Over noodmeldingen en overheidsmeldingen op de iPhone

Lees hier hoe u noodmeldingen, overheidsmeldingen en meldingen over de openbare veiligheid kunt ontvangen op uw iPhone.

U kunt noodmeldingen, overheidsmeldingen en meldingen over de openbare veiligheid ontvangen op uw iPhone. In het geval van een noodsituatie ziet u mogelijk het volgende op uw iPhone:

• Meldingen die zijn verstuurd door de overheid van uw land of regio
  • Meldingen over dreigend gevaar voor de veiligheid of volksgezondheid
  • Meldingen over extreme weersomstandigheden
  • AMBER alerts (America's Missing: Broadcast Emergency Response)1
  • Meldingen over de openbare veiligheid1

U kunt ook noodmeldingen, overheidsmeldingen en meldingen over de openbare veiligheid ontvangen op uw Apple Watch.

1. AMBER alerts en meldingen over de openbare veiligheid zijn niet in alle landen of regio's beschikbaar.

Overheidsmeldingen in- of uitschakelen

Overheidsmeldingen zijn standaard ingeschakeld op uw apparaat.2 Als u een overheidsmelding ontvangt, hoort u een speciaal geluid dat klinkt als een alarm. Volg deze stappen als u deze meldingen in of uit wilt schakelen:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Berichtgeving'.
  2. Scrol naar de onderkant van het scherm.
  3. Schakel het type melding in of uit onder 'Overheidsmeldingen'.3

2. Overheidsmeldingen worden ondersteund wanneer u een simkaart van een ondersteunde aanbieder gebruikt. Voor meer informatie neemt u contact op met uw aanbieder.

3. In sommige landen of regio's kunt u overheidsmeldingen mogelijk niet uitschakelen.

Testnoodmeldingen ontvangen in de Verenigde Staten

U kunt testnoodmeldingen inschakelen zolang uw iPhone is verbonden met een aanbieder in de Verenigde Staten. Dit is het geval bij gebruik van een simkaart uit de Verenigde Staten of bij roaming in het land. Dit is standaard uitgeschakeld. Wanneer u een dergelijke melding ontvangt, hoort u een geluid dat klinkt als een alarm. In de melding wordt aangegeven dat het om een test gaat.

Overheidstestmeldingen zijn beschikbaar bij aanbieders uit de VS, inclusief Puerto Rico. Uw lokale overheid is verantwoordelijk voor de inhoud en de frequentie van de testmeldingen. U kunt deze functie op elk gewenst moment uitschakelen door de onderstaande stappen te volgen. Voor meer informatie neemt u contact op met uw aanbieder.

Als u iOS 15.4 of hoger gebruikt

Doe het volgende om Testmeldingen in of uit te schakelen:

1. Controleer of uw iPhone gebruikmaakt van de nieuwste versie van iOS (iOS 15.6 of hoger).
  2. Ga naar 'Instellingen' > 'Berichtgeving'.
  3. Schakel Testmeldingen in of uit.

Als u iOS 15.3 of lager gebruikt

Testmeldingen inschakelen:

1. Open de Telefoon-app en tik op 'Toetsen'.
  2. Voer *5005*25371# in en tik op de belknop . U ontvangt een melding met de tekst 'Testmeldingen ingeschakeld'.

Doe het volgende om Testmeldingen uit te schakelen:

1. Open de Telefoon-app en tik op 'Toetsen'.
  2. Voer *5005*25370# in en tik op de belknop . Vervolgens ontvangt u een melding met de tekst 'Testmeldingen uitgeschakeld'.