Een groepsbericht versturen op een iPhone, iPad of iPod touch

Met Berichten kunt u een bericht naar een groep personen sturen. U kunt de groep ook een naam geven, personen aan de groep toevoegen of eruit verwijderen, meldingen uitschakelen voor een gesprek of de groep verlaten.

Aan de slag

Verschillende soorten groepsberichten

Dit zijn de drie soorten groepsberichten die u mogelijk ziet: iMessage-groepsbericht, mms-groepsbericht en sms-groepsbericht. De app Berichten kiest automatisch het soort groepsbericht op basis van de instellingen van uw ontvanger, de netwerkverbinding en het abonnement. Bijvoorbeeld:

• Als u en uw ontvangers Apple apparaten gebruiken en iMessage is ingeschakeld, worden groepsberichten verzonden als een iMessage.
  • Als u een groepsbericht verstuurt naar personen die geen iMessage gebruiken, wordt het bericht verstuurd als een mms- of sms-bericht.

iMessage-groepsberichten

Deze berichten verschijnen in blauwe tekstballonnen, worden via Apple in plaats van via uw aanbieder verstuurd en zijn van begin tot eind gecodeerd. In een iMessage-groepsbericht kan iedereen:

• Foto's, video's en audioberichten verzenden en ontvangen
  • Alle reacties van de groep zien
  • Berichteffecten versturen en ontvangen, zoals tekeningen, animaties, balloneffecten en meer
  • Een locatie delen met de groep
  • De groep een naam geven, personen toevoegen aan de groep of uit de groep verwijderen, meldingen uitschakelen of de groep verlaten

Mms-groepsberichten

Deze berichten verschijnen in groene tekstballonnen en worden verstuurd via uw aanbieder in plaats van via Apple. In een mms-groepsbericht kan iedereen:

• Foto's en video's verzenden en ontvangen
  • Alle reacties van de groep zien
  • Meldingen uitschakelen

Sms-groepsberichten

Deze berichten verschijnen ook in groene tekstballonnen en worden verstuurd via uw aanbieder. Sms-groepsberichten ondersteunen geen multimediabijlagen zoals foto's of video's. Alle reacties in een sms-groepsbericht worden verzonden als afzonderlijke tekstberichten en de ontvangers kunnen de andere reacties van de groep niet zien.

Een groepsbericht versturen

1. Open Berichten en tik op   om een nieuw bericht te starten.
  2. Voer de namen van de ontvangers in of tik op  om contacten toe te voegen.
  3. Voer uw bericht in en tik vervolgens op 'Stuur' .

Om een mms-groepsbericht te versturen op een iPhone, controleert u of 'Mms-berichten' is ingeschakeld. Ga naar 'Instellingen' > 'Berichten' en schakel 'Mms-berichten' in.

Als u geen optie ziet om mms-berichten of groepsberichten in te schakelen, neemt u contact op met uw aanbieder om te controleren of uw abonnement mms-groepsberichten ondersteunt.

In groepsberichten ziet u geen leesbevestigingen.

Reageren op een iMessage-groepsbericht met Tapback

U kunt Tapback gebruiken om snel te reageren op berichten met expressies, zoals een duim omhoog of een hartje. Antwoorden met een Tapback:

1. Open Berichten en tik op een groepsgesprek.
  2. Dubbeltik op een berichtenballon of foto.
  3. Tik op een van de zes antwoorden om te reageren op het bericht.

Als u wilt bekijken wie een Tapback heeft verzonden, tikt u op de Tapback.

Uw groepsgesprek een naam geven

Hebt u meerdere iMessage-groepsberichten? Geef uw iMessage-groepsberichten een naam zodat u ze eenvoudiger kunt vinden. Uw groep een naam geven:

1. Tik op een groepsgesprek en tik vervolgens bovenin het gesprek.
  2. Tik op .
  3. Tik op 'Geef de groep een naam'.
  4. Voer een naam in en tik vervolgens op 'Gereed'.

U kunt alleen iMessage-groepsberichten een naam geven, mms-groepsberichten niet.

Iemand aan een groepsgesprek toevoegen of eruit verwijderen

Iedereen in een iMessage-groepsgesprek kan iemand toevoegen aan of verwijderen uit het gesprek. U kunt een persoon verwijderen indien het iMessage-groepsgesprek ten minste drie andere personen bevat. U kunt geen personen toevoegen aan of verwijderen uit mms- of sms-groepsgesprekken.

Een persoon toevoegen

1. Tik op het groepsgesprek waaraan u iemand wilt toevoegen.
  2. Tik bovenin het groepsgesprek.
  3. Tik op  en tik op 'Voeg contact toe'.
  4. Voer de contactgegevens in van de persoon die u wilt toevoegen. Tik vervolgens op 'Gereed'.

Een persoon verwijderen

1. Tik op het groepsgesprek met het contact dat u wilt verwijderen.
  2. Tik bovenin het groepsgesprek.
  3. Tik op en veeg naar links over de naam van de persoon die u wilt verwijderen.
  4. Tik op 'Verwijder' en vervolgens op 'Gereed'.

Meldingen verbergen

Vindt u dat u te veel meldingen van de groep krijgt? Als u een gesprek niet wilt verlaten, schakelt u 'Verberg meldingen' in:

1. Open Berichten en tik op een groepsgesprek.
  2. Tik boven in het gesprek en tik vervolgens op .
  3. Schakel 'Verberg meldingen' in.

U kunt ook naar links vegen over het groepsgesprek en tikken op 'Verberg meldingen'.

Als 'Verberg meldingen' is ingeschakeld, wordt  weergegeven naast het gesprek. Hiermee worden meldingen alleen voor dat gesprek uitgeschakeld, niet voor het hele apparaat. U ontvangt nog steeds alle andere berichten en ziet meldingen voor deze berichten op uw toegangsscherm.

Meer informatie over uw meldingen beheren.

Een groepsgesprek verlaten

1. Tik bovenin het groepsgesprek.
  2. Tik op  en tik vervolgens op 'Verlaat dit gesprek'.

U kunt iMessage-groepsgesprekken alleen verlaten als het gesprek uit meer dan drie andere personen bestaat.

Doe meer met Berichten