AirPlay gebruiken om audio te streamen

Stream muziek, podcasts en andere audio naar Apple TV, HomePod of met AirPlay 2 compatibele luidsprekers of smart-tv's. Speel audio af via meerdere luidsprekers in uw woning en geniet van perfecte harmonie. Of speel in elke kamer iets anders af. Alles is mogelijk met AirPlay.

Speel audio af op uw iPhone, iPad of iPod touch met iOS 11.4 of hoger, of op een Mac met macOS Catalina of hoger. Gebruik vervolgens AirPlay om die audio naar uw met AirPlay compatibele luidsprekers of smart-tv's te streamen.

Als u audio naar meerdere luidsprekers wilt streamen met AirPlay 2, selecteert u gewoon meerdere met AirPlay 2 compatibele luidsprekers of smart-tv's. Als u Siri wilt vragen om een film of tv-programma af te spelen in de kamer waar u wilt kijken, voegt u uw met AirPlay 2 compatibele luidsprekers en smart-tv's toe aan een kamer in de Woning-app.

Audio streamen vanaf een iPhone, iPad of iPod touch

Speel muziek af op uw iPhone, iPad of iPod touch en bepaal vervolgens met het bedieningspaneel waar u de muziek wilt afspelen:

1. Open het bedieningspaneel op uw iPhone of iPod touch, of op uw iPad:
    • Op een iPhone X of nieuwer of iPad met iPadOS of hoger veegt u omlaag vanuit de rechterbovenhoek van het scherm.
    • Op een iPhone 8 of ouder of in iOS 11 of lager veegt u omhoog vanaf de onderrand van het scherm.
  2. Houd uw vinger op de groep regelaars in de rechterbovenhoek en tik vervolgens op 'AirPlay' .
  3. Tik op de luidsprekers of tv's waarop u de huidige audio wilt afspelen.

U kunt AirPlay ook gebruiken om audio te streamen vanuit een app die u op uw apparaat gebruikt. Open de app, tik op 'AirPlay'  en tik vervolgens op een of meer luidsprekers.

Audio streamen vanaf uw Mac

1. Controleer of uw Mac en luidspreker met hetzelfde wifi- of Ethernet-netwerk zijn verbonden.
  2. Open Apple Music op de Mac.
  3. Klik in Apple Music rechts naast de volumeschuifknop op 'AirPlay' .
  4. Klik op elke luidspreker en tv waarmee u de huidige audio wilt streamen.

Als u het AirPlay-symbool  niet ziet of als u audio van een andere app wilt streamen:

1. Selecteer op uw Mac het bedieningspaneel  in de menubalk.
  2. Klik onder 'Geluid' op 'AirPlay' .
  3. Selecteer een luidspreker waarmee u de huidige audio wilt afspelen.

U kunt AirPlay niet gebruiken om audio naar meerdere luidsprekers te streamen vanuit de menubalk op een Mac.