Ondertitels of talen wijzigen voor video's in de Apple TV-app

Lees hier hoe je audiotalen, ondertiteling, bijschriften voor spraak en geluiden en andere toegankelijkheidsfuncties kiest op je iPhone, iPad, computer en Apple TV.

Op een Apple TV, smart-tv of streamingapparaat

Schakel ondertiteling of audiotalen in met de afstandsbediening voor je Apple TV, smart-tv of streamingapparaat.

Ondertiteling op een Apple TV, smart-tv of streamingapparaat

1. Op een Siri Remote of Apple TV Remote druk je op de afspeel-/pauzeknop terwijl je een video bekijkt om de afspeelregelaars weer te geven. Op de afstandsbediening van een smart-tv, streamingapparaat of gameconsole druk je op de knop die de tijdbalk van de video weergeeft.

2. Gebruik je Siri Remote of Apple TV Remote om omhoog te swipen en selecteer de knop 'Ondertiteling' . Of gebruik de afstandsbediening van je smart-tv, streamingapparaat of gameconsole om naar de knop 'Ondertiteling' te navigeren.

tvos-17-tv-app-playback-audio
  3. Kies de ondertiteling die je wilt gebruiken.

Als je de standaardtaal voor ondertiteling in Instellingen wil wijzigen, ga je naar 'Instellingen' > 'Video en audio' > 'Audio' > 'Ondertiteltaal' en kies je vervolgens de gewenste taal. Als je geen automatische ondertiteling wilt op een Apple TV, ga je naar 'Instellingen' > 'Video en audio' en schakel je 'Automatische ondertiteling' uit. Op een smart-tv of streamingapparaat ga je naar 'Instellingen' > 'Algemeen' en schakel je 'Automatische ondertiteling' uit.

Lees hoe je CC of SDH standaard inschakelt

Houd de selectieknop op de afstandsbediening van een Apple TV (3e generatie) drie seconden ingedrukt terwijl een video wordt afgespeeld om het tabblad 'Ondertiteling' te openen.

Audiotalen op een Apple TV, smart-tv of streamingapparaat

1. Op een Siri Remote of Apple TV Remote druk je op de afspeel-/pauzeknop terwijl je een video bekijkt om de afspeelregelaars weer te geven. Op de afstandsbediening van een smart-tv, streamingapparaat of gameconsole druk je op de knop die de tijdbalk van de video weergeeft.

2. Gebruik je Siri Remote of Apple TV Remote om omhoog te swipen en selecteer de knop 'Audio' . Of gebruik de afstandsbediening van je smart-tv, streamingapparaat of gameconsole om naar de knop 'Audio' te navigeren.

tvos-17-tv-app-playback-audio
  3. Kies de audiotaal die je wilt gebruiken.

Als je de standaardtaal voor audio in Instellingen wilt wijzigen, ga je naar 'Instellingen' > 'Video en audio' > 'Audio' > 'Audiotaal' en kies je vervolgens de gewenste taal.

Op een iPhone of iPad

1. Tik tijdens het afspelen van een video op het scherm om de afspeelregelaars te openen.

2. Tik op de knop 'Meer regelaars' .

ios-17-iphone-14-pro-tv-app-playback-more-controls
  3. Kies 'Ondertiteling' of 'Talen'.

4. Kies de gewenste taal voor ondertiteling of audio.

Lees hoe je CC of SDH standaard inschakelt

Om de audiotalen te kiezen die met je video's worden gedownload, open je de Instellingen-app, scrol je omlaag en tik je achtereenvolgens op 'TV' en 'Talen'. Tik op 'Voeg taal toe' en kies de talen die je wil toevoegen.

Op een Mac, pc of het web

Je kunt ondertiteling of audiotalen inschakelen op je Mac, pc of op tv.apple.com.

Ondertiteling op een Mac, pc of het web

1. Beweeg de muisaanwijzer over de video.

2. Klik op de knop 'Talen' .

macos-sonoma-macbook-air-tv-app-playback-language-audio
  3. Kies de taal of ondertiteling die je wilt gebruiken.

Lees hoe je CC of SDH standaard inschakelt

Audiotalen op een Mac, pc of het web

1. Beweeg de muisaanwijzer over de video.

2. Klik op de knop 'Audio' .

macos-sonoma-macbook-air-tv-app-playback-language-audio
  3. Kies de audiotaal die je wilt gebruiken.

Als je geen opties voor ondertiteling of talen ziet

Als je geen opties voor ondertiteling of talen ziet, zijn deze mogelijk niet beschikbaar voor het tv-programma of de film. Kijk op de pagina met de beschrijving van het tv-programma of de film in de Apple TV-app om te zien welke ondertitels of talen beschikbaar zijn.

Bijschriften voor spraak en geluid (CC) of ondertiteling voor doven en slechthorenden (O.D.S.) standaard inschakelen

Als je geen optie voor ondertiteling voor doven en slechthorenden (O.D.S.) ziet, kun je bijschriften voor spraak en geluid (CC) of ondertiteling voor doven en slechthorenden (O.D.S.) standaard inschakelen. Je kunt ook in de Apple TV-app controleren of films en tv-programma's toegankelijkheidsfuncties hebben.

Op een iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV, smart-tv of streamingapparaat

1. Ga naar 'Instellingen' en kies 'Toegankelijkheid'.

2. Kies 'Ondertiteling en bijschriften’ onder 'Horen’.

3. Kies 'Bijschriften geluid + O.D.S.' om deze optie in te schakelen.

4. Als je bijschriften en ondertitels wilt aanpassen, kies je 'Stijl' en selecteert je vervolgens een optie.

Op een Mac

1. Kies in het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' (of 'Systeemvoorkeuren') en klik vervolgens op 'Toegankelijkheid'.

2. Klik op 'Ondertiteling'.

3. Selecteer 'Ondertiteling voor doven en slechthorenden heeft voorkeur' om deze optie in te schakelen.

Als je de bijschriften en ondertiteling wilt aanpassen, kies je een van de opties op dit scherm.

Films en tv-programma's zijn niet in alle landen en regio's beschikbaar. Bekijk wat er in je land of regio beschikbaar is. Talen en toegankelijkheidsfuncties die worden ondersteund door een film of tv-programma verschillen per land en regio.