Een Apple TV herstellen via iTunes

Lees wat u moet doen als een Apple TV niet kan worden opgestart na het bijwerken van de software.

Als tijdens het bijwerken van de software van een Apple TV een probleem optreedt, trekt u de stekker van de Apple TV uit het stopcontact, sluit u de stekker opnieuw aan en probeert u de software opnieuw bij te werken. Volg de stappen hieronder voor uw Apple TV als u nog steeds hulp nodig hebt.

Als u een Apple TV 4K hebt

Neem contact op met Apple Support als u tijdens het bijwerken van de software van een Apple TV 4K  ziet.

Als u een Apple TV (4e generatie) of lager hebt

Als u tijdens het bijwerken van de software van een Apple TV  ziet, kunt u het apparaat met iTunes herstellen.

Dit hebt u nodig

• Een computer met iTunes
  • Een snelle internetverbinding
  • Een USB-C-kabel voor de Apple TV (4e generatie) of een Micro-USB-kabel voor de Apple TV (3e generatie of lager)

Als u niet al het nodige hebt, maakt u een reservering bij de Genius Bar of neemt u contact op met een erkende Apple-serviceprovider.

Een Apple TV herstellen

1. Koppel de HDMI-kabel en het lichtnetsnoer van de Apple TV los.
  2. Open iTunes op een computer. Controleer of u de nieuwste versie hebt.
  3. Sluit een USB-C-kabel aan op de achterkant van de Apple TV (4e generatie). Gebruik voor Apple TV (2e of 3e generatie) een Micro-USB-kabel. Gebruik de juiste kabel voor het model van uw Apple TV en steek nooit een Lightning-naar-USB-kabel in de Apple TV.
  4. Sluit het andere uiteinde van de USB-C- of Micro-USB-kabel aan op een USB-poort van de computer.
  5. Sluit het netsnoer aan als u een Apple TV (3e of 4e generatie) gebruikt. Bij Apple TV (2e generatie) sluit u het netsnoer niet aan.
  6. In iTunes ziet u de overzichtspagina van de Apple TV. Als u de overzichtspagina van de Apple TV niet ziet, klikt u op Apple TV-symbool in de linkerbovenhoek.
  7. Klik op 'Herstel Apple TV'. Koppel tijdens het herstel geen kabels los. De duur van het herstel van de Apple TV hangt af van de snelheid van de internetverbinding.
  8. Koppel de USB-C- of Micro-USB-kabel en het lichtnetsnoer (indien aangesloten) los wanneer de Apple TV is hersteld. Sluit daarna de HDMI-kabel en het lichtnetsnoer opnieuw aan op de Apple TV.

Hulp krijgen

Als de Apple TV niet verschijnt in iTunes of als u Herstelfout 1603 of 1611 ziet, zorgt u ervoor dat u een USB-C- of Micro-USB-kabel gebruikt die gegevensoverdracht ondersteunt. Bepaalde kabels die bij andere producten of accessoires worden meegeleverd, kunnen mogelijk alleen die producten opladen (en geen gegevens overzetten). Of ze werken mogelijk alleen met het product waarmee ze zijn verkocht.

Als u de Apple TV niet kunt herstellen of als u nog steeds het scherm 'Verbind met iTunes' ziet, brengt u de Apple TV naar een Apple Store of erkende Apple-serviceprovider voor meer hulp. Als de Apple TV geen garantie meer heeft, moet u wellicht betalen voor een diagnose of het apparaat vervangen.