iMovie (2013): projecten en gebeurtenissen van vorige versies van iMovie bijwerken

Lees hier hoe u projecten en gebeurtenissen die in vorige versies van iMovie zijn gemaakt, kunt laten werken in iMovie (2013).

Wanneer u iMovie (versie 10.0 of hoger) voor het eerst opent, verschijnt het onderstaande dialoogvenster met de vraag ‘Wilt u uw projecten en gebeurtenissen bijwerken?’

De update later uitvoeren

Als u Werk later bij kiest, kunt u projecten en gebeurtenissen bijwerken door deze stappen te volgen.

1. Open iMovie.
  2. Kies in de menubalk Archief > Werk projecten en gebeurtenissen bij.
  3. Klik op Werk bij in het dialoogvenster dat verschijnt.

Projecten en gebeurtenissen op een externe schijf bijwerken

1. Controleer of de mappen iMovie Projects en iMovie Events op het bovenste niveau van de schijf zijn bewaard.
  2. Open iMovie.
  3. Kies Archief > Werk projecten en gebeurtenissen bij.

Als de update wordt onderbroken of te lang duurt

Sommige gebruikers hebben bij het bijwerken van projecten en gebeurtenissen in iMovie versie 10.0 problemen met de betrouwbaarheid ondervonden. In deze gevallen bleek iMovie niet meer te reageren tijdens de update of stopte het programma onverwacht. iMovie versie 10.0.1 verhelpt deze problemen.

Alvorens projecten en gebeurtenissen bij te werken, controleert u of de nieuwste iMovie-update is geïnstalleerd.

1. Open de Mac App Store.
  2. Klik op het tabblad Updates.
  3. Klik op Werk alles bij of op de knop Werk bij naast iMovie.

Nadat u hebt gecontroleerd of u de nieuwste versie van iMovie hebt, kunt u de projecten en gebeurtenissen bijwerken door deze stappen te volgen.

1. Klik in de Finder op het menu Ga en kies Thuismap.
  2. Open de map Films.
  3. Verplaats het bestand iMovie Library naar de prullenmand.
    Opmerking: als u materiaal hebt geïmporteerd of projecten hebt aangemaakt met iMovie versie 10.0, mag u dit bestand niet verwijderen.
  4. In de mappen iMovie Projects en iMovie Events vindt u een bestand met de naam ‘UpdatedtoiMovie10’. Verplaats dit bestand in beide mappen naar de prullenmand.
  5. Open iMovie.
  6. Kies Archief > Werk projecten en gebeurtenissen bij.

iMovie werkt de projecten en gebeurtenissen bij. U kunt deze stappen herhalen voor projecten en gebeurtenissen die op externe schijven zijn bewaard.

Na de update worden de projecten en gebeurtenissen bewaard in een nieuwe bibliotheek die u in de navigatiekolom van iMovie ziet.

• Elke gebeurtenis wordt aangeduid met een ster.
  • De bijgewerkte projecten bevinden zich in de gebeurtenis Bijgewerkte projecten.
  • Als u een van deze projecten eerder hebt gedeeld of afgewerkt, verschijnen die videobestanden in de gebeurtenis Afgewerkte films.

In de Finder wordt naast de oorspronkelijke mappen ‘iMovie Projects’ en ‘iMovie Events’ het bestand iMovie Library aangemaakt.

Deze mappen blijven werken met de vorige versie van iMovie maar u kunt ze verwijderen als u ze niet langer wilt gebruiken. Voor meer informatie gaat u naar Oude bibliotheken na een update verwijderen.