De gegevens op een iPhone, iPad of iPod touch kopiëren naar een apparaat met minder capaciteit

Lees hier hoe u de inhoud van een apparaat kunt optimaliseren en de ingenomen ruimte kunt beperken zodat u de inhoud kunt kopiëren naar een apparaat met minder opslagruimte.

Opslagruimte controleren

Controleer hoeveel opslagcapaciteit van het huidige apparaat wordt gebruikt voordat u de gegevens naar een ander apparaat kopieert. Als het nieuwe apparaat voldoende ruimte heeft voor de nieuwe gegevens, kunt u de gegevens naar het nieuwe apparaat kopiëren zonder iets te moeten verwijderen.

Als u de gegevens naar een apparaat met minder capaciteit kopieert, moet u wellicht een deel van de bestaande inhoud optimaliseren of verwijderen. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > en tik op '[Apparaat]-opslag' om te zien wat de meeste ruimte op het apparaat inneemt. Lees hier meer over het gebruik van opslagruimte op uw iPhone, iPad of iPod touch.

Uw opslag beheren

Er zijn enkele manieren waarop u de gebruikte opslagruimte op het apparaat kunt beheren of beperken.

Audio, films, series en boeken

Lees hier hoe u muziek, films en tv-programma's en boeken verwijdert van uw apparaat.

Foto's en video's

Importeer de foto's en video's in de filmrol naar de computer om minder ruimte te gebruiken met foto's en video's. Nadat u de foto's in de filmrol hebt geïmporteerd, kunt u ze als volgt verwijderen:

1. Tik op 'Selecteer'.
  2. Selecteer de foto's die u wilt verwijderen.
  3. Tik op de Prullenmand-knop .

Als u de foto's hebt verwijderd maar ze toch nog op het apparaat wilt bekijken, synchroniseert u ze vanaf de fotobibliotheek. Als u de fotobibliotheek synchroniseert naar uw computer, worden de gesynchroniseerde foto's geoptimaliseerd om ruimte te besparen. U kunt ook een kleinere selectie uit uw fotobibliotheek synchroniseren om ruimte te besparen.

Apps

Minder ruimte gebruiken met apps:

Daarnaast kunt u het aantal andere gegevens verminderen met deze stappen:

• Herstart uw apparaat. Het besturingssysteem wist gegevens in het cachegeheugen en optimaliseert het systeem wanneer u het apparaat uit- en inschakelt.
  • Uw apparaat synchroniseren met uw computer. De synchronisatie kopieert gegevens, zoals logbestanden, van het apparaat naar de computer. Hierdoor nemen de andere gegevens mogelijk minder ruimte in.