Audio streamen via AirPlay

Gebruik AirPlay om muziek, podcasts en andere audio te streamen naar uw Apple TV, HomePod of voor AirPlay geschikte luidsprekers.

Audio via AirPlay streamen vanaf de iPhone, iPad of iPod touch

Gebruik het bedieningspaneel om snel audio te streamen vanaf een iOS-apparaat naar uw Apple TV, HomePod of voor AirPlay geschikte luidspreker.

1. Open bedieningspaneel.
  2. Druk op de audiokaart in de rechterbovenhoek en tik vervolgens op
  3. Tik op een luidspreker of tik op meerdere luidsprekers om dezelfde audio op alle luidsprekers te streamen met AirPlay 2.

U kunt via AirPlay ook audio streamen van een app die u gebruikt op uw iOS-apparaat. Open de app, tik op en kies een luidspreker.

Via AirPlay audio streamen vanaf Apple TV

Audio streamen van een video die u bekijkt op Apple TV naar HomePod of voor AirPlay geschikte luidspreker:

1. Veeg omlaag vanaf de bovenkant van uw Apple TV Remote.
  2. Selecteer 'Audio'.
  3. Selecteer een luidspreker.

U kunt ook muziek, waar u naar luistert, streamen op uw Apple TV. Veeg omlaag vanaf de bovenkant van uw Apple TV Remote, selecteer en selecteer een luidspreker. Of houd  ingedrukt op uw Apple TV Remote en selecteer een luidspreker.

Wilt u audio afspelen op meerdere luidsprekers? Met AirPlay 2 kunt u dezelfde audio op meerdere luidsprekers afspelen die u hebt ingesteld in uw woning.

Via AirPlay streamen vanaf Apple TV naar HomePod is momenteel nog bètasoftware.

Via AirPlay audio streamen vanaf iTunes

Als u audio vanaf iTunes naar HomePod, Apple TV of een voor AirPlay geschikte luidspreker wilt streamen, moet u ervoor zorgen dat uw Mac en voor AirPlay geschikte luidspreker zich op hetzelfde wifi- of Ethernet-netwerk bevinden. Voer vervolgens deze stappen uit:

1. Open iTunes op uw Mac.
  2. Klik aan de rechterkant van de volumeschuifknop in iTunes op .
  3. Klik op een luidspreker waarnaar u audio wilt streamen. Wilt u via AirPlay streamen naar meerdere apparaten? Klik op de luidsprekers waarnaar u via AirPlay wilt streamen.

Via AirPlay audio streamen vanaf uw Mac

Audio streamen vanaf een Mac naar Apple TV, HomePod of een voor AirPlay geschikte luidspreker:

1. Controleer of uw Mac en luidspreker met hetzelfde wifi- of Ethernet-netwerk zijn verbonden.
  2. Klik op uw Mac op  in de menubalk.
  3. Selecteer onder 'Uitvoerapparaat' de luidspreker waarnaar u audio wilt streamen.