Audiobeschrijvingen en ondertiteling inschakelen in iTunes voor Windows

In iTunes voor Windows kunt u audiobeschrijvingen en ondertiteling inschakelen en aanpassen om de dialoog in een video te lezen.

Als de afgespeelde video audiobeschrijvingen en ondertiteling bevat, vindt u deze in het menu 'Ondertiteling':

1. Beweeg de muisaanwijzer over de video.
  2. Klik op de spraakballon symbool spraakballon.
  3. Selecteer de gewenste opties voor ondertiteling.
    opties voor ondertiteling in Windows

Voorkeuren voor audiobeschrijvingen en ondertiteling instellen

Als u wilt dat bij video's standaard audiobeschrijvingen en ondertitels voor doven en slechthorenden worden getoond:

1. Houd de toetsen Control en B op het toetsenbord ingedrukt om de iTunes-menubalk te openen. Lees meer over menu's in iTunes voor Windows.
  2. Kies 'iTunes' > 'Voorkeuren'.
  3. Klik op de tab 'Afspelen'.
  4. Selecteer 'Ondertiteling voor doven en slechthorenden heeft voorkeur' om bijschriften en ondertiteling voor doven en slechthorenden (O.D.S.) in te schakelen.

Audiobeschrijvingen en ondertiteling aanpassen

U kunt de stijl van de ondertitels of audiobeschrijvingen naar uw eigen wensen aanpassen:

1. Houd de toetsen Control en B op het toetsenbord ingedrukt om de iTunes-menubalk te openen. Lees meer over menu's in iTunes voor Windows.
  2. Kies 'iTunes' > 'Voorkeuren'.
  3. Klik op de tab 'Afspelen'.
  4. Klik rechts van 'Stijl bijschrift' op 'Configureer'.
  5. Kies een van de vooraf gedefinieerde stijlen of maak er een aan door te klikken op 'Nieuw'. U kunt het lettertype, de grootte en de kleur van de tekst wijzigen, evenals de kleur en ondoorzichtigheid van de achtergrond. Boven in het venster verschijnt een voorvertoning van de nieuwe stijl.
  6. Klik op 'OK' om uw keuzes te bewaren. iTunes gebruikt deze stijl als standaardstijl voor bijschriften en ondertitels bij het afspelen van video's in iTunes.

Meer informatie

Niet alle video's bevatten sporen voor audiobeschrijvingen of ondertitels. Raadpleeg de documentatie van de video om te controleren of de video beschikt over deze functies.

Sommige websites en apps van andere fabrikanten bieden aangepaste regelaars voor bijschriften in video's. Als u de regelaars voor bijschriften niet ziet wanneer u een video op een website bekijkt, raadpleegt u de documentatie of neemt u contact op met de eigenaar van de website of de ontwikkelaar van de app voor meer informatie.

Ook op andere apparaten kunt u audiobeschrijvingen en ondertiteling inschakelen. Volg de onderstaande stappen:

Lees hoe u materiaal met bijschriften of ondertiteling kunt vinden in de iTunes Store.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.