Als de camera op uw iPhone, iPad of iPod touch niet werkt

Ontdek hoe u problemen met de camera kunt oplossen in uw iPhone, iPad of iPod touch.

Verwijder elke hoes, folie of hulpstuk

Een hoes of folie kan de camera of flitser blokkeren en de prestaties beïnvloeden. Een metalen of magnetische kast of camerahulpstuk kan de optische stabilisatie verstoren. Test de camera zonder een van deze objecten om erachter te komen of ze het probleem veroorzaken.

Neem contact op met Apple Support als u nog steeds problemen hebt met de scherpte van de camera.

Maak de lens van de camera schoon

Als uw foto's wazig, onscherp of donker zijn, moet u ervoor zorgen dat de lens van de camera schoon is. Gebruik een microvezeldoekje als u de lens schoon moet maken. Als u stof of vuil in de lens ziet of de cameralens verkeerd uitgelijnd of geblokkeerd lijkt te zijn, brengt u uw apparaat naar een Apple Store of erkende serviceprovider voor verdere ondersteuning.

Herstart de camera en test deze met verschillende apps

Als u een gesloten lens of een zwart scherm ziet wanneer u de Camera-app opent, start u uw apparaat opnieuw op. Test vervolgens uw camera met behulp van de Camera-app en een andere app die de camera gebruikt.

Als uw apparaat een camera aan de voor- en achterzijde heeft, controleert u of slechts één camera of beide camera's niet reageren. Tik op de knop in de rechterbenedenhoek van het scherm om van camera te wisselen.*

Meer hulp

Als uw camera nog steeds niet werkt, brengt u uw apparaat naar een Apple Store of erkende serviceprovider voor verdere ondersteuning.

Meer informatie

* Als uw apparaat in de landschapsmodus staat, bevindt de knop om van camera te wisselen zich in de linkerbenedenhoek van het scherm.