Als uw koptelefoon niet werkt met uw iPhone of iPad

Vraag om hulp als u geen geluid hoort door uw koptelefoon, het geluid gedempt is of als uw microfoon niet werkt.

Uw iPhone of iPad bijwerken en herstarten

Zorg ervoor dat uw iPhone of iPad de de nieuwste versie van iOS of iPadOS heeft. Herstart uw iPhone of herstart uw iPad.

Als de koptelefoon nog steeds niet werkt, volgt u de onderstaande stappen voor het probleem.

Controleer op vuil, schade of losse verbindingen

1. Controleer op vuil in de koptelefoonpoort op de iPhone of iPad.

2. Controleer de kabel, connector, afstandsbediening en oortjes van de koptelefoon op schade, zoals slijtage of breuken.

3. Controleer op vuil in de rasters van de oortjes. Verwijder vuil door alle openingen af te vegen met een kleine, schone en droge borstel met zachte borstelharen.

4. Sluit uw koptelefoon weer stevig aan op het apparaat. Als uw iPhone of IPad een hoes heeft, moet u deze mogelijk verwijderen om een stevige verbinding te verkrijgen.

Als u geen geluid hoort of maar één kant van uw koptelefoon werkt

1. Pas het volume aan met de volumeknoppen op uw iPhone of iPad of gebruik de volumeschuif in het bedieningspaneel op iPhone of het bedieningspaneel op iPad.

2. Probeer een andere koptelefoon om te controleren of uw huidige koptelefoon moet worden vervangen. Als de andere koptelefoon werkt, neemt u contact op met de fabrikant van de oorspronkelijke koptelefoon en vraagt u of u een vervanging nodig hebt. Als de andere koptelefoon niet werkt, neemt u contact op met Apple Support.

Als uw microfoon niet werkt

1. Controleer of uw koptelefoon een ingebouwde microfoon heeft.

2. Controleer de microfoon op blokkeringen, zoals vuil, pluisjes of kunststof verpakking.

3. Probeer een andere koptelefoon om te controleren of uw huidige koptelefoon moet worden vervangen. Als de andere koptelefoon werkt, neemt u contact op met de fabrikant van de oorspronkelijke koptelefoon en vraagt u of u een vervanging nodig hebt. Als de andere koptelefoon niet werkt, neemt u contact op met Apple Support.

Nog steeds hulp nodig?

Als uw koptelefoon nog steeds niet werkt, neemt u contact op met Apple Support.