Aan de slag met een iPhone, iPad of iPod touch onder supervisie

Als uw werkgever of onderwijsinstelling u een iPhone, iPad of iPod touch verstrekt, staat deze mogelijk onder supervisie. Lees wat 'onder supervisie' inhoudt, wat de eigenaar kan zien en hoe u weet of uw iPhone, iPad of iPod touch onder supervisie staat.

Dit artikel is bestemd voor mensen die een iPhone, iPad of iPod touch gebruiken die onder supervisie staat van hun werkgever of onderwijsinstelling. Als u als beheerder supervisie wilt instellen, gebruikt u Apple Deployment Program, Configurator 2 of Apple School Manager om uw apparaten te configureren.

Dankzij supervisie krijgen onderwijsinstellingen en bedrijven meer controle over de iOS-apparaten die ze bezitten. Supervisie stelt de beheerder in staat extra beperkingen in te stellen, bijvoorbeeld door AirDrop uit te schakelen of toegang tot de App Store te blokkeren. Bovendien kunnen extra apparaatconfiguraties en functies worden ingesteld, zodat bijvoorbeeld apps automatisch worden bijgewerkt of internetgebruik wordt gefilterd.

Normaal gesproken staat uw iPhone, iPad of iPod touch niet onder supervisie. Supervisie kan alleen worden ingesteld wanneer u een nieuw apparaat configureert. Als uw iPhone, iPad of iPod touch momenteel niet onder supervisie staat, moet de beheerder het apparaat volledig wissen voordat het onder supervisie kan worden geplaatst.

Nagaan of uw iPhone, iPad of iPod touch onder supervisie staat

Of uw iPhone, iPad of iPod touch onder supervisie staat, kunt u nagaan door te kijken in de instellingen van het apparaat.

Als u iOS 10 of hoger gebruikt

Als u iOS 10 of hoger gebruikt, wordt de supervisiemededeling weergegeven boven aan de hoofdpagina van 'Instellingen'. Uw organisatie heeft ook de mogelijkheid een aangepast eigendomsbericht weer te geven op het toegangsscherm via de profielpayload 'Configuratie gedeeld apparaat'.

Als u iOS 9 of lager gebruikt

Als u iOS 9 of lager gebruikt, vindt u de supervisiemededeling in 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Info'. Verder verschijnt er ook een bericht onder aan het toegangsscherm: 'Deze [iPhone, iPad of iPod] wordt beheerd door je organisatie.'

Nagaan wat onder supervisie van de beheerder valt

Als uw iPhone, iPad of iPod touch onder supervisie staat, betekent dit dat de organisatie die eigenaar is van het apparaat, er een profiel op kan installeren om te bepalen welke functies op het apparaat beschikbaar zijn.

Als u wilt zien welke beperkingen ten opzichte van de standaardinstellingen van iOS uw beheerder heeft ingesteld, moet u uw instellingen controleren.

Tik op 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Beheer profielen en apparaten'. Als er een profiel is geïnstalleerd, tikt u erop om te zien welk soort wijzigingen er zijn aangebracht. Als u meer wilt weten over de door uw organisatie gewijzigde functies, kunt u uw beheerder vragen of deze instellingen dwingend zijn opgelegd.

Als uw beheerder uw locatie monitort

Mogelijk ziet u een bericht in uw instellingen dat uw bedrijf of onderwijsinstelling uw internetverkeer monitort en kan zien waar uw apparaat zich bevindt. De beheerder kan echter alleen zien waar uw telefoon zich bevindt wanneer deze het apparaat in de beheerde Verloren-modus heeft gezet.

Als deze modus actief is, kan de beheerder de locatie van het apparaat zien. Als de beheerder uw apparaat in de beheerde Verloren-modus zet, wordt het apparaat vergrendeld en ziet u een bericht op het toegangsscherm. Uw organisatie kan het apparaat niet traceren zonder het te vergrendelen en een mededeling weer te geven.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.