Over de Mac OS X 10.4.9 Update (combo)

De Mac OS X 10.4.9 Update (combo) werkt Mac OS X 10.4.x bij naar versie 10.4.9 op zowel Mac met Intel-processor als op Macs met PowerPC-processor. (Als u bijwerkt vanaf een eerdere versie van Mac OS X 10.4.8 naar 10.4.9 raadpleeg dan dit artikel.)

Belangrijk: Lees het volgende voordat u met installeren begint

• Als u iSync gebruikt dient u een volledige synchronisatie uit te voeren met uw apparaten voordat u deze update installeert. Voor meer informatie en stappen vóór het installeren, raadpleegt u dit artikel.
  • U kunt onverwachte resultaten krijgen als er bij u systeemsoftwarewijzigingen van andere fabrikanten geïnstalleerd zijn of als u het besturingssysteem op een andere manier hebt gewijzigd. (Dit heeft geen betrekking op de installatie van gewone programmasoftware.)
  • Het installatieproces moet niet onderbroken worden. Als de stroom uitvalt of er een andere onderbreking plaatsvindt tijdens de installatie, gebruik dan de stand-alone installer (zie hieronder) uit de Apple Downloads om bij te werken.
  • Als er problemen optreden tijdens het installeren, zoals het onverwacht afsluiten van Software Update bijvoorbeeld, raadpleeg dan dit artikel.

Installatie

Om uw Mac bij te werken naar Mac OS X 10.4.9, gebruikt u de Software Update of de stand-alone installer. U hoeft slechts één van deze methoden te gebruiken om uw computer bij te werken.

Software Update

Software Update, te vinden in het Apple menu, controleert via het internet automatisch op de nieuwste Apple software. (U bent mogelijk door Software Update aan dit artikel gekoppeld om meer over de update te leren.) Als uw computer niet up-to-date is worden er software-updates voor uw computer getoond die u kunt installeren. Let wel dat de grootte van een update per computer kan verschillenbij installatie met Software Update. Tevens moeten bepaalde updates vóór andere worden geïnstalleerd, voer dus Software Update meer dan eens uit om te verzekeren dat u alle beschikbare updates hebt.

Stand-alone installer

Download de update-installer en voer deze handmatig uit. Dit is een nuttige optie als u meerdere computers moet bijwerken maar de update slechts eenmaal wilt downloaden. Er zijn twee versies van de stand-alone installer verkrijgbaar bij Apple Downloads: een delta-versie en een combo-versie.

Wat bevat deze update?

U kunt een lijst vinden in Over de Mac OS X 10.4.9 Update (delta).

Deze update bevat ook verbeteringen die zijn geleverd met eerdere Mac OS X 10.4.x updates: 10.4.8 Update (delta), 10.4.7 Update (delta), 10.4.6 Update (delta), 10.4.5 Update (delta), 10.4.4 Update (delta), 10.4.3 Update (delta), 10.4.2 Update (delta), 10.4.1 Update.