iBooks: wat is een naamruimte?

U kunt een naamruimte beschouwen als een woordenlijst.

Naamruimten definiëren de XML-woordenlijsten met de elementen en kenmerken die u in de inhoudsdocumenten van de EPUB gebruikt. Elke naamruimte wordt aangekondigd door een URL en het kenmerk xmlns of xmlns:. Bijvoorbeeld, xmlns:xhtml="http://www.w3.org/1999/xhtml".

In de bovenstaande aankondiging is xmlns: het kenmerk en xhtml het voorvoegsel. Na de aankondiging kunt u het voorvoegsel voor elk element of elke kenmerknaam gebruiken als u deze door een dubbelepunt scheidt. Dit geeft aan naar welke XML-woordenlijst dat element of kenmerk verwijst. Het volgende fragment van het OPF-bestand van de EPUB toont hoe u het voorvoegsel kunt gebruiken:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>

<package xmlns="http://www.idpf.org/2007/opf" unique-identifier="bookid" version="3.0">

<metadata xmlns="http://www.idpf.org/2007/opf" xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/" >

<dc:title>Example</dc:title>

<dc:identifier id="bookid">0123456789</dc:identifier>

<dc:language>en</dc:language>

</metadata>

Naast de standaardnaamruimte OPF bevat het bovenstaande fragment ook de naamruimte Dublin Core (xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/“). Dit wordt gebruikt om kenmerken van metagegevens in het OPF aan te geven.

Als een levering eindigt op een fout gerelateerd aan een element of kenmerk dat niet wordt toegelaten, komt het gebruikte element of kenmerk mogelijk niet voor in de woordenlijsten van de naamruimte die in de EPUB is aangekondigd. Wijzig het element of kenmerk in een geldige waarde om het probleem op te lossen.