AirPlay gebruiken om audio te streamen

Stream muziek, podcasts en andere audio naar Apple TV, HomePod of met AirPlay compatibele luidsprekers of smart-tv's. Speel audio af via meerdere luidsprekers in je woning en geniet van perfecte harmonie. Of speel in elke kamer iets anders af. Alles is mogelijk met AirPlay.

Audio streamen vanaf iPhone of iPad met het bedieningspaneel

1. Controleer of je iPhone of iPad, en de luidsprekers of Apple TV met hetzelfde netwerk zijn verbonden.
  2. Speel muziek af op je iPhone of iPad en open het bedieningspaneel:
    • Op een iPhone X of nieuwer of op een iPad veeg je omlaag vanaf de rechterbovenhoek van het scherm.
    • Op een iPhone 8 of ouder of in iOS 11 of ouder veeg je omhoog vanaf de onderrand van het scherm.
  3. Tik op AirPlay  in de groep bedieningselementen rechtsbovenin.
    Het AirPlay-symbool wordt in de rechterbovenhoek van het scherm van de iPhone weergegeven in de groep met bedieningselementen voor media afspelen
  4. Tik op elke luidspreker of tv waarop je de huidige audio wilt afspelen.
    De HomePod kan nu geselecteerd worden onder Luidsprekers en tv's

Je kunt AirPlay ook gebruiken om audio te streamen vanuit een app die je op je apparaat gebruikt. Open de app, tik op 'AirPlay'  en tik vervolgens op een of meer luidsprekers.

Automatisch audio streamen vanaf iPhone of iPad

Afhankelijk van je instellingen voor 'AirPlay en Handoff' kan je iPhone of iPad voorstellen verbinding te maken of automatisch verbinding maken met apparaten die je regelmatig met AirPlay gebruikt.

Je instellingen voor 'AirPlay en Handoff' aanpassen:

1. Ga naar 'Instellingen' op je iPhone of iPad met de nieuwste versie van iOS.
  2. Tik op 'Algemeen'.
  3. Tik op 'AirPlay en Handoff' > 'Gebruik Airplay' > 'Automatisch'.
    'Automatisch' is geselecteerd voor 'Gebruik AirPlay' op het scherm 'AirPlay en Handoff' op de iPhone
  4. Kies een instelling.
    • Nooit: Kies handmatig een apparaat voor AirPlay.
    • Vraag: Ontvang meldingen voor voorgestelde AirPlay-verbindingen. Tik op de melding voor een voorgestelde AirPlay-verbinding om de verbinding tot stand te brengen, of sluit of negeer deze en kies handmatig een ander apparaat voor AirPlay.
    • Automatisch: Ontvang meldingen voor voorgestelde en automatische AirPlay-verbindingen. Sluit of negeer de melding voor automatische AirPlay-verbinding en tik vervolgens op afspelen in de app die je gebruikt om de verbinding te maken. Of tik op de knop 'Ongedaan maken'  om snel de verbinding te verbreken en handmatig een ander apparaat voor AirPlay te kiezen.

Je iPhone of iPad en je AirPlay-apparaat moeten verbinding hebben met hetzelfde wifi-netwerk voordat je automatische en voorgestelde AirPlay-verbindingen krijgt. Als je automatische en voorgestelde AirPlay-verbindingen met je Apple TV of HomePod wilt krijgen, moet je ervoor zorgen dat je Apple TV of HomePod is aangemeld bij hetzelfde iCloud-account als je iPhone of iPad.

Audio streamen vanaf Apple TV

Je kunt audio van Apple TV naar een of meer voor AirPlay geschikte apparaten sturen, zoals HomePod en andere slimme luidsprekers en tv's, die zijn verbonden met hetzelfde netwerk in je huis.

Gebruik Apple TV om overal in je woning audio af te spelen

Audio streamen vanaf een Mac

Controleer of de Mac en de luidsprekers met hetzelfde netwerk zijn verbonden. Open de Apple Music-app, klik op 'AirPlay'  in de afspeelregelaars en selecteer vervolgens een luidspreker of meerdere luidsprekers.

Als je het AirPlay-symbool  niet ziet of als je audio van een andere app wilt streamen:

1. Selecteer op je Mac het bedieningspaneel  in de menubalk.
    Er worden verschillende modules van het bedieningspaneel weergegeven onder de menubalk op de Mac
  2. Klik onder 'Geluid' op 'AirPlay' .
  3. Selecteer een luidspreker waarmee je de huidige audio wilt afspelen. Je kunt AirPlay niet gebruiken om audio naar meerdere luidsprekers te streamen vanuit het bedieningspaneel op een Mac.
    De luidsprekers kunnen nu worden geselecteerd onder 'Uitvoer'

Hulp nodig?