Reservekopieschijven die u met Time Machine kunt gebruiken

Met Time Machine kunt u reservekopieën maken op een extern opslagapparaat dat op de Mac is aangesloten, of op een ondersteund AirPort-basisstation. U kunt er ook reservekopieën mee maken op een Mac of een NAS-apparaat (Network-Attached Storage) in uw netwerk.

Een externe schijf die op de Mac is aangesloten

Met Time Machine kunt u reservekopieën maken op een externe schijf die op de USB-, Thunderbolt- of FireWire-poort van de Mac is aangesloten.

Een externe schijf die is aangesloten op een AirPort Extreme-basisstation (802.11ac) of AirPort Time Capsule

Met Time Machine kunt u reservekopieën maken op een externe schijf die is aangesloten op een AirPort Extreme-basisstation (802.11ac-model) of AirPort Time Capsule.

1. De USB-schijf moet geformatteerd zijn voor Time Machine.
  2. Sluit de schijf aan op een USB-poort van het AirPort-basisstation en schakel de schijf in.
  3. Open het AirPort-configuratieprogramma en selecteer uw basisstation. Klik op 'Wijzig' om de instellingen ervan te bekijken.
  4. Klik op de tab 'Schijven' in het instellingenvenster.
  5. Selecteer de reservekopieschijf in de lijst van partities en selecteer vervolgens 'Schakel bestandsdeling in':
  6. Als meerdere gebruikers in uw netwerk hun Time Machine-reservekopieën op deze schijf zetten, kunt u er via het venstermenu 'Beveiligde gedeelde schijven' voor zorgen dat zij alleen hun eigen reservekopieën kunnen zien, en niet die van u. Selecteer de optie 'Met accounts' in het menu en klik op de knop 'Voeg toe' (+) om gebruikers toe te voegen.
  7. Klik op 'Werk bij' om het basisstation opnieuw op te starten, zodat de instellingen worden toegepast.

AirPort Time Capsule

Met Time Machine kunt u reservekopieën maken op de ingebouwde harde schijf van een AirPort Time Capsule in uw netwerk.

Een Mac die is gedeeld als doellocatie voor Time Machine-reservekopieën

Als u een andere Mac wilt gebruiken als doellocatie voor uw Time Machine-reservekopieën, voert u deze stappen uit op die andere Mac:

1. Kies het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Delen'.
  2. Selecteer links in de lijst van voorzieningen de optie 'Bestandsdeling'.
  3. Houd de Control-toets ingedrukt en klik in de lijst met mappen aan de rechterkant op de map die u voor Time Machine-reservekopieën wilt gebruiken.
  4. Kies vervolgens in het snelmenu 'Geavanceerde opties'.
  5. Selecteer in het dialoogvenster 'Geavanceerde opties' de optie 'Deel als doellocatie voor Time Machine-reservekopieën'.

Als u nu Time Machine configureert op uw andere Mac-computers, kunt u de gedeelde map selecteren als reservekopieschijf.

Een NAS-apparaat (Network-Attached Storage) dat ondersteuning biedt voor Time Machine via SMB

Veel NAS-apparaten van andere fabrikanten ondersteunen Time Machine via SMB. Kijk voor meer informatie in de documentatie bij uw NAS-apparaat.

Een schijf formatteren voor gebruik met Time Machine

Time Machine ondersteunt alle Mac OS Uitgebreid (journaled)- en Xsan-structuren. Als de schijf niet de juiste structuur heeft en u deze aansluit op uw Mac, krijgt u een aanwijzing van Time Machine om de schijf te wissen.

aanwijzing om schijf te wissen

U kunt met Time Machine geen reservekopieën maken op een iOS-apparaat of een schijf die is geformatteerd voor Windows. En als de schijf de partitie-indeling MBR (Master Boot Record) gebruikt, zijn sommige partities mogelijk niet beschikbaar voor gebruik met Time Machine.