Audio afspelen via AirPlay

Gebruik AirPlay om muziek, podcasts en andere audio te streamen naar uw Apple TV, HomePod of voor AirPlay geschikte luidsprekers.

Audio via AirPlay afspelen vanaf de iPhone, iPad of iPod touch

Gebruik het bedieningspaneel om snel audio te streamen vanaf een iOS-apparaat naar uw Apple TV, HomePod of voor AirPlay geschikte luidspreker.

1. Open het bedieningspaneel:
    • Op een iPhone X of nieuwer of iPad met iOS 12 of nieuwer veegt u omlaag vanuit de rechterbovenhoek van het scherm.
    • Of veeg op een iPhone 8 of ouder of in iOS 11 of ouder omhoog vanaf de onderkant van het scherm.
  2. Druk op de audiokaart in de rechterbovenhoek en tik vervolgens op .
  3. Tik op een luidspreker of tik op meerdere luidsprekers om audio op alle luidsprekers tegelijkertijd af te spelen.

U kunt via AirPlay ook audio afspelen van een app die u gebruikt op uw iOS-apparaat. Open de app, tik op en kies een luidspreker.

Lees hier meer over de vereisten voor het gebruik van AirPlay en welke luidsprekers worden ondersteund.

Via AirPlay audio afspelen vanaf Apple TV

Als u een film kijkt of luistert naar muziek op uw Apple TV, gebruikt u AirPlay om de audio naar uw HomePod of een AirPlay-compatibele luidspreker te streamen.

Via AirPlay afspelen vanaf Apple TV naar HomePod is momenteel nog bètasoftware.

Audio streamen van een video die u bekijkt

1. Terwijl u een film bekijkt op uw Apple TV, veegt u omlaag vanaf de bovenkant van uw Apple TV Remote.
  2. Selecteer 'Audio'.
  3. Selecteer een luidspreker. Of selecteer meerdere luidsprekers om audio op alle luidsprekers tegelijkertijd af te spelen.

Muziek streamen waarnaar u luistert

1. Terwijl u luistert naar muziek op uw Apple TV, veegt u omlaag vanaf de bovenkant van uw Apple TV Remote.
  2. Selecteer .
  3. Selecteer een luidspreker. Of selecteer meerdere luidsprekers om audio op alle luidsprekers tegelijkertijd af te spelen.

U kunt ook  ingedrukt houden op uw Apple TV Remote om een luidspreker selecteren.

Audio afspelen via AirPlay vanaf iTunes op een Mac of pc

Als u audio vanaf iTunes naar HomePod, Apple TV of een AirPlay-compatibele luidspreker wilt streamen, moet u ervoor zorgen dat uw Mac en AirPlay-compatibele luidspreker zich op hetzelfde wifi- of Ethernet-netwerk bevinden. Voer vervolgens deze stappen uit:

1. Controleer of u de meest recente versie van iTunes hebt geïnstalleerd op uw Mac of pc.
  2. Open iTunes op een Mac of pc.
  3. Klik aan de rechterkant van de volumeschuifknop in iTunes op .
  4. Klik op een luidspreker waarnaar u audio wilt streamen. Of klik op meerdere luidsprekers om audio naar alle luidsprekers tegelijkertijd te streamen.

Lees hier meer over de vereisten voor het gebruik van AirPlay en welke luidsprekers worden ondersteund.

Audio afspelen via AirPlay vanaf een Mac

Als u audio wilt streamen vanaf een Mac naar Apple TV, HomePod of AirPlay-compatibele luidspreker:

1. Controleer of uw Mac en luidspreker met hetzelfde wifi- of Ethernet-netwerk zijn verbonden.
  2. Ga naar het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' > 'Geluid'.
  3. Selecteer onder 'Uitvoer' de luidspreker waarnaar u audio wilt streamen.

Selecteer 'Toon volume in menubalk' voor toegang tot opties voor audio-uitvoer door op te klikken in de menubalk.

Lees hier meer over de vereisten voor het gebruik van AirPlay en welke luidsprekers worden ondersteund.