Als u de iCloud-beveiligingscode te vaak onjuist invoert

Lees hier wat u moet doen als u de iCloud-beveiligingscode voor iCloud-sleutelhanger bent vergeten.

Als u onlangs twee-factor-authenticatie hebt ingeschakeld, moet u mogelijk een iCloud-beveiligingscode invoeren om in te loggen bij iCloud. Nadat u bent ingelogd, is uw apparaat vertrouwd en hoeft u geen iCloud-beveiligingscode in te voeren om iCloud-sleutelhanger te gebruiken.

Als u te vaak de verkeerde iCloud-beveiligingscode invoert wanneer u iCloud-sleutelhanger gebruikt, wordt de iCloud-sleutelhanger op dat apparaat uitgeschakeld en de sleutelhanger in iCloud verwijderd. U ziet mogelijk een van deze berichten:

• 'Beveiligingscode te vaak onjuist ingevoerd. Autoriseer deze iPhone vanaf een van je andere apparaten die iCloud-sleutelhanger gebruiken. Stel iCloud-sleutelhanger opnieuw in als er geen apparaten beschikbaar zijn.'
  • 'Je iCloud-beveiligingscode is te vaak ingevoerd. Autoriseer deze Mac vanaf een van je andere apparaten die iCloud-sleutelhanger gebruiken. Stel iCloud-sleutelhanger opnieuw in als er geen apparaten beschikbaar zijn.'

Als u een ander geautoriseerd apparaat hebt dat uw iCloud-sleutelhanger gebruikt

U kunt een nieuwe iCloud-beveiligingscode aanmaken op een ander apparaat dat uw iCloud-sleutelhanger ook gebruikt.

Op een iPhone, iPad of iPod touch:

1. Tik op 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCloud' > 'Sleutelhanger' > 'Geavanceerd'. Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, tikt u op 'Instellingen' > 'iCloud'.
  2. Tik op 'Wijzig beveiligingscode'.
  3. Voer het wachtwoord van uw Apple ID in wanneer u hierom wordt gevraagd.
  4. Voer een nieuwe iCloud-beveiligingscode in.

Op een Mac met OS X Yosemite of hoger:

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'iCloud'.
  2. Klik naast Sleutelhanger op 'Opties'.
  3. Klik op 'Wijzig beveiligingscode' en voer een nieuwe iCloud-beveiligingscode in.

Op het apparaat waar de iCloud-sleutelhanger is uitgeschakeld, maakt u een nieuwe iCloud-sleutelhanger aan waarin de gebruikersnaam, wachtwoorden en andere sleutelhangeronderdelen van het apparaat zijn opgenomen:

• Tik op een iPhone, iPad of iPod touch op 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCloud' > 'Sleutelhanger' en schakel 'iCloud-sleutelhanger' in. In iOS 10.2 of lager tikt u op 'Instellingen' > 'iCloud'.
  • Op een Mac: kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'. Klik op 'iCloud' en selecteer vervolgens 'Sleutelhanger'.

Op het apparaat waarmee u de nieuwe iCloud-beveiligingscode hebt aangemaakt, verschijnt een bericht ter goedkeuring. Geef uw goedkeuring om de nieuwe iCloud-sleutelhanger aan het apparaat toe te voegen.

Als u geen toegang tot een ander apparaat hebt dat uw iCloud-sleutelhanger gebruikt

Volg deze stappen om de iCloud-sleutelhanger opnieuw in te stellen.

Op een iPhone, iPad of iPod touch:

1. Tik op 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCloud' > 'Sleutelhanger' en schakel 'iCloud-sleutelhanger' in. In iOS 10.2 of lager tikt u op 'Instellingen' > 'iCloud'. U wordt mogelijk gevraagd het wachtwoord van uw Apple ID in te voeren.
  2. Als u uw account hebt beveiligd met twee-factor-authenticatie, tikt u op 'Zet terug met beveiligingscode'. Als u geen twee-factor-authenticatie gebruikt, tikt u op 'Autoriseer met beveiligingscode'.
  3. Tik op 'Code vergeten?'.
  4. Tik op 'Stel iCloud-sleutelhanger opnieuw in' om de sleutelhanger in iCloud te vervangen door de iCloud-sleutelhanger op het apparaat.
  5. Tik op 'Stel opnieuw in' om te bevestigen.
  6. Volg de stappen op het scherm om een nieuwe iCloud-beveiligingscode aan te maken.

Op een Mac met OS X Yosemite of hoger:

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'iCloud' en selecteer vervolgens 'Sleutelhanger'. U wordt mogelijk gevraagd het wachtwoord van uw Apple ID in te voeren.
  3. Klik op 'Gebruik code' en kies vervolgens 'Code vergeten?' wanneer u wordt gevraagd de iCloud-beveiligingscode in te voeren.
  4. Klik op 'Stel sleutelhanger opnieuw in' om de sleutelhanger in iCloud te vervangen door de iCloud-sleutelhanger op het apparaat.
  5. Klik op 'Stel iCloud-sleutelhanger opnieuw in' om te bevestigen.
  6. Volg de stappen op het scherm om een nieuwe iCloud-beveiligingscode aan te maken.