Hulp bij 'Vraag om te kopen'

Als u aan het gezinshoofd vraagt om een aankoop te doen en vervolgens 'Kan geen toestemming vragen' ziet, controleert u het apparaat en de instellingen ervan.

Wanneer Vraag om te kopen is ingeschakeld en u aan het gezinshoofd vraagt om een aankoop in de iTunes Store goed te keuren, ziet u mogelijk 'Kan geen toestemming vragen. Je kunt geen toestemming vragen, omdat je met iCloud- en iTunes-accounts bent aangemeld die niet aan elkaar gekoppeld zijn.'

Wanneer u dit bericht ziet, controleert u met welke Apple ID u bent ingelogd, controleert u de instellingen van 'Delen met gezin' en zorgt u ervoor dat u een ondersteund apparaat gebruikt.

Controleer welke Apple ID u gebruikt in de iTunes Store

Zorg ervoor dat u bij de iTunes Store bent ingelogd met dezelfde Apple ID die u hebt geselecteerd voor het delen van materiaal met uw gezin. Lees hoe u uw eigen Apple ID gebruikt voor 'Delen met gezin'.

iPhone waarop de instellingen voor iTunes Store en App Stores worden getoond

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'Delen met gezin' en tik op uw naam. Ga in iOS 10.2 of lager naar 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Gezin' en tik op uw naam.
  2. Noteer welke Apple ID u gebruikt.
  3. Ga terug naar 'Instellingen'.
  4. Tik op '[uw naam]' > 'iTunes Store en App Store'. Tik in iOS 10.2 of lager op 'iTunes en App Store'.
  5. Zorg ervoor dat u dezelfde Apple ID gebruikt.

Op een Mac

1. Ga naar het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'iCloud' > 'Beheer gezin' > '[uw naam]'.
  3. Noteer welke Apple ID u gebruikt voor gezinsaankopen.
  4. Open iTunes. Kies 'Account' in de menubalk bovenaan het computerscherm.
  5. Zorg ervoor dat u dezelfde Apple ID gebruikt.

Op een Apple TV

1. Ga in het beginscherm naar 'Instellingen' > 'Accounts' > 'iCloud'.
  2. Kies uw naam. Noteer de Apple ID.
  3. Klik op de menuknop van de afstandsbediening van de Apple TV om terug te gaan naar het scherm 'Accounts'.
  4. Selecteer vervolgens 'iTunes Store en App Store'.
  5. Zorg ervoor dat u dezelfde Apple ID gebruikt.

Uw instellingen voor 'Delen met gezin' controleren

Zorg ervoor dat u dezelfde Apple ID gebruikt om overal in te loggen, zelfs bij 'Delen met gezin'. Ga naar 'Instellingen' of 'Systeemvoorkeuren' om te controleren of u met de juiste account bent ingelogd.

iPhone waarop de account van een gezinslid wordt getoond

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen'.
  2. Tik op '[uw naam]' > 'Delen met gezin'. In iOS 10.2 of lager tikt u op 'iCloud' > 'Gezin'.
  3. Tik op uw naam.

Op een Mac

1. Ga naar het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik achtereenvolgens op 'iCloud' en op 'Beheer gezin'.
  3. Klik op uw naam.

Zorg ervoor dat u een ondersteund apparaat gebruikt

Voor de configuratie van 'Delen met gezin' of om er lid van te worden, hebt u een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 8 of hoger en een Mac met OS X Yosemite of hoger nodig. Wanneer u een aankoop probeert te doen op een niet-ondersteund apparaat, wordt u toch nog gevraagd toestemming te vragen. U krijgt echter geen melding wanneer het gezinshoofd het verzoek goedkeurt of afwijst. Als het gezinshoofd de aankoop verricht en het materiaal niet automatisch wordt gedownload, kunt u nogmaals tikken op de prijs om het item te downloaden.

Meer informatie

Als 'Vraag om te kopen' is ingeschakeld voor uw account, kunt u geen iTunes Match, iTunes-cadeaus of donaties kopen.

Delen met gezin vereist een persoonlijke Apple ID die bij iCloud en iTunes is ingelogd. Als uw gezin het delen van aankopen heeft ingeschakeld, kunnen muziek, films, tv-programma's en boeken worden gedownload op maximaal tien apparaten per account, waarvan er vijf computers mogen zijn. Niet al het materiaal kan worden gedeeld. Als materiaal wordt verborgen door gezinsleden, kan het niet worden gedownload. Als 'Vraag om te kopen' is ingeschakeld voor uw Apple ID, maar u materiaal downloadt van eerdere aankopen die door een ander gezinslid zijn gedaan, krijgt u geen 'Vraag om te kopen'-aanwijzing. Als u een productcode inwisselt, krijgt u ook geen 'Vraag om te kopen'-aanwijzingen.