Over de beveiligingsinhoud van iOS 7.1.2

In dit document wordt de beveiligingsinhoud van iOS 7.1.2 beschreven.

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Bezoek de website Apple productbeveiliging voor meer informatie over Apple-productbeveiliging.

Raadpleeg Hoe gebruikt u de Apple Product Security PGP-sleutel? voor meer informatie over het gebruik van de Apple PGP-sleutel voor productbeveiliging.

Waar mogelijk worden CVE-ID’s als referentie voor kwetsbaarheden gebruikt voor verdere informatie.

Raadpleeg Apple-beveiligingsupdates voor meer informatie over andere beveiligingsupdates.

iOS 7.1.2

• Certificaatvertrouwensbeleid

Beschikbaar voor: iPhone 4 en hoger, iPod touch (5e generatie) en hoger, iPad 2 en hoger

Impact: update voor het certificaatvertrouwensbeleid

Beschrijving: het certificaatvertrouwensbeleid is bijgewerkt. De volledige lijst met certificaten vindt u op http://support.apple.com/kb/HT5012?viewlocale=nl_NL.

• CoreGraphics

Beschikbaar voor: iPhone 4 en hoger, iPod touch (5e generatie) en hoger, iPad 2 en hoger

Impact: het bekijken van een kwaadwillig vervaardigd XBM-bestand kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er was een probleem met een onbegrensde stacktoewijzing bij de verwerking van XBM-bestanden. Dit probleem is verholpen door middel van een verbeterde controle van de grenzen.

CVE-ID

CVE-2014-1354: Dima Kovalenko van codedigging.com

• Kernel

Beschikbaar voor: iPhone 4 en hoger, iPod touch (5e generatie) en hoger, iPad 2 en hoger

Impact: een programma kan ervoor zorgen dat het apparaat onverwacht opnieuw wordt opgestart

Beschrijving: er was een null pointer-dereferentie bij de verwerking van IOKit API-argumenten. Dit probleem is verholpen door een extra validatie van IOKit API-argumenten.

CVE-ID

CVE-2014-1355: cunzhang van Adlab of Venustech

• launchd

Beschikbaar voor: iPhone 4 en hoger, iPod touch (5e generatie) en hoger, iPad 2 en hoger

Impact: een kwaadaardig programma kan willekeurige code uitvoeren met systeembevoegdheden

Beschrijving: er was een heapbufferoverloop bij de verwerking van IPC-berichten door launchd. Dit probleem is verholpen door middel van een verbeterde controle van de grenzen.

CVE-ID

CVE-2014-1356: Ian Beer van Google Project Zero

• launchd

Beschikbaar voor: iPhone 4 en hoger, iPod touch (5e generatie) en hoger, iPad 2 en hoger

Impact: een kwaadaardig programma kan willekeurige code uitvoeren met systeembevoegdheden

Beschrijving: er was een heapbufferoverloop bij de verwerking van logberichten door launchd. Dit probleem is verholpen door middel van een verbeterde controle van de grenzen.

CVE-ID

CVE-2014-1357: Ian Beer van Google Project Zero

• launchd

Beschikbaar voor: iPhone 4 en hoger, iPod touch (5e generatie) en hoger, iPad 2 en hoger

Impact: een kwaadaardig programma kan willekeurige code uitvoeren met systeembevoegdheden

Beschrijving: er was een probleem met een overloop van gehele getallen in launchd. Dit probleem is verholpen door middel van een verbeterde controle van de grenzen.

CVE-ID

CVE-2014-1358: Ian Beer van Google Project Zero

• launchd

Beschikbaar voor: iPhone 4 en hoger, iPod touch (5e generatie) en hoger, iPad 2 en hoger

Impact: een kwaadaardig programma kan willekeurige code uitvoeren met systeembevoegdheden

Beschrijving: er was een probleem met een onderloop van gehele getallen in launchd. Dit probleem is verholpen door middel van een verbeterde controle van de grenzen.

CVE-ID

CVE-2014-1359: Ian Beer van Google Project Zero

• Lockdown

Beschikbaar voor: iPhone 4 en hoger, iPod touch (5e generatie) en hoger, iPad 2 en hoger

Impact: een aanvaller met een iOS-apparaat kan het activeringsslot omzeilen

Beschrijving: apparaten hebben bij de activering van het apparaat onvolledige controles uitgevoerd waardoor personen met kwaadaardige bedoelingen het activeringsslot deels hebben kunnen omzeilen. Dit probleem is verholpen door aan clientzijde een extra verificatie van de gegevens die zijn ontvangen van activeringsservers uit te voeren.

CVE-ID

CVE-2014-1360

• Toegangsscherm

Beschikbaar voor: iPhone 4 en hoger, iPod touch (5e generatie) en hoger, iPad 2 en hoger

Impact: een aanvaller in het bezit van een apparaat kan het maximale aantal pogingen voor het invoeren van een toegangscode overschrijden

Beschrijving: in sommige omstandigheden wordt de limiet voor het invoeren van de toegangscode niet toegepast. Dit probleem is verholpen door een controle van deze limiet.

CVE-ID

CVE-2014-1352: mblsec

• Toegangsscherm

Beschikbaar voor: iPhone 4 en hoger, iPod touch (5e generatie) en hoger, iPad 2 en hoger

Impact: een persoon met fysieke toegang tot een vergrendeld apparaat heeft wellicht toegang tot het programma dat zich bij het vergrendelen op de voorgrond bevond

Beschrijving: er was een probleem met het statusbeheer bij de verwerking van de status van de telefoon terwijl de vliegtuigmodus was geactiveerd. Dit probleem is verholpen door een verbeterd statusbeheer terwijl de vliegtuigmodus is geactiveerd.

