De Apple USB SuperDrive aansluiten

Lees hier welke Mac-computers de Apple USB SuperDrive kunnen gebruiken en hoe deze wordt aangesloten.

usb-superdrive-recht-van-voren

Compatibiliteit controleren

De Apple USB SuperDrive is compatibel met Mac-computers uit 2008 en nieuwer die zelf geen ingebouwde optische schijfeenheid hebben.

De SuperDrive aansluiten

Als je de SuperDrive wilt gebruiken, sluit je deze aan op een USB-A-poort op de Mac* en plaats je een schijf. Plaats de SuperDrive altijd zo dat het aluminium gedeelte van de behuizing naar boven is gericht.

Als je de SuperDrive wilt aansluiten op een Thunderbolt 4-, Thunderbolt 3- of USB-C-poort op je Mac, gebruik je een van de volgende adapters:

Een schijf uitwerpen

Als je een schijf wilt uitwerpen, klik je in het Dock op de Finder en kies je 'Archief’ > 'Verwijder'. Als je toetsenbord een knop voor uitwerpen heeft, kun je de knop voor uitwerpenknop ingedrukt houden.

* Als de SuperDrive niet reageert wanneer deze is aangesloten op een extern beeldscherm of een USB-hub, sluit je de SuperDrive rechtstreeks aan op een USB-poort van de Mac.