Als 'Vraag om te kopen' niet werkt

Lees hier wat u moet doen als u geen 'Vraag om te kopen'-meldingen ziet of als uw kind de melding 'Kan geen toestemming vragen' ziet nadat het gezinshoofd is gevraagd om een aankoop te doen.

Als uw 'Vraag om te kopen'-verzoeken ontbreken

Als een 'Vraag om te kopen'-melding aan uw aandacht is ontsnapt, kunt u het verzoek terugvinden in het berichtencentrum op uw iPhone, iPad, iPod touch of Mac. Als u uw 'Vraag om te kopen'-verzoeken nog steeds niet ziet, controleert u uw instellingen voor 'Delen met Gezin', en met welke Apple ID u bent ingelogd. Controleer ook of het apparaat dat u gebruikt, wordt ondersteund.

Het berichtencentrum openen op uw iPhone, iPad of iPod touch

Zoek naar 'Vraag om te kopen'-verzoeken in het gedeelte 'Gezin' van het berichtencentrum.

• Vanaf het toegangsscherm veegt u vanaf het midden van het scherm omhoog.
  • Vanaf elk ander scherm veegt u vanaf het midden van de bovenkant van het scherm omlaag.

Het berichtencentrum openen op uw Mac

'Vraag om te kopen'-verzoeken worden bovenaan het berichtencentrum van uw Mac weergegeven.

Klik op de datum in de rechterbovenhoek van uw scherm of veeg met twee vingers naar links vanaf de rechterrand van uw trackpad. De meldingen worden bovenaan het berichtencentrum weergegeven.

Als uw kind de melding 'Kan geen toestemming vragen' ziet

Wanneer 'Vraag om te kopen' is ingeschakeld en uw kind het gezinshoofd om goedkeuring vraagt voor een aankoop, ziet uw kind mogelijk het bericht 'Kan geen toestemming vragen. Je kunt geen toestemming vragen, omdat je met iCloud- en iTunes-accounts bent aangemeld die niet aan elkaar gekoppeld zijn.'

Als u dit bericht ziet, controleert u uw instellingen voor 'Delen met Gezin', en met welke Apple ID u bent ingelogdControleer ook of het apparaat dat u gebruikt,wordt ondersteund.

Uw instellingen voor 'Delen met gezin' controleren

Als u het gezinshoofd bent, kunt u naar uw 'Instellingen' of 'Systeemvoorkeuren' gaan om te zien of 'Vraag om te kopen' is ingeschakeld voor de accounts van uw gezinsleden.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen'.
  2. Tik op 'Gezin'. Als u 'Gezin' niet ziet, tikt u op uw naam en tikt u vervolgens op 'Delen met gezin'.
  3. Als u het gezinshoofd bent, moet u ervoor zorgen dat 'Delen van aankopen' is ingeschakeld. Vervolgens kunt u op de naam van een gezinslid tikken om te zien of 'Vraag om te kopen' is ingeschakeld voor de account.

Op een Mac

In macOS Ventura of hoger:

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen'.
  2. Klik op 'Gezin'.
  3. Als u het gezinshoofd bent, klikt u op 'Delen van aankopen' en zorgt u ervoor dat 'Deel mijn aankopen' is ingeschakeld.
  4. Klik op de naam van een gezinslid en klik vervolgens op 'Vraag om te kopen' om te zien of het is ingeschakeld voor deze persoon.

In macOS Monterey of lager:

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'Delen met gezin'.
  3. Als u het gezinshoofd bent, klikt u op 'Delen van aankopen' en zorgt u ervoor dat 'Deel mijn aankopen' is ingeschakeld.
  4. Klik vervolgens op 'Delen met gezin' en klik op 'Details' naast de naam van een gezinslid om te zien of 'Vraag om te kopen' is ingeschakeld voor die persoon.

De Apple ID controleren die u voor aankopen gebruikt

Zorg ervoor dat u bent aangemeld bij de App Store, iTunes Store, Apple TV-app, Apple Music-app of Apple Books met dezelfde Apple ID die u hebt geselecteerd voor het delen van materiaal met uw gezin. Lees hoe u uw eigen Apple ID kunt gebruiken voor 'Delen met gezin'.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

In iOS 16 of iPadOS 16 of hoger:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Gezin'.
  2. Tik op uw naam.
  3. Noteer welke Apple ID wordt vermeld.
  4. Tik op 'Aankopen'.
  5. Tik op 'Apple ID voor aankopen' en zorg ervoor dat u bent ingelogd met dezelfde Apple ID die u gebruikt voor 'Delen met gezin'. Als dat niet het geval is, tikt u op 'Deel' met de andere Apple ID en voert u de Apple ID en het wachtwoord voor die Apple ID in.

In iOS 15 of iPadOS 15 of lager:

1. Ga naar 'Instellingen', tik op uw naam en tik vervolgens op 'Delen met gezin'.
  2. Tik op uw naam.
  3. Noteer welke Apple ID u gebruikt.
  4. Ga terug naar 'Instellingen'.
  5. Tik op uw naam, tik op 'Media en aankopen' en tik vervolgens op 'Bekijk account'.
  6. Zorg ervoor dat u dezelfde Apple ID gebruikt.

Op een Mac

In macOS Ventura of hoger:

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' en klik op 'Gezin'.
  2. Klik op uw naam en klik vervolgens op 'Aankopen'.
  3. Noteer onder 'Apple ID voor aankopen' welke Apple ID wordt vermeld.
  4. Open de App Store.
  5. Kies 'Store' > 'Account'.
  6. Klik op 'Accountinstellingen'.
  7. Zorg ervoor dat u dezelfde Apple ID gebruikt.

In macOS Monterey of lager:

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'Delen met gezin' en vervolgens naast uw naam op 'Gegevens'.
  3. Noteer welke Apple ID u gebruikt voor gezinsaankopen.
  4. Open de App Store. Klik op uw naam en daarna op 'Bekijk informatie'.
  5. Zorg ervoor dat u dezelfde Apple ID gebruikt.

Op een Apple TV

1. Ga in het beginscherm naar 'Instellingen' > 'Gebruikers en accounts' > 'iCloud'.
  2. Kies uw naam. Noteer de Apple ID.
  3. Klik op de menuknop van de Apple TV Remote om terug te gaan naar het scherm 'Gebruikers en accounts'.
  4. Kies de account van [uw naam].
  5. Zorg ervoor dat u dezelfde Apple ID gebruikt.

Zorg ervoor dat u een ondersteund apparaat gebruikt

Voor de configuratie van 'Delen met gezin' of om er lid van te worden, hebt u een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 8 of hoger en een Mac met OS X Yosemite of hoger nodig. Wanneer u een aankoop probeert te doen op een niet-ondersteund apparaat, wordt u toch nog gevraagd toestemming te vragen. U krijgt echter geen melding wanneer het gezinshoofd het verzoek goedkeurt of afwijst. Als het gezinshoofd de aankoop verricht en het materiaal niet automatisch wordt gedownload, kunt u opnieuw tikken op de prijs om het item te downloaden.

Als 'Vraag om te kopen' is ingeschakeld voor uw account

• U kunt geen iTunes Match, iTunes-cadeaus of donaties kopen.
  • Als u materiaal downloadt van de eerdere aankopen van een gezinslid, ziet u geen 'Vraag om te kopen'-prompt. Als u een productcode inwisselt, krijgt u ook geen 'Vraag om te kopen'-aanwijzingen.