Een Apple TV herstellen via iTunes

Lees wat u moet doen als een Apple TV niet kan worden opgestart na het bijwerken van de software.

Als tijdens het bijwerken van de software van een Apple TV een probleem optreedt, trekt u de stekker van de Apple TV uit het stopcontact, sluit u de stekker opnieuw aan en probeert u de software opnieuw bij te werken. Volg de stappen hieronder voor uw Apple TV als u nog steeds hulp nodig hebt.

Als u een Apple TV 4K hebt

Als u tijdens het bijwerken van de software van uw Apple TV  of een zwart scherm en knipperend ledlampje aan de voorkant van uw Apple TV ziet, neemt u contact op met Apple Support.

Als u een Apple TV HD of ouder hebt

Als u tijdens het bijwerken van de software  of een zwart scherm en knipperend ledlampje aan de voorkant van uw Apple TV ziet, kunt u de Apple TV herstellen met iTunes.

Dit hebt u nodig

• Een computer met iTunes
  • Een snelle internetverbinding
  • Een USB-C-kabel voor de Apple TV HD of een Micro-USB-kabel voor de Apple TV (3e generatie of ouder)

Als u niet alle benodigdheden hebt om verbinding te maken, maakt u een reservering bij de Genius Bar of neemt u contact op met een erkende Apple serviceprovider.

Een Apple TV herstellen

1. Koppel de HDMI-kabel en het netsnoer van de Apple TV los.
  2. Open iTunes op een computer. Controleer of u de nieuwste versie hebt.
  3. Sluit een USB-C-kabel aan op de achterkant van de Apple TV HD. Gebruik voor Apple TV (2e of 3e generatie) een Micro-USB-kabel. Gebruik de juiste kabel voor het model van uw Apple TV en steek nooit een Lightning-naar-USB-kabel in de Apple TV.
  4. Sluit het andere uiteinde van de USB-C- of Micro-USB-kabel aan op een USB-poort van de computer.
  5. Bij Apple TV (3e generatie of HD) sluit u het netsnoer aan. Bij Apple TV (2e generatie) sluit u het netsnoer niet aan.
  6. In iTunes ziet u de overzichtspagina van de Apple TV. Als u de overzichtspagina van de Apple TV niet ziet, klikt u op Apple TV-symbool in de linkerbovenhoek.
  7. Klik op 'Herstel Apple TV'. Koppel tijdens het herstel geen kabels los. De duur van het herstel van de Apple TV hangt af van de snelheid van de internetverbinding.
  8. Koppel de USB-C- of Micro-USB-kabel en het netsnoer (indien aangesloten) los wanneer de Apple TV is hersteld. Sluit daarna de HDMI-kabel en het netsnoer opnieuw aan op de Apple TV.

Hulp krijgen

Als de Apple TV niet verschijnt in iTunes of als u Herstelfout 1603 of 1611 ziet, zorgt u ervoor dat u een USB-C- of Micro-USB-kabel gebruikt die gegevensoverdracht ondersteunt. Bepaalde kabels die bij andere producten of accessoires worden meegeleverd, kunnen mogelijk alleen die producten opladen (en geen gegevens overzetten). Of ze werken mogelijk alleen met het product waarmee ze zijn verkocht.

Als u de Apple TV niet kunt herstellen of als u nog steeds het scherm 'Verbind met iTunes' ziet, brengt u de Apple TV naar een Apple Store of erkende Apple serviceprovider voor meer hulp. Als de Apple TV buiten de garantie valt, moet u wellicht betalen voor een diagnose of het apparaat vervangen.