Keynote voor iOS: over Markeerstift

Keynote voor iOS (versie 2.2 en hoger) bevat een markeerstift. Hiermee kunt u tijdens een presentatie verwijzen naar delen van dia’s.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Markeerstift openen

• Als u de presentatie rechtstreeks op een iOS-apparaat weergeeft, houdt u uw vinger op het scherm terwijl u de presentatie geeft.
  • Als u het iOS-apparaat als afstandsbediening gebruikt of de presentatie op een extern scherm of Apple TV geeft, tikt u tijdens de presentatie op het symbool van de markeerstift:

Markeren

• Tik op de kleur waarmee u wilt markeren. De geselecteerde kleur is groter dan de andere kleuren. Gebruik uw vinger om met de gekozen kleur te markeren wat u aanraakt.
  • U kunt de laatste markering ongedaan maken door te tikken op het symbool:

• Als u wilt herstellen wat u ongedaan hebt gemaakt, houdt u hetzelfde symbool ingedrukt en selecteert u Opnieuw.
  • Als u alle markeringen wilt verwijderen, houdt u het symbool ingedrukt en kiest u Wis alles.
  • Als u een deel van het scherm wilt aanwijzen maar niet markeren, gebruikt u de laseraanwijzer in plaats van de markeerstift (helemaal links van de balk Markeerstift).

Van dia wisselen terwijl Markeerstift is geactiveerd

• Als u van dia wilt wisselen terwijl Markeerstift is geactiveerd, tikt u op de navigatiepijlen aan beide kanten van het scherm:

• Terwijl Markeerstift is geactiveerd, blijven alle markeringen op de dia’s totdat u de presentatie afsluit.

Markeerstift stoppen

• Tik rechts onder in het scherm op Gereed. Hierdoor wordt Markeerstift gesloten en blijft u in de presentatie. De markeringen blijven totdat u de presentatie sluit.
  • Als u uw vingers samen knijpt, worden zowel Markeerstift als de presentatie gestopt. De markeringen worden genegeerd zodra u de presentatie stopt.

Vereisten voor het gebruik van Markeerstift

• Op het iOS-apparaat dat u als afstandsbediening gebruikt, moet Keynote voor iOS 2.2 of hoger zijn geïnstalleerd.
  • Op het apparaat dat u met de afstandsbediening bedient, moet Keynote voor iOS 2.2 of hoger of Keynote voor Mac 6.2 of hoger zijn geïnstalleerd.
  • U kunt eenzelfde presentatie bedienen met meerdere afstandsbedieningen tegelijk maar slechts één afstandsbediening per keer kan Markeerstift gebruiken.