Kop- en voetteksten in Numbers gebruiken

In Numbers voor Mac vind je opties voor kop- en voetteksten bij het afdrukken van spreadsheets.

Kop- en voetteksten toevoegen aan een Numbers-document

1. Terwijl uw spreadsheet is geopend in Numbers, kiest u in het menu 'Archief' de optie 'Druk af'. U ziet een voorvertoning van het eerste werkblad van de afgedrukte spreadsheet. Een werkblad kan zich over meerdere pagina's uitstrekken.
  2. Als uw spreadsheet meerdere werkbladen bevat, kunt u door op het tabblad bovenaan de voorvertoning van een werkblad te klikken, de kop- en voetteksten van dat werkblad bewerken. Elk werkblad kan zijn eigen unieke informatie in de kop- en voetteksten bevatten.
  3. Als u de kop- of voetteksten van het werkblad wilt wijzigen, plaatst u de aanwijzer bovenaan of onderaan het werkblad totdat u drie velden ziet. Vervolgens klikt u op een van de velden en voert u de informatie in. Om het wijzigen van kop- en voetteksten makkelijker te maken, klikt u op het venstermenu 'Zoom' in de knoppenbalk en kiest u een zoomniveau.
  4. Als u wilt dat de paginanummers doorlopen vanaf het vorige werkblad, kiest u in de navigatiekolom voor afdrukinstellingen 'Tel door na vorig werkblad'. Paginanummers worden standaard gecentreerd weergegeven in alle voetteksten van de spreadsheet.
  5. Als u de paginanummers wilt verwijderen, klikt u op de voettekst, selecteert u het paginanummer en drukt u op de Delete-toets van het toetsenbord.
  6. Als u de spreadsheet wilt afdrukken, klikt u op 'Druk af' onderaan de navigatiekolom.
  7. Als u het scherm 'Afdrukinstellingen' wilt sluiten zonder af te drukken, klikt u op 'Gereed' in het infovenster.

Wijzigingen aan de kop- en voetteksten worden als onderdeel van de spreadsheet bewaard.