Certificeringen van iPad USB-lichtnetadapters

Elke iPad wordt geleverd met een gecertificeerde Apple USB-lichtnetadapter die voldoet aan de officiële veiligheidsnormen van landen en regio's waar de iPad beschikbaar is.

Veel van deze landen en regio's, waaronder de Verenigde Staten, hebben de norm IEC/UL 60950-1 'Apparatuur voor informatietechniek - Veiligheid' aangenomen. Lees hier meer over de certificeringen van iPad USB-lichtnetadapters.

Afhankelijk van het model wordt een iPad geleverd met een lichtnetadapter van 5 W, 10 W of 12 W. De drie Apple USB-lichtnetadapters zijn ontworpen voor gebruik met stroombronnen die 100 V wisselstroom tot 240 V wisselstroom bij 50 Hz tot 60 Hz leveren. Meer informatie over de compatibiliteit van iPad USB-lichtnetadapters.

Het type A (met parallelle, platte pinnen) van de Apple lichtnetadapters van 5 W alsook de USB-lichtnetadapters van 10 W en 12 W (met bevestigde lichtnetstekker) voldoen ook aan de norm IEC/UL 60950-1 voor gebruik met stroombronnen die 115 V wisselstroom bij 400 Hz leveren.