Over de beveiligingsinhoud van de aanvullende OS X Mountain Lion v10.8.5-update

In dit document wordt de beveiligingsinhoud van de aanvullende OS X Mountain Lion v10.8.5-update beschreven.

Deze update kan worden gedownload en geïnstalleerd via de voorkeuren voor Software-update of via Apple Downloads.

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Bezoek de website Apple productbeveiliging voor meer informatie over Apple-productbeveiliging.

Raadpleeg ‘Hoe gebruikt u de Apple Product Security PGP-sleutel’ voor meer informatie over het gebruik van de Apple PGP-sleutel voor productbeveiliging.

Waar mogelijk worden CVE-ID’s als referentie voor kwetsbaarheden gebruikt voor verdere informatie.

Raadpleeg ‘Apple-beveiligingsupdates’ voor meer informatie over andere beveiligingsupdates.

Aanvullende OS X Mountain Lion v10.8.5-update

• Adreslijstvoorzieningen

Beschikbaar voor: OS X Mountain Lion v10.8 t/m v10.8.5

Impact: een lokale gebruiker kan Directory Services-records met systeembevoegdheden wijzigen

Beschrijving: er was een logisch probleem bij de verificatie van de inloggegevens voor een identiteitscontrole in Directory Services waardoor een lokale aanvaller de validatie van het wachtwoord kon omzeilen. Het probleem is verholpen door een verbeterde validatie van inloggegevens.

CVE-ID

CVE-2013-5163: The rookies of 42

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.