Een iTunes Pass aanmaken en er geld aan toevoegen

Het geld dat u toevoegt aan een iTunes Pass bij de Apple Store en deelnemende winkeliers wordt direct toegevoegd aan uw Apple ID.

Een iPhone X met daarop een iTunes Pass.

Bij de Apple Store en deelnemende winkeliers kunt u geld toevoegen aan een iTunes Pass. U kunt dit geld vervolgens gebruiken om aankopen te doen in de App Store, iTunes Store of Apple Books, of om iCloud-opslag te kopen.

Als u niet bij een Apple Store of deelnemende winkelier bent, kunt u ook rechtstreeks geld toevoegen aan uw Apple ID met de betaalmethode die voor u is geregistreerd.

De beschikbaarheid en functies van de Stores kunnen per land of regio verschillen. Lees hier wat er in uw land of regio beschikbaar is.

Een iTunes Pass aanmaken

1. Open de iTunes Store-app op uw iPhone of iPod touch.
  2. Scrol naar de onderkant van de pagina en tik op uw Apple ID. Als u nog niet bent ingelogd, logt u in met de Apple ID die u voor aankopen in de iTunes Store gebruikt.
  3. Tik op 'Toon Apple ID'. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen met uw Apple ID.
  4. Scrol naar het onderdeel 'iTunes Pass' en tik op 'Voeg iTunes Pass toe aan Wallet'.1
  5. Tik in de rechterbovenhoek op 'Voeg toe' wanneer de klantenkaart verschijnt.

1. Als u al een iTunes Pass hebt geconfigureerd, ziet u 'Bekijk iTunes Pass in Wallet'.

Geld toevoegen aan een iTunes Pass

Bij de Apple Store en deelnemende winkeliers kunt u geld toevoegen aan uw iTunes Pass.

1. Open de Wallet-app op uw iPhone, iPod touch of Apple Watch.
  2. Tik op de App Store en iTunes Pass om deze te openen.
  3. Toon uw iTunes Pass aan de winkelmedewerker en noem het bedrag dat u aan uw saldo wilt laten toevoegen.
  4. De winkelmedewerker rekent uw aankoop af via de winkel en scant de iTunes Pass op uw apparaat om uw saldo op te waarderen. U kunt de iTunes Pass onmiddellijk gebruiken.

Wanneer u geld aan uw iTunes Pass toevoegt, ziet u uw actuele saldo in de rechterbovenhoek van de Pass. U kunt uw Apple ID-saldo ook bekijken in de App Store of iTunes Store. Daarvoor moet u wel ingelogd zijn met dezelfde Apple ID die op uw iTunes Pass staat.

Meer informatie over hoe u Wallet gebruikt op uw iPhone of iPod touch.

Beschikbaarheid van iTunes Pass

U kunt geld toevoegen aan een iTunes Pass in Apple Stores in de volgende landen of regio's:

• Australië
  • Oostenrijk
  • België
  • Canada
  • Frankrijk
  • Duitsland

• Hongkong
  • Italië
  • Japan
  • Nederland
  • Singapore
  • Spanje

• Zweden
  • Zwitserland
  • Verenigde Arabische Emiraten
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten

iTunes Pass is ook beschikbaar bij deelnemende winkeliers in de volgende landen of regio's:

• Hongkong
  • Italië

• Nederland

U kunt alleen geld aan uw iTunes Pass toevoegen in het land of de regio waarin u de Apple ID hebt aangemaakt.