Audiobeschrijvingen en ondertiteling inschakelen op uw iPhone, iPad of iPod touch

Op uw iPhone, iPad of iPod touch kunt u audiobeschrijvingen en ondertiteling inschakelen en aanpassen om de dialoog in een video te lezen.

Wanneer u films, tv-programma's of muziekvideo's bekijkt in de Video's-app op uw iPhone, iPad of iPod touch, kunt u audiobeschrijvingen of ondertiteling inschakelen. U kunt ook instellen dat audiobeschrijvingen en ondertiteling standaard worden weergegeven, en u kunt de weergave van audiobeschrijvingen en ondertiteling aanpassen.

Audiobeschrijvingen en ondertiteling inschakelen

Als de afgespeelde video audiobeschrijvingen en ondertiteling bevat, vindt u deze in het menu 'Ondertiteling':

1. Tik tijdens het afspelen van de video op het scherm om de afspeelregelaars weer te geven.
  2. Tik op de spraakballon spraakballon om het menu 'Audio en ondertiteling' te openen.
  3. Selecteer de gewenste optie voor ondertiteling.

ondertiteling standaard inschakelen

Voorkeuren voor audiobeschrijvingen en ondertiteling instellen

Als u wilt dat bij video's standaard audiobeschrijvingen en ondertitels voor doven en slechthorenden worden getoond:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toegankelijkheid'.
  2. Scrol naar het gedeelte 'Media' en tik op 'Ondertiteling en bijschriften'.
  3. Schakel 'Bijschriften geluid + O.D.S.' in.

Audiobeschrijvingen en ondertiteling aanpassen

U kunt de stijl van de ondertitels of audiobeschrijvingen naar uw eigen wensen aanpassen:

Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toegankelijkheid' > 'Ondertiteling en bijschriften' > 'Stijl'.

U kunt een van de vooraf gedefinieerde stijlen kiezen: Standaard, Grote tekst of Klassiek. Als u 'Maak nieuwe stijl aan' kiest, kunt u uw eigen stijl aanmaken. U kunt het lettertype, de grootte en de kleur van de tekst wijzigen, evenals de kleur en ondoorzichtigheid van de achtergrond. Tik op het symbool voor schermvullende weergave  om de nieuwe stijl in de schermvullende weergave te zien.

Als u de aangepaste stijl wilt gebruiken voor alle video's die u op uw iPhone, iPad en iPod touch afspeelt, schakelt u 'Video-voorrang' uit in het optiescherm van de diverse aanpassingen. Als u 'Video-voorrang' niet uitschakelt, wordt in plaats van uw aangepaste stijl misschien de standaardstijl van de video gebruikt.

Als de nieuwe stijl naar wens is, tikt u boven in het scherm op 'Bewaar'. Deze stijl wordt nu de standaardstijl voor ondertiteling en bijschriften.

Meer informatie

Niet alle video's bevatten sporen voor audiobeschrijvingen of ondertitels. Raadpleeg de documentatie van de video om te controleren of de video beschikt over deze functies.

Sommige websites en apps van andere fabrikanten bieden aangepaste regelaars voor bijschriften in video's. Als u de regelaars voor bijschriften niet ziet wanneer u een video op een website bekijkt, raadpleegt u de documentatie of neemt u contact op met de eigenaar van de website of de ontwikkelaar van de app voor meer informatie.

Ook op andere apparaten kunt u audiobeschrijvingen en ondertiteling inschakelen. Volg de onderstaande stappen:

Lees hoe u materiaal met bijschriften of ondertiteling in de iTunes Store kunt zoeken.