CVE-ID

CVE-2014-1353

• Mail

Beschikbaar voor: iPhone 4 en hoger, iPod touch (5e generatie) en hoger, iPad 2 en hoger

Impact: de bijlagen in Mail kunnen vanaf een iPhone 4 worden uitgepakt

Beschrijving: gegevensbeveiliging is niet ingeschakeld voor e-mailbijlagen waardoor een aanvaller met fysieke toegang tot het apparaat deze kan lezen. Dit probleem is verholpen door het type codering van e-mailbijlagen te wijzigen.

CVE-ID

CVE-2014-1348: Andreas Kurtz van NESO Security Labs

• Safari

Beschikbaar voor: iPhone 4 en hoger, iPod touch (5e generatie) en hoger, iPad 2 en hoger

Impact: een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er was een use-after-free-probleem bij de verwerking van ongeldige URL’s door Safari. Dit probleem is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-ID

CVE-2014-1349: Reno Robert en Dhanesh Kizhakkinan

• Instellingen

Beschikbaar voor: iPhone 4 en hoger, iPod touch (5e generatie) en hoger, iPad 2 en hoger

Impact: een persoon met fysieke toegang tot het apparaat kan Zoek mijn iPhone uitschakelen zonder een iCloud-wachtwoord in te voeren

Beschrijving: er was een probleem met het statusbeheer bij de verwerking van de status van Zoek mijn iPhone. Dit probleem is verholpen door een verbeterde verwerking van de status van Zoek mijn iPhone.

CVE-ID

CVE-2014-1350

• Secure Transport

Beschikbaar voor: iPhone 4 en hoger, iPod touch (5e generatie) en hoger, iPad 2 en hoger

Impact: twee bytes niet-geïnitialiseerd geheugen kunnen aan een externe aanvaller worden vrijgegeven

Beschrijving: er was een probleem met een niet-geïnitialiseerde geheugentoegang bij de verwerking van DTLS-berichten in een TLS-verbinding. Dit probleem is verholpen door alleen DTLS-berichten in een DTLS-verbinding toe te laten.

CVE-ID

CVE-2014-1361: Thijs Alkemade van The Adium Project

• Siri

Beschikbaar voor: iPhone 4S en hoger, iPod touch (5e generatie) en hoger, iPad (3e generatie) en hoger

Impact: een persoon met fysieke toegang tot de telefoon kan alle contacten zien

Beschrijving: als een verzoek in Siri kan verwijzen naar één van meerdere contacten, verschijnt in Siri een lijst met mogelijkheden en de optie ‘Meer...’ voor de volledige lijst met contacten. Als dit op het toegangsscherm wordt gebruikt, wordt de toegangscode niet gevraagd in Siri om de volledige lijst met contacten weer te geven. Dit probleem is verholpen door de toegangscode te vragen.

CVE-ID

CVE-2014-1351: Sherif Hashim

• WebKit

Beschikbaar voor: iPhone 4 en hoger, iPod touch (5e generatie) en hoger, iPad 2 en hoger

Impact: een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er waren meerdere problemen met geheugenbeschadiging in WebKit. Deze problemen zijn verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-ID

CVE-2013-2875: miaubiz

CVE-2013-2927: cloudfuzzer

CVE-2014-1323: banty

CVE-2014-1325: Apple

CVE-2014-1326: Apple

CVE-2014-1327: Google Chrome Security Team, Apple

CVE-2014-1329: Google Chrome Security Team

CVE-2014-1330: Google Chrome Security Team

CVE-2014-1331: cloudfuzzer

CVE-2014-1333: Google Chrome Security Team

CVE-2014-1334: Apple

CVE-2014-1335: Google Chrome Security Team

CVE-2014-1336: Apple

CVE-2014-1337: Apple

CVE-2014-1338: Google Chrome Security Team

CVE-2014-1339: Atte Kettunen van OUSPG

CVE-2014-1341: Google Chrome Security Team

CVE-2014-1342: Apple

CVE-2014-1343: Google Chrome Security Team

CVE-2014-1362: Apple, miaubiz

CVE-2014-1363: Apple

CVE-2014-1364: Apple

CVE-2014-1365: Apple, Google Chrome Security Team

CVE-2014-1366: Apple

CVE-2014-1367: Apple

CVE-2014-1368: Wushi van Keen Team (Research Team van Keen Cloud Tech)

CVE-2014-1382: Renata Hodovan van University of Szeged / Samsung Electronics

CVE-2014-1731: een anoniem lid van het Blink development community

• WebKit

Beschikbaar voor: iPhone 4 en hoger, iPod touch (5e generatie) en hoger, iPad 2 en hoger

Impact: een kwaadaardige site kan zo berichten versturen naar een verbonden frame of venster dat de controle van afkomst door de ontvanger wordt omzeild

Beschrijving: er was een probleem bij de verwerking van Unicode-tekens in URL’s. Een kwaadwillig vervaardigde URL kan leiden tot het versturen van een onjuiste postMessage-afkomst. Dit probleem is verholpen door een verbeterde codering/decodering.

CVE-ID

CVE-2014-1346: Erling Ellingsen van Facebook

• WebKit

Beschikbaar voor: iPhone 4 en hoger, iPod touch (5e generatie) en hoger, iPad 2 en hoger

Impact: een kwaadwillig vervaardigde website kan de domeinnaam in de adresbalk vervalsen

Beschrijving: er was een probleem met vervalsing bij de verwerking van URL’s. Dit probleem is verholpen door een verbeterde codering van URL’s.

CVE-ID

CVE-2014-1345: Erling Ellingsen van Facebook

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.