Audioapparaten op een iMac (medio 2014) en nieuwer configureren

Lees hier hoe u audioapparaten op een iMac (medio 2014) en nieuwer configureert. U kunt Audio/MIDI-configuratie gebruiken om apparaten voor audio-invoer en -uitvoer te selecteren, luidsprekers te configureren, frequenties in te stellen en audioniveaus te beheren.

U kunt Audio/MIDI-configuratie gebruiken voor de configuratie van apparaten voor audio-invoer en -uitvoer die u met de iMac gebruikt, zoals microfoons en audio-interfaces met meerdere kanalen. Audio/MIDI-configuratie werkt met vele soorten audio en MIDI-interface-apparaten, inclusief het ingebouwde audio-apparaat en het digitale audio-apparaat met meerdere kanalen van de computer. Het werkt met apparaten die via FireWire, USB, Bluetooth, PCMCIA en PCI op de iMac zijn aangesloten.

De instellingen die u in Audio/MIDI-configuratie kunt wijzigen, zijn afhankelijk van het gebruikte audioapparaat. Als het apparaat bijvoorbeeld ondersteuning biedt voor het regelen van het volume, kunt u het volume van elk kanaal van het apparaat voor audio-uitvoer aanpassen door deze stappen uit te voeren:

1. Sluit de audio-apparaten aan op de iMac. Installeer indien nodig de bij de apparaten meegeleverde software. Raadpleeg de bij de audioapparaten meegeleverde documentatie.
  2. Open Audio/MIDI-configuratie (u vindt het in Hulpprogramma’s in de map Programma’s van de computer).
  3. Kies een audioapparaat in de lijst links in het venster Audioapparaten.
    • Als u het apparaat voor geluidsinvoer wilt gebruiken, kiest u ‘Gebruik dit apparaat voor geluidsinvoer’ in het venstermenu Actie.
    • Als u het apparaat voor geluidsuitvoer wilt gebruiken, kiest u ‘Gebruik dit apparaat voor geluidsuitvoer’ in het venstermenu Actie. Als u ook systeemgeluiden wilt afspelen met het apparaat, kiest u ‘Speel signalen en effecten af via dit apparaat’ in het venstermenu Actie.
  4. Kies rechts in het venster Audioapparaten de opties die voor het te configureren apparaat beschikbaar zijn:
    • In de meeste gevallen blijft het venstermenu ‘Clock-bron’ op Standaard.
    • Klik op Configureer luidsprekers om surroundluidsprekers (met meerdere kanalen) te configureren. Kies vervolgens het type configuratie dat u wilt gebruiken. Raadpleeg Externe luidsprekers voor stereo of surroundgeluid configureren voor meer informatie.
    • In het venstermenu Structuur kunt u de samplefrequentie en de bitdiepte instellen. Zorg ervoor dat deze overeenkomen met de gepaste instellingen voor het audio-apparaat en dat de samplefrequenties van invoer en uitvoer op dezelfde waarde zijn ingesteld. De ingebouwde luidsprekers van een iMac zien er bijvoorbeeld als volgt uit:

Extra instellingen

• Als de iMac het converteren van de samplefrequentie van hardware ondersteunt, is het menu Hardwarefrequentieconvertor beschikbaar in het menu Invoer. Als u Automatisch kiest in het venstermenu, wordt de hardwarefrequentieconvertor van samples ingeschakeld indien de binnenkomende audiosamples PCM en gestructureerd zijn in overeenstemming met de internationale norm IEC 60958-3. De hardwarefrequentieconvertor van samples wordt uitgeschakeld als de invoerstroom is gecodeerd. U kunt ook Schakel in of Schakel uit in het menu kiezen om de hardwarefrequentieconvertor van samples in- of uitgeschakeld te laten.
    Als u Schakel in kiest in het menu, kunt u mogelijk niet-LPCM of gecodeerde audio niet streamen omdat de audio mogelijk niet wordt herkend.
  • Als de regelaar voor het softwarevolume van het apparaat beschikbaar is, verschijnen de schuifknoppen in het blauw om aan te geven dat deze actief zijn. Sleep de schuifknoppen om het volume voor elk kanaal in te stellen.