Over de OS X Mountain Lion v10.8.3-update

Lees hier meer over de OS X Mountain Lion v10.8.3-update.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

De OS X Mountain Lion v10.8.3-update wordt aanbevolen voor alle gebruikers van OS X Mountain Lion en bevat nieuwe functies en verbeteringen.

Het systeem bijwerken

1. Maak een reservekopie van het systeem alvorens de update te installeren. Hiervoor kunt u Time Machine gebruiken.
  2. Onderbreek het installatieproces niet zodra u de update van het systeem hebt gestart.
  3. Als u softwaremodificaties van derden hebt geïnstalleerd of als u het besturingssysteem op andere wijze hebt aangepast, kan dit leiden tot onverwachte resultaten.
  4. Klik op het menu Apple () en kies Software-update om de nieuwste Apple-software via de Mac App Store te zoeken, inclusief deze update.
  5. Mogelijk verschijnen er ook andere software-updates voor de computer die u moet installeren. De grootte van een update die wordt geïnstalleerd via Software-update is soms afhankelijk van de computer. Bepaalde updates moeten ook vóór andere updates worden geïnstalleerd.

U kunt ook het installatieprogramma voor de update handmatig downloaden. Deze optie is handig wanneer u meerdere computers moet bijwerken maar de update slechts één keer wilt downloaden. Deze versies van standalone installatieprogramma’s zijn beschikbaar via Apple Support Downloads

Over de update

Deze update wordt aanbevolen voor alle gebruikers van OS X Mountain Lion en bevat functies en verbeteringen voor de stabiliteit, compatibiliteit en beveiliging van de Mac, waaronder de volgende:

• De mogelijkheid om iTunes Cards in te wisselen in de Mac App Store met behulp van de ingebouwde camera van de Mac.
  • Boot Camp-support voor de installatie van Windows 8.
  • Boot Camp-support voor Macs met een harde schijf van 3 TB.
  • Een oplossing voor een probleem waarbij een bestands-URL onverwacht programma’s kan stoppen.
  • Een oplossing voor een probleem waarbij Logic Pro niet meer reageert wanneer bepaalde plugins worden gebruikt.
  • Een oplossing voor een probleem waarbij audio schokkerig wordt afgespeeld op een iMac (2011).
  • Een oplossing voor een probleem in Contacten waarbij kaarten niet in volgorde worden afgedrukt.
  • Een oplossing voor een probleem waarbij de bureaubladafbeelding wordt gewijzigd na het uitloggen of opnieuw opstarten.
  • Een oplossing voor een probleem in Berichten waarbij berichten niet in volgorde verschijnen nadat de computer uit de sluimerstand wordt gehaald.
  • Een oplossing voor een probleem waarbij het scherm niet het juiste weergeeft nadat de computer uit de sluimerstand wordt gehaald.
  • Verbetert de stabiliteit met IMAP-servers in het programma Notities.
  • De schermbeveiliging Diavoorstelling kan nu ook foto’s in een submap weergeven.
  • Een oplossing voor een probleem in Contacten waarbij adressen op de verkeerde plaats worden afgedrukt.
  • Verbeterde betrouwbaarheid bij gebruik van een Microsoft Exchange-account in Mail.
  • Verbeterde Xsan-betrouwbaarheid.
  • Een oplossing voor een probleem waarbij Active Directory-accounts worden buitengesloten na het openen van het paneel Beveiliging en privacy in Systeemvoorkeuren.
  • Een oplossing voor een probleem waarbij het verzamelen van koppelingen niet wordt voltooid nadat de computer opnieuw wordt opgestart.
  • Een oplossing voor een probleem dat vertragingen kan veroorzaken bij het inloggen bij een Active Directory-account in netwerken met een hoge latentie.

Safari 6.0.3

Safari 6.0.3 wordt meegeleverd bij de OS X Mountain Lion v10.8.3-update en bevat verbeteringen voor de prestaties, stabiliteit en beveiliging, waaronder de volgende:

• Verbetert het scrollen op facebook.com.
  • Verbetert het scrollen wanneer u hebt ingezoomd op een webpagina.
  • Verbetert de prestaties op webpagina’s met plugins.
  • Een oplossing voor een probleem waarbij een waarschuwing onjuist verschijnt om u te melden dat de bladwijzers niet kunnen worden gewijzigd.
  • Een oplossing voor een probleem waarbij dubbele bladwijzers kunnen verschijnen op een iOS-apparaat na het bewerken van bladwijzers met Safari in OS X.
  • Een oplossing voor een probleem waarbij gebruikers toegang hadden tot niet-gefilterde zoekresultaten bij het zoeken op google.nl wanneer Ouderlijk toezicht is ingeschakeld.
  • Een oplossing voor een probleem waarbij Safari de laatste positie op een webpagina die een gebruiker heeft geopend niet kan herstellen.

Meer informatie

Voor gedetailleerde informatie over de beveiligingsinhoud van deze update raadpleegt u Apple-beveiligingsupdates.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.