QuickTime Player converteert verouderde mediabestanden alvorens ze af te spelen

Je ziet mogelijk een voortgangsbalk die aangeeft dat het bestand wordt geconverteerd.

In OS X Mavericks tot macOS Mojave converteert QuickTime Player (versie 10.0 en nieuwer) verouderde mediabestanden waarin bepaalde verouderde compressiestructuren of compressiestructuur van andere fabrikanten worden gebruikt. Als zo'n bestand wordt geopend, wordt in een venster een voortgangsbalk weergegeven die aangeeft dat het bestand wordt geconverteerd. Om de conversie te stoppen, sluit je gewoon het venster.

Venster van conversie

Het geconverteerde bestand opslaan

macOS Mojave is de laatste versie van macOS waarbij veel van deze oudere structuren worden geconverteerd, dus sla het geconverteerde bestand op in zijn compatibele structuur voordat je het sluit.

Door de conversie wordt het originele bestand niet gewijzigd of vervangen. Voor het behoud van de kwaliteit van het originele bestand kan het geconverteerde bestand groter zijn dan het originele bestand.