'.
  4. Als de app kan worden gedeeld, ziet u hier 'Delen met gezin' staan.

Controleren of een app kan worden gedeeld op een Mac

1. Open de App Store op een Mac.
  2. Zoek de app die u wilt delen.
  3. Scrol omlaag naar het onderdeel 'Ondersteunt'. Als de app met uw gezin kan worden gedeeld, ziet u hier 'Delen met gezin' staan.

Meer informatieover 'Delen met gezin'

Voor 'Delen met gezin' is een persoonlijke Apple ID vereist die bij iCloud, de App Store en de iTunes Store ingelogd moet zijn. Via 'Delen met gezin' kunnen maximaal zes gezinsleden het volgende delen: gekochte App Store-apps, muziek, films, tv-programma's en boeken, een Apple Music-gezinsabonnement, een Apple Arcade-abonnement, een Apple News+-abonnementApple TV-kanaalabonnementen, een Apple TV+-abonnement en een iCloud-opslagabonnement. Uw gezin kan ook foto's, agenda's en herinneringen delen. U en uw gezinsleden kunnen zelfs helpen om elkaars zoekgeraakte apparaten te vinden of elkaars locatie delen.

Muziek, films, tv-programma's en boeken kunnen worden gedownload op maximaal tien apparaten per account (waaronder maximaal vijf computers). iOS 8 en hoger en OS X Yosemite en hoger zijn vereist om een 'Delen met gezin'-groep aan te maken of er aan deel te nemen. We raden echter aan om uw apparaten bij te werken naar het nieuwste iOS of iPadOS en het nieuwste macOS. Niet alles kan met andere gezinsleden worden gedeeld. Gezinsleden kunnen materiaal verbergen en verborgen materiaal kan niet worden gedownload. Materiaal dat door gezinsleden is gedownload of via inwisselcodes is verkregen, is niet onderhevig aan 'Vraag om te kopen'.

Als een van uw gezinsleden materiaal toegewezen heeft gekregen via een beheerde Apple ID vanuit Apple School Manager, wordt dat materiaal niet weergegeven in de gedeelde aankopen van dat gezinslid. Hiertoe behoren apps en ander materiaal die via de school zijn verkregen.