Een groepsbericht versturen op een iPhone, iPad of iPod touch

Met Berichten kunt u een bericht naar een groep personen sturen. U kunt de groep ook een naam geven, personen aan de groep toevoegen of eruit verwijderen, meldingen uitschakelen voor een gesprek of de groep verlaten.

Aan de slag

Verschillende soorten groepsberichten

Dit zijn de drie soorten groepsberichten die u mogelijk ziet: iMessage-groepsbericht, mms-groepsbericht en sms-groepsbericht. De app Berichten kiest automatisch het soort groepsbericht op basis van de instellingen van uw ontvanger, de netwerkverbinding en het abonnement. Bijvoorbeeld:

• Als u en uw ontvangers Apple apparaten gebruiken en iMessage is ingeschakeld, worden groepsberichten verzonden als een iMessage.
  • Als u een groepsbericht verstuurt naar personen die geen iMessage gebruiken, wordt het bericht verstuurd als een mms- of sms-bericht.

iMessage-groepsberichten

iMessage-groepsberichten

Deze berichten verschijnen in blauwe tekstballonnen, worden via Apple in plaats van via uw aanbieder verstuurd en zijn van begin tot eind gecodeerd. In een iMessage-groepsbericht kan iedereen:

• Foto's, video's en audioberichten verzenden en ontvangen
  • Alle reacties van de groep zien
  • Berichteffecten versturen en ontvangen, zoals tekeningen, animaties, balloneffecten en meer
  • Een locatie delen met de groep
  • De groep een naam geven, personen toevoegen aan de groep of uit de groep verwijderen, meldingen uitschakelen of de groep verlaten

Mms-groepsberichten

Mms-groepsberichten

Deze berichten verschijnen in groene tekstballonnen en worden verstuurd via uw aanbieder in plaats van via Apple. In een mms-groepsbericht kan iedereen:

• Foto's en video's verzenden en ontvangen
  • Alle reacties van de groep zien
  • Meldingen uitschakelen

Sms-groepsberichten

Deze berichten verschijnen ook in groene tekstballonnen en worden verstuurd via uw aanbieder. Sms-groepsberichten ondersteunen geen multimediabijlagen zoals foto's of video's. Alle reacties in een sms-groepsbericht worden verzonden als afzonderlijke tekstberichten en de ontvangers kunnen de andere reacties van de groep niet zien.

een groepsbericht versturen

Een groepsbericht versturen

1. Open Berichten en tik op 'Stel bericht op' om een nieuw bericht te starten.
  2. Voer de namen van de ontvangers in of tik op 'Voeg contact toe' om contacten toe te voegen.
  3. Voer uw bericht in en tik op 'Stuur' het symbool 'Stuur'.

Controleer of 'Mms-berichten' is ingeschakeld om een mms-groepsbericht te versturen op een iPhone. Ga naar 'Instellingen' > 'Berichten' en schakel 'Mms-berichten' in.

Als u geen optie ziet om mms-berichten of groepsberichten in te schakelen, neemt u contact op met uw aanbieder om te controleren of uw abonnement mms-groepsberichten ondersteunt.

In groepsberichten ziet u geen leesbevestigingen.

Tapback

Reageren op een iMessage-groepsbericht met Tapback

U kunt Tapback gebruiken om snel op berichten te reageren met gemoedsuitdrukkingen, bijvoorbeeld een duim omhoog of een hartje. Antwoorden met een Tapback:

1. Open Berichten en tik op een groepsgesprek.
  2. Dubbeltik op een berichtenballon of foto.
  3. Tik op een van de zes antwoorden om te reageren op het bericht.

Als u wilt bekijken wie een Tapback heeft verzonden, tikt u op de Tapback.

Groepsgesprek een naam geven

Uw groepsgesprek een naam geven

Hebt u meerdere iMessage-groepsberichten? Geef uw iMessage-groepsberichten een naam zodat u ze eenvoudiger kunt vinden. Uw groep een naam geven:

1. Tik op een groepsgesprek en tik vervolgens boven in het gesprek.
  2. Tik op Info-symbool.
  3. Tik op 'Geef de groep een naam'.
  4. Voer een naam in en tik vervolgens op 'Gereed'.

U kunt alleen iMessage-groepsberichten een naam geven, mms-groepsberichten niet.

Iemand aan een groepsgesprek toevoegen of eruit verwijderen

Iedereen in een iMessage-groepsgesprek kan iemand toevoegen aan of verwijderen uit het gesprek. U kunt een persoon verwijderen indien het iMessage-groepsgesprek ten minste drie andere personen bevat. U kunt geen personen toevoegen aan of verwijderen uit mms- of sms-groepsgesprekken.

Een persoon toevoegen

Een persoon toevoegen

1. Tik op het groepsgesprek waaraan u iemand wilt toevoegen.
  2. Tik boven in het groepsgesprek.
  3. Tik op info-symbool en vervolgens op 'Voeg contact toe'.
  4. Voer de contactgegevens in van de persoon die u wilt toevoegen. Tik vervolgens op 'Gereed'.

Een persoon verwijderen

Een persoon verwijderen

1. Tik op het groepsgesprek met het contact dat u wilt verwijderen.
  2. Tik boven in het groepsgesprek.
  3. Tik op info-symbool en veeg naar links over de naam van de persoon die u wilt verwijderen.
  4. Tik op 'Verwijder' en vervolgens op 'Gereed'.