Hulp krijgen bij de camera op een iPhone, iPad of iPod touch

Leer hoe u uw Camera-app optimaal benut, uw foto's scherp stelt, uw Camera-app vindt wanneer deze niet op het beginscherm staat en meer.

U maakt graag foto's en video's met uw iPhone, iPad of iPod touch. Daarom hebt u uw apparaat altijd bij de hand en de Camera-app klaar om te gebruiken. Hier staan enkele tips die u helpen het maximale te halen uit uw Camera-app en de foto's die u maakt:

Hebt u meer hulp nodig bij uw Camera-app? Probeer deze stappen eens.

De foto's zijn wazig of onscherp

Als de foto's wazig of onscherp zijn of als ze zwarte vlekken hebben, probeert u deze stappen:

1. Zorg ervoor dat de lens van de camera schoon is. Gebruik een microvezeldoekje als u de lens schoon moet maken. Als u stof of vuil in de lens ziet, brengt u het apparaat naar een Apple Store of erkende serviceprovider voor meer hulp.
  2. Voor iPhone-modellen met optische beeldstabilisatie: een metalen hoes of magnetische lens kan deze functie beïnvloeden. Probeer een foto te maken zonder de hoes of lens en vergelijk de kwaliteit.
  3. Om scherp te stellen op een bepaald object of bepaalde persoon, tikt u op dat object of die persoon in de voorvertoning. U ziet dat het scherm even trilt of even onscherp en meteen weer scherp wordt terwijl de camera zich aanpast. Probeer in de fotomodus niet te bewegen wanneer u de scherpstelling aanpast. Als u te veel in één richting beweegt, wordt de camera automatisch opnieuw scherpgesteld op het midden. In de videomodus kunt u de scherpstelling aanpassen voordat u begint met opnemen.

Neem contact op met Apple Support als u nog steeds problemen hebt met de scherpte van de camera.

U ziet een gesloten lens of zwart scherm

Als u een gesloten lens of zwart scherm ziet wanneer u de Camera-app opent, probeert u deze stappen:

1. Zorg ervoor dat de lens van de camera niet wordt geblokkeerd. Als u een hoesje gebruikt, verwijdert u het.
  2. Sluit de app geforceerd af en open de Camera-app weer.
  3. Start uw apparaat opnieuw op en open de Camera-app weer.
  4. Als het apparaat een camera aan de voor- en de achterzijde heeft, probeert u beide camera's door te tikken op  . Als u de gesloten lens of het zwarte scherm alleen bij één camera ziet, brengt u het apparaat naar een Apple Store of erkende serviceprovider voor meer hulp.

De flits van de camera werkt niet

Gebruik het bedieningspaneel om de ledflits te testen. Schakel de zaklamp in en uit. Als de ledflits niet werkt als een zaklamp, neemt u contact op met Apple Support.

Als de flits niet werkt of deze wordt uitgeschakeld telkens als u een foto maakt, controleert u de instellingen voor de flits. Tik op   linksboven in het scherm om een andere instelling te kiezen.

Als u lange tijd een video met de flits aan hebt opgenomen of als u het apparaat in een heel warme omgeving gebruikt, ziet u mogelijk een bericht waarin wordt gemeld dat de flits is uitgeschakeld. Het bericht verdwijnt pas wanneer het apparaat is afgekoeld.

U ziet de Camera-app niet

U hoort de Camera-app op het beginscherm te zien. Als de app niet op uw beginscherm staat, kunt u ernaar zoeken of uw instellingen controleren om te zien of de app is geblokkeerd

Zoeken met Spotlight gebruiken

1. Sleep vanaf het midden van het beginscherm omlaag.
  2. Typ 'camera'.
  3. Tik op de Camera-app.

Controleer de instellingen

1. Ga naar 'Instellingen'.
  2. Tik op 'Algemeen' > 'Beperkingen'.
  3. Kijk onder 'Sta toe' en zorg ervoor dat Camera is ingeschakeld.

Als u nog steeds hulp nodig hebt

Als u nog steeds geen foto's kunt maken, als uw foto's er niet goed uitzien of als u hulp nodig hebt bij iets anders, neemt u contact op met Apple Support.