Mac Pro (eind 2013): geheugenspecificaties

Lees hier welke soorten geheugen u kunt gebruiken met een Mac Pro (eind 2013).

Algemeen

De Mac Pro (eind 2013) heeft vier geheugensleuven die u met 1866 MHz DDR3 ECC geheugen-DIMM's kunt uitbreiden tot maximaal 64 GB geheugen. Met het oog op de compatibiliteit raadt Apple u aan geheugen te gebruiken dat door Apple is goedgekeurd. U kunt door Apple goedgekeurd geheugen aanschaffen in de online Apple Store, bij een Apple Store of bij een erkende Apple reseller.

Vereisten

Wanneer u het geheugen van een Mac Pro (eind 2013) uitbreidt, moet dit aan de volgende vereisten voldoen.

• 1866 MHz DDR3 DIMM van volledige lengte. Het wordt niet aanbevolen om geheugen met verschillende snelheden door elkaar te gebruiken.
  • Error-correcting code (ECC).
  • DIMM's van 4 GB, 8 GB of 16 GB.
  • Niet-gebufferd (UDIMM) of geregistreerd (RDIMM). Combineer geen UDIMM's en RDIMM's.
  • 240-pins DIMM.
  • 1,5 of 1,35 Volt.
  • Plaats in alle sleuven geheugenmodulen met dezelfde grootte om de beste prestaties te verkrijgen.
  • DIMM's met koelelementen worden niet ondersteund en kunnen het DIMM-mechanisme beschadigen.

Belangrijk: alle DIMM's moeten 1866 MHz DDR3 ECC zijn. De Mac Pro ondersteunt zowel niet-gebufferde UDIMM's als geregistreerde RDIMM's maar het is belangrijk dat u deze twee verschillende soorten geheugen niet combineert. Als u een combinatie van UDIMM's en RDIMM's gebruikt, hoort u bij het opstarten van de computer een fouttoon.

Aanbevolen configuraties

Totale geheugen DIMM-sleuf 1 DIMM-sleuf 2 DIMM-sleuf 3 DIMM-sleuf 4
12 GB 4 GB ECC UDIMM 4 GB ECC UDIMM 4 GB ECC UDIMM
16 GB 4 GB ECC UDIMM 4 GB ECC UDIMM 4 GB ECC UDIMM 4 GB ECC UDIMM
32 GB 8 GB ECC UDIMM 8 GB ECC UDIMM 8 GB ECC UDIMM 8 GB ECC UDIMM
64 GB 16 GB ECC RDIMM 16 GB ECC RDIMM 16 GB ECC RDIMM 16 GB ECC RDIMM

Raadpleeg Mac Pro (eind 2013): geheugen installeren of vervangen voor stapsgewijze instructies voor installatie.