iPod nano (7e generatie): bijschriften voor spraak en geluiden

Met de software-update 1.0.3 voor de iPod nano (7e generatie) kunt u de bijschriften voor spraak en geluiden en de ondertiteling voor doven en slechthorenden aanpassen.

Bijschriften en ondertiteling inschakelen

Nadat u de iPod nano hebt bijgewerkt, gaat u naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toegankelijkheid' > 'Ondertiteling en bijschriften' > 'Schakel bijschriften voor spraak en geluiden in'.

U kunt bijschriften en ondertiteling selecteren in het menu 'Ondertiteling' als de afgespeelde video deze bevat. Klik op de knop 'Ondertiteling' om te zien welke opties beschikbaar zijn voor uw video. Wanneer u op de knop tikt, ziet u de opties voor de video:

Als de video geen bijschriften of ondertiteling beschikbaar heeft, ziet u de knop 'Ondertiteling' niet bij de afspeelregelaars. U kunt ook de documentatie bij de video raadplegen om te controleren of deze bijschriften of ondertiteling bevat.

Voorkeuren voor bijschriften instellen

U kunt de manier waarop de iPod bijschriften of ondertiteling weergeeft aan uw behoeften aanpassen. Ga op de iPod nano naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toegankelijkheid' > 'Ondertiteling en bijschriften' > 'Stijl'. U kunt een van de vooraf gedefinieerde stijlen selecteren: 'Standaard', 'Grote tekst' of 'Klassiek'. Tik op 'Maak nieuwe stijl aan...' om uw eigen stijl aan te maken.

U kunt het lettertype, de grootte en de kleur van de tekst wijzigen, samen met de kleur en ondoorzichtigheid van de achtergrond. Boven in het venster ziet u een voorvertoning van de nieuwe stijl.

Als u met elke selectie tevreden bent, veegt u van links naar rechts om terug te gaan naar de lijst met aanpassingsopties. Wanneer de nieuwe stijl is voltooid, veegt u weer naar het hoofdscherm van de stijlen om de wijzigingen te bewaren en de nieuwe stijl als standaard in te stellen.

Aangepaste regelaars voor bijschriften

Sommige websites en apps van andere fabrikanten bieden aangepaste regelaars voor bijschriften van video's. Raadpleeg de documentatie of neem contact op met de eigenaar van de website of de ontwikkelaar van de app voor meer informatie.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.