AirPlay gebruiken om audio te streamen

Stream muziek, podcasts en andere audio naar Apple TV, HomePod of met AirPlay 2 compatibele luidsprekers of smart-tv's. Speel audio af via meerdere luidsprekers in uw woning en geniet van perfecte harmonie. Of speel in elke kamer iets anders af. Alles is mogelijk met AirPlay.

Aan de slag

Zorg ervoor dat uw apparaten voldoen aan de vereisten voor het gebruik van AirPlay. Als u audio naar meerdere luidsprekers wilt streamen met AirPlay 2, selecteert u gewoon meerdere met AirPlay 2 compatibele luidsprekers of smart-tv's. Als u Siri wilt vragen om een film of tv-programma af te spelen in de kamer waar u wilt kijken, voegt u uw met AirPlay 2 compatibele luidsprekers en smart-tv's toe aan een kamer in de Woning-app

Audio streamen vanaf uw iPhone, iPad of iPod touch met AirPlay

Speel muziek af op uw iPhone, iPad of iPod touch en bepaal vervolgens met het bedieningspaneel waar u de muziek wilt afspelen:

1. Open het bedieningspaneel op uw iPhone, iPod touch of iPad:
    • Op een iPhone X of nieuwer of iPad met iPadOS of nieuwer veegt u omlaag vanuit de rechterbovenhoek van het scherm.
    • Op een iPhone 8 of ouder of in iOS 11 of ouder veegt u omhoog vanaf de onderrand van het scherm.
  2. Houd uw vinger op de groep regelaars in de rechterbovenhoek en tik vervolgens op de knop 'AirPlay' .
  3. Tik op de luidsprekers of tv's waarop u de huidige audio wilt afspelen.

U kunt AirPlay ook gebruiken om audio te streamen vanuit een app die u op uw apparaat gebruikt. Open de app, tik op de knop 'AirPlay'  en tik vervolgens op een of meer luidsprekers.

Audio streamen vanaf uw Apple TV met AirPlay

Of u nu een film kijkt of naar muziek luistert via uw Apple TV, u kunt AirPlay gebruiken om audio te streamen naar uw AirPods, Beats-koptelefoon, HomePod of met AirPlay 2 compatibele luidsprekers.

1. Speel de audio af die u vanaf uw Apple TV wilt streamen en houd vervolgens de knop voor de Apple TV-app/thuisknop  ingedrukt om het bedieningspaneel te openen.
  2. Selecteer 'AirPlay' .
  3. Kies de koptelefoon of luidsprekers waarnaar u de momenteel afgespeelde audio wilt streamen.

Audio streamen vanuit Apple Music op een Mac met AirPlay

Controleer of u de nieuwste versie van Apple Music gebruikt op de Mac en of de apparaten zich in hetzelfde wifi- of Ethernet-netwerk bevinden. Voer vervolgens deze stappen uit:

1. Open Apple Music op de Mac.
  2. Klik in de Muziek-app rechts naast de volumeschuifknop op het AirPlay-symbool .
  3. Klik op alle luidsprekers of met AirPlay 2 compatibele tv's waarnaar u de huidige audio wilt streamen.

Audio streamen vanaf een Mac met AirPlay

Als u audio wilt streamen vanaf een Mac naar met Apple TV, HomePod of AirPlay compatibele luidspreker:

1. Controleer of uw Mac en luidspreker met hetzelfde wifi- of Ethernet-netwerk zijn verbonden.
  2. Ga naar het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' > 'Geluid'.
  3. Selecteer onder 'Uitvoer' de luidspreker waarnaar u audio wilt streamen. Als u 'Toon volume in menubalk' selecteert, kunt u de audio-uitvoer snel wijzigen door in de menubalk op 'Volume'  te klikken.

U kunt AirPlay niet gebruiken om audio naar meerdere luidsprekers te streamen vanuit de menubalk op een Mac.