Een document als pakket of als afzonderlijk bestand bewaren in Pages, Numbers of Keynote op een Mac

Als uw document groter is dan 500 MB en u geen Apple File System (APFS) gebruikt of een oudere versie van Pages, Numbers of Keynote gebruikt, kan de app vragen om het document als pakket te bewaren.

Een pakket is een verzameling bestanden die op de Mac wordt gelezen als één bestand. In Pages, Numbers of Keynote worden documenten, spreadsheets of presentaties standaard automatisch bewaard als een afzonderlijk bestand. Dit is wat u moet doen als u in Pages, Numbers of Keynote wordt gevraagd om uw document als pakket te bewaren:

• Als u een document op uw harde schijf bewaart, trage prestaties ervaart of een wachtcursor ziet tijdens het bewerken van een document, of als u uw document bewaart in iCloud Drive, kiest u 'Gebruik pakket'.

• Als u een document via een webbrowser wilt uploaden naar een cloudvoorziening van een andere leverancier, zoals Box of Dropbox, kiest u 'Bewaar afzonderlijk bestand'.

U kunt op elk moment schakelen tussen een afzonderlijk bestand en een pakket. Open het bestand. Kies vervolgens 'Archief' > 'Geavanceerd' > 'Wijzig bestandstype' en selecteer het type dat u wilt gebruiken.

Als uw pakket beschadigd is en niet kan worden geopend

Als u een bestand probeert te openen dat als pakket is bewaard en u een waarschuwing krijgt met de melding '[Document] kan nu niet worden geopend', is het bestand mogelijk beschadigd. Een document dat als pakket is bewaard, kan beschadigd raken als het via e-mail is verzonden of via een webbrowser is geüpload naar een cloudvoorziening van een andere leverancier, zoals Box of Dropbox.

Als u deze waarschuwing krijgt, vraagt u de eigenaar van het bestand om het te bewaren als afzonderlijk bestand en het opnieuw naar u te versturen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.