Audio afspelen via AirPlay

Stream muziek, podcasts en andere audio naar een Apple TV, HomePod of met AirPlay 2 compatibele luidspreker of smart-tv. Speel audio af via meerdere luidsprekers in uw woning en geniet van perfecte harmonie. Of speel in elke kamer iets anders af. Alles is mogelijk met AirPlay.

Audio afspelen via AirPlay vanaf een iPhone, iPad of iPod touch

Speel muziek af op uw iPhone, iPad of iPod touch en bepaal vervolgens met het bedieningspaneel waar u de muziek wilt afspelen:

1. Open het bedieningspaneel:
    • Op een iPhone X of nieuwer of iPad met iOS 12 of nieuwer veegt u omlaag vanuit de rechterbovenhoek van het scherm.
    • Of veeg op een iPhone 8 of ouder of in iOS 11 of ouder omhoog vanaf de onderkant van het scherm.
  2. Houd de audiokaart rechtsboven ingedrukt en tik vervolgens op 'Airplay' .
  3. Tik op de luidsprekers of tv's waarop u de huidige audio wilt afspelen.

U kunt via AirPlay ook audio afspelen van een app die u gebruikt op uw iOS-apparaat. Open de app, tik op 'Airplay'  en tik vervolgens op een of meer luidsprekers.

Lees hier meer over de vereisten voor het gebruik van AirPlay en welke luidsprekers worden ondersteund.

Audio afspelen via AirPlay vanaf een Apple TV

Wanneer u een film kijkt, maar ook wanneer u via de Apple TV naar muziek luistert, kunt u het geluid via AirPlay streamen naar een of meer HomePods of luidsprekers of smart-tv's die geschikt zijn voor AirPlay 2.

1. Speel de audio af die u vanaf uw Apple TV wilt streamen en houd vervolgens de Apple TV App-knop/thuisknop  ingedrukt om het bedieningspaneel te openen.
  2. Selecteer 'Airplay' .
  3. Kies de luidspreker of tv waarnaar u het momenteel afgespeelde geluid wilt streamen.

Geluid afspelen via AirPlay vanuit de Muziek-app op een Mac

Controleer of u de nieuwste versie van de Muziek-app gebruikt op de Mac, en of de apparaten zich in hetzelfde wifi- of Ethernet-netwerk bevinden. Voer vervolgens deze stappen uit:

1. Open de Muziek-app op de Mac.
  2. Klik in de Muziek-app rechts naast de volumeschuifknop op 'AirPlay' .
  3. Klik op elke luidspreker en tv waarnaar u de huidige audio wilt streamen.

Audio afspelen via AirPlay vanaf een Mac

Als u audio wilt streamen vanaf een Mac naar met Apple TV, HomePod of AirPlay compatibele luidspreker:

1. Controleer of uw Mac en luidspreker met hetzelfde wifi- of Ethernet-netwerk zijn verbonden.
  2. Ga naar het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' > 'Geluid'.
  3. Selecteer onder 'Uitvoer' de luidspreker waarnaar u audio wilt streamen. Als u 'Toon volume in menubalk' selecteert, kunt u de audio-uitvoer snel wijzigen door in de menubalk op 'Volume'  te klikken.

U kunt geen audio streamen via AirPlay naar meerdere luidsprekers vanuit de menubalk op een Mac.

Lees hier meer over de vereisten voor het gebruik van AirPlay en welke luidsprekers worden ondersteund.