Voorvertoning gebruiken om pdf's te combineren op een Mac

Leer meer over het combineren van pdf's en het opnieuw indelen, draaien en verwijderen van pagina's.

Twee pdf's combineren

1. Open een pdf in Voorvertoning.
  2. Kies 'Weergave' > 'Miniaturen' om paginaminiaturen weer te geven in de navigatiekolom.
  3. Selecteer een paginaminiatuur om aan te geven waar het andere document moet worden ingevoegd.
  4. Kies 'Wijzig' > 'Voeg in' > 'Pagina uit bestand'*, selecteer de pdf die u wilt toevoegen en klik vervolgens op 'Open'.
  5. Kies 'Archief' > 'Exporteer als pdf' om het bestand te bewaren.

Scheidingslijn

Een deel van een pdf combineren met een andere pdf

1. Open de pdf's die u wilt combineren in Voorvertoning.
  2. Kies in elk document 'Weergave' > 'Miniaturen' om paginaminiaturen weer te geven in de navigatiekolom.
  3. Houd de Command-toets ingedrukt, selecteer de miniaturen van de pagina's die u wilt toevoegen aan het andere document en laat de Command-toets los.
  4. Sleep de geselecteerde miniaturen naar de navigatiekolom van de andere pdf en laat ze los op de gewenste plek. Als op uw Mac macOS Sierra of lager wordt uitgevoerd, sleept u de miniaturen rechtstreeks naar een miniatuur in de andere pdf.
  5. Kies 'Archief' > 'Exporteer als pdf' om het bestand te bewaren.

Scheidingslijn

Pagina's roteren, verwijderen en opnieuw indelen

1. Open een pdf in Voorvertoning.
  2. Kies 'Weergave' > 'Miniaturen' om paginaminiaturen weer te geven in de navigatiekolom.
    • Een pagina draaien: selecteer een paginaminiatuur en kies vervolgens 'Extra's' > 'Roteer linksom' of 'Roteer rechtsom'.
    • Een pagina verwijderen: selecteer een paginaminiatuur en kies vervolgens 'Wijzig' > 'Verwijder'.
    • Pagina's opnieuw indelen: sleep een paginaminiatuur naar een nieuwe plek in de navigatiekolom.

Meer informatie

Lees hier hoe u pdf's markeert en foto's bewerkt in Voorvertoning.

* Als de optie 'Pagina uit bestand' gedimd is, controleert u of het bestand dat u hebt geopend wel een pdf-bestand is. Sommige gecodeerde pdf-documenten kunnen niet worden samengevoegd. Als u de bevoegdheden van een pdf wilt controleren, kiest u 'Extra's' > 'Toon infovenster' en klikt u vervolgens op Hangslot.