Over add-ons, extensies en plugins van iCloud voor Windows-browsers

Wellicht moet u add-ons, extensies of plugins voor de browser installeren om bepaalde iCloud-functies te kunnen gebruiken met Windows.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Add-on van iCloud-bladwijzers voor Firefox

Add-on van iCloud-bladwijzers voor Firefox

Gebruik iCloud voor Windows om de Firefox-bladwijzers up-to-date te houden tussen apparaten.

iCloud-bladwijzers inschakelen en de add-on van iCloud-bladwijzers installeren

1. Zorg ervoor dat de pc en de browser aan de systeemvereisten voor iCloud voldoen.
  2. Sluit Firefox en download en installeer iCloud voor Windows.
  3. Open iCloud voor Windows.
  4. Selecteer Bladwijzers > Opties.
  5. Kies Firefox > OK > Toepassen.
  6. Klik op Samenvoegen om de huidige bladwijzers op de pc te delen met iCloud.
  7. Klik op Downloaden. De pagina van de winkel met add-ons wordt geopend voor de add-on van iCloud-bladwijzers.
  8. Selecteer Toevoegen aan Firefox > Nu installeren. De Add-ons Manager toont dat iCloud-bladwijzers is ingeschakeld.

Als u Firefox na iCloud voor Windows installeert, ziet u dit programma pas in de lijst Opties wanneer u iCloud voor Windows sluit en opnieuw opent.

iCloud-bladwijzers voor Firefox uitschakelen

Voordat u aan de slag gaat, maakt u een kopie van de bladwijzers zodat deze niet verloren gaan.

1. Sluit Firefox.
  2. Open iCloud voor Windows.
  3. Schakel het aankruisvak Bladwijzers uit en klik op OK. Als u meerdere browsers met iCloud-bladwijzers gebruikt, klikt u op de knop Opties naast Bladwijzers, schakelt u het aankruisvak Firefox uit en klikt u op OK.
  4. Klik op Toepassen > Verwijderen. De Firefox Add-ons Manager wordt geopend.
    • Klik op Uitschakelen om de iCloud-bladwijzers tijdelijk niet bij te werken met Firefox.
    • Klik op Verwijderen om de add-on te verwijderen en de iCloud-bladwijzers tijdelijk niet bij te werken met Firefox. Als u de automatische updates later opnieuw wilt inschakelen, moet u de add-on opnieuw installeren.

Als u bladwijzers verwijdert terwijl de add-on van iCloud-bladwijzers is uitgeschakeld en daarna de automatische updates opnieuw wilt inschakelen:

• Als u de add-on rechtstreeks in Firefox inschakelt, worden de verwijderde bladwijzers gewist op al uw apparaten die iCloud-bladwijzers gebruiken.
  • Als u de add-on met iCloud voor Windows inschakelt, worden de verwijderde bladwijzers niet gewist op uw andere apparaten en worden de bladwijzers op uw andere apparaten opnieuw toegevoegd aan Firefox.

Extensie van iCloud-bladwijzers voor Google Chrome

Extensie van iCloud-bladwijzers voor Google Chrome

Gebruik iCloud voor Windows om de Google Chrome-bladwijzers up-to-date te houden tussen apparaten.

iCloud-bladwijzers inschakelen en de extensie van iCloud-bladwijzers installeren

1. Zorg ervoor dat de pc en de browser aan de systeemvereisten voor iCloud voldoen.
  2. Sluit Chrome en download en installeer iCloud voor Windows.
  3. Open iCloud voor Windows.
  4. Selecteer Bladwijzers > Opties.
  5. Kies Chrome > OK > Toepassen.
  6. Klik op Samenvoegen om de huidige bladwijzers op de pc te delen met iCloud.
  7. Klik op Downloaden. De pagina Chrome Web Store voor de extensie van iCloud-bladwijzers wordt geopend.
  8. Selecteer Toevoegen aan Chrome > Toevoegen. De Chrome Web Store toont nu dat iCloud-bladwijzers aan Chrome zijn toegevoegd.

Als u Chrome na iCloud voor Windows installeert, ziet u dit programma pas in de lijst Opties wanneer u iCloud voor Windows sluit en opnieuw opent.

iCloud-bladwijzers voor Chrome uitschakelen

Voordat u aan de slag gaat, maakt u een kopie van de bladwijzers zodat belangrijke gegevens niet verloren gaan.

1. Sluit Chrome.
  2. Open iCloud voor Windows.
  3. Schakel het aankruisvak Bladwijzers uit en klik op OK. Als u meerdere browsers met iCloud-bladwijzers gebruikt, klikt u op de knop Opties naast Bladwijzers, schakelt u het aankruisvak Chrome uit en klikt u op OK.
  4. Klik op Toepassen > Verwijderen. Het tabblad Extensies wordt geopend in Chrome.
    • Schakel het aankruisvak Inschakelen naast de iCloud-bladwijzers uit om de iCloud-bladwijzers tijdelijk niet bij te werken met Chrome.
    • Klik op de prullenmand om de extensie te verwijderen en de iCloud-bladwijzers tijdelijk niet bij te werken met Chrome. Als u de automatische updates later opnieuw wilt inschakelen, moet u de extensie opnieuw installeren.

Als u bladwijzers verwijdert terwijl de extensie van iCloud-bladwijzers is uitgeschakeld en daarna de automatische updates opnieuw wilt inschakelen:

• Als u de extensie rechtstreeks in Chrome inschakelt, worden de verwijderde bladwijzers gewist op al uw apparaten die iCloud-bladwijzers gebruiken.
  • Als u de extensie met iCloud voor Windows inschakelt, worden de verwijderde bladwijzers niet gewist op uw andere apparaten en worden de bladwijzers op uw andere apparaten opnieuw toegevoegd aan Chrome.

iCloud Web App Plugin voor Internet Explorer

Wanneer u Internet Explorer 9 gebruikt om iCloud.com te openen, moet u wellicht de iCloud Web App Plugin installeren:

Deze website wil de volgende invoegtoepassing installeren: iCloud Web App Plugin van Apple, Inc

Als u de plugin niet installeert, kunt u nog steeds iCloud.com zonder deze functies gebruiken:

• De foto van een contact toevoegen of wijzigen.
  • De foto van een account toevoegen of wijzigen.
  • Bijlagen met een sleepbeweging toevoegen wanneer u een e-mailbericht schrijft.
  • Bijlagen met een sleepbeweging toevoegen wanneer u een agenda-activiteit aanmaakt.
  • Documenten uploaden naar de iWork voor iCloud-programma’s met een sleepbeweging.
  • Afbeeldingen toevoegen aan documenten in iWork voor iCloud.

Als u de upgrade naar de nieuwste versie van Internet Explorer uitvoert, moet u de plugin niet installeren. In Internet Explorer 9 kunt u slechts één bijlage tegelijk slepen (er wordt maar één bestand geüpload). Voeg bijlagen één voor één toe aan een e-mail of agenda-activiteit of bij het uploaden naar iCloud.com.

U kunt deze bestandstypen slepen naar het programma Pages op iCloud.com:

• Microsoft Word (.doc of .docx)
  • Tekstbestanden (.txt)

U kunt deze bestandstypen slepen naar het programma Numbers op iCloud.com

• Numbers
  • Microsoft Excel (.xls of .xlsx)
  • CSV-bestanden (.csv)
  • Tekstbestanden (.txt)

U kunt deze bestandstypen slepen naar het programma Keynote op iCloud.com

• Keynote
  • Microsoft PowerPoint (.ppt of .pptx)

Lees meer over ActiveX-add-ons en beveiliging.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.