iBeacon op uw iPhone, iPad en iPod touch

Lees hoe iBeacon uw locatie bepaalt in iOS 7 of hoger op uw iPhone, iPad en iPod touch.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Wat is iBeacon?

iBeacon is een aanvulling op Locatievoorzieningen in iOS. Door middel van iBeacon kan uw iOS-apparaat aan apps laten weten dat u een locatie nadert of verlaat. Zo kan een app niet alleen uw locatie bijhouden, maar ook zien wanneer u in de buurt bent van een iBeacon (bijvoorbeeld een kassa in een winkel). In plaats van de geografische breedte en lengte te gebruiken om een locatie te bepalen, gebruikt iBeacon een Bluetooth-signaal met laag vermogen dat door uw iOS-apparaten kan worden gedetecteerd. Meer informatie over Bluetooth-technologie vindt u op de officiële Bluetooth-website.

Wat heb ik nodig om iBeacon te kunnen gebruiken?

Voor het gebruik van iBeacon moet Bluetooth zijn ingeschakeld. Het werkt op de volgende apparaten met iOS 7 of hoger:

• iPhone 4s of hoger
  • iPad (3e generatie) of hoger
  • iPad mini of hoger
  • iPod touch (5e generatie) of hoger

U kunt bepalen welke apps en systeemvoorzieningen gebruik mogen maken van iBeacon. Ga hiervoor naar 'Instellingen' > 'Privacy' > 'Locatievoorzieningen'.

Als u toestaat dat apps van andere fabrikanten of websites uw huidige locatie gebruiken, gaat u akkoord met hun algemene voorwaarden, privacybeleid en werkwijzen. Lees de voorwaarden, het privacybeleid en de werkwijzen van de apps en websites als u wilt weten hoe deze uw locatie en andere gegevens gebruiken. De door Apple verzamelde informatie wordt behandeld in overeenstemming met het privacybeleid van Apple.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.