Over de beveiligingsinhoud van iTunes 11.0.3

Lees hier meer over de beveiligingsinhoud van iTunes 11.0.3.

In dit document wordt de beveiligingsinhoud van iTunes 11.0.3 beschreven, die kan worden gedownload en geïnstalleerd via de voorkeuren voor Software-update of via Apple Downloads.

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Bezoek de website Apple-productbeveiliging voor meer informatie over Apple-productbeveiliging.

Raadpleeg ‘Hoe gebruikt u de Apple Product Security PGP-sleutel’ voor meer informatie over het gebruik van de Apple PGP-sleutel voor productbeveiliging.

Waar mogelijk worden CVE-ID’s als referentie voor kwetsbaarheden gebruikt voor verdere informatie.

Raadpleeg ‘Apple-beveiligingsupdates’ voor meer informatie over andere beveiligingsupdates.

iTunes 11.0.3

• iTunes

Beschikbaar voor: Mac OS X v10.6.8 of hoger, Windows 7, Vista, XP SP2 of hoger

Impact: een aanvaller in een geprivilegieerde netwerkpositie kan HTTPS-servercertificaten manipuleren waardoor vertrouwelijke gegevens worden vrijgegeven

Beschrijving: er was een probleem met de validatie van het certificaat in iTunes. In bepaalde omstandigheden kan een actieve netwerkaanvaller iTunes voorzien van niet-vertrouwde certificaten en deze worden zonder waarschuwing aanvaard. Dit probleem is verholpen door een verbeterde validatie van certificaten.

CVE-ID

CVE-2013-1014: Christopher van ThinkSECURE Pte Ltd, Christopher Hickstein van University of Minnesota

• iTunes

Beschikbaar voor: Windows 7, Vista, XP SP2 of hoger

Impact: een ‘man-in-the-middle’-aanval bij het navigeren in de iTunes Store via iTunes kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er waren meerdere problemen met geheugenbeschadiging in WebKit. Deze problemen zijn verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-ID

CVE-2012-2824: miaubiz

CVE-2012-2857: Arthur Gerkis

CVE-2012-3748: Joost Pol en Daan Keuper van Certified Secure in samenwerking met het Zero Day Initiative van HP TippingPoint

CVE-2012-5112: Pinkie Pie in samenwerking met Google’s Pwnium 2-wedstrijd

CVE-2013-0879: Atte Kettunen van OUSPG

CVE-2013-0912: Nils en Jon van MWR Labs in samenwerking met het Zero Day Initiative van HP TippingPoint

CVE-2013-0948: Abhishek Arya (Inferno) van het Google Chrome Security Team

CVE-2013-0949: Abhishek Arya (Inferno) van het Google Chrome Security Team

CVE-2013-0950: Abhishek Arya (Inferno) van het Google Chrome Security Team

CVE-2013-0951: Apple

CVE-2013-0952: Abhishek Arya (Inferno) van het Google Chrome Security Team

CVE-2013-0953: Abhishek Arya (Inferno) van het Google Chrome Security Team

CVE-2013-0954: Dominic Cooney van Google en Martin Barbella van het Google Chrome Security Team

CVE-2013-0955: Apple

CVE-2013-0956: Apple Product Security

CVE-2013-0958: Abhishek Arya (Inferno) van het Google Chrome Security Team

CVE-2013-0959: Abhishek Arya (Inferno) van het Google Chrome Security Team

CVE-2013-0960: Apple

CVE-2013-0961: wushi van team509 in samenwerking met iDefense VCP

CVE-2013-0991: Jay Civelli van het Chromium development community

CVE-2013-0992: Google Chrome Security Team (Martin Barbella)

CVE-2013-0993: Google Chrome Security Team (Inferno)

CVE-2013-0994: David German van Google

CVE-2013-0995: Google Chrome Security Team (Inferno)

CVE-2013-0996: Google Chrome Security Team (Inferno)

CVE-2013-0997: Vitaliy Toropov in samenwerking met het Zero Day Initiative van HP TippingPoint

CVE-2013-0998: pa_kt in samenwerking met het Zero Day Initiative van HP TippingPoint

CVE-2013-0999: pa_kt in samenwerking met het Zero Day Initiative van HP TippingPoint

CVE-2013-1000: Fermin J. Serna van het Google Security Team

CVE-2013-1001: Ryan Humenick

CVE-2013-1002: Sergey Glazunov

CVE-2013-1003: Google Chrome Security Team (Inferno)

CVE-2013-1004: Google Chrome Security Team (Martin Barbella)

CVE-2013-1005: Google Chrome Security Team (Martin Barbella)

CVE-2013-1006: Google Chrome Security Team (Martin Barbella)

CVE-2013-1007: Google Chrome Security Team (Inferno)

CVE-2013-1008: Sergey Glazunov

CVE-2013-1010: miaubiz

CVE-2013-1011: Google Chrome Security Team (Inferno)

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.