iOS: over de diagnostische capaciteiten

iOS biedt de volgende diagnostische capaciteiten om de IT-afdeling van bedrijven, ontwikkelaars en AppleCare te helpen bij het oplossen van problemen.

Voor elk van deze diagnostische capaciteiten moet de gebruiker het apparaat hebben ontgrendeld en een andere computer hebben vertrouwd. Alle gegevens die tussen het iOS-apparaat en de vertrouwde computer worden overgezet, zijn gecodeerd met sleutels die niet worden gedeeld door Apple. Gebruikers die de synchronisatie via Wi-Fi in iTunes hebben ingeschakeld op een vertrouwde computer, hebben ook via die computer draadloze toegang tot die voorzieningen.

1. com.apple.mobile.pcapd

pcapd ondersteunt de diagnostische tracering van een pakket van een iOS-apparaat naar een vertrouwde computer. Dit is nuttig bij het vaststellen en oplossen van problemen met apps op het apparaat alsook met VPN-verbindingen van bedrijven. In iOS 8 en hoger is deze capaciteit beperkt tot de USB-interface en kan deze niet meer worden bereikt via Wi-Fi. U vindt meer informatie op developer.apple.com/library/ios/qa/qa1176.

2. com.apple.mobile.file_relay

file_relay ondersteunt het beperkt kopiëren van de diagnostische gegevens van een apparaat. Deze voorziening is afzonderlijk van door gebruikers aangemaakte reservekopieën, heeft geen toegang tot alle gegevens op het apparaat en respecteert de gegevensbeveiliging in iOS. Apple-medewerkers gebruiken file_relay op interne apparaten om de configuratie van klanten te bepalen. AppleCare kan, met toestemming van de gebruiker, dit hulpmiddel gebruiken om relevante diagnostische gegevens van de apparaten van de gebruiker te verzamelen. In iOS 8 en hoger moet deze capaciteit extra worden geconfigureerd alvorens te worden gebruikt.

3. com.apple.mobile.house_arrest

house_arrest wordt gebruikt door iTunes om documenten van en naar een iOS-apparaat over te zetten voor apps die deze functie ondersteunen. Dit wordt ook gebruikt door Xcode om tijdens de ontwikkeling van een app testgegevens te helpen overzetten naar een apparaat.

Extra informatie:

iOS: de waarschuwing ‘Wilt u deze computer vertrouwen’
iOS: gegevens synchroniseren met iTunes