De ondertiteling of taal voor video's wijzigen in de Apple TV-app of iTunes Store

Lees hier hoe u audiotalen, ondertiteling, bijschriften voor spraak en geluiden en andere toegankelijkheidsfuncties kiest op uw iPhone, iPad, computer en Apple TV.

Op een Apple TV, smart-tv of streamingapparaat

Schakel ondertiteling of audiotalen in met de afstandsbediening voor uw Apple TV, smart-tv of streamingapparaat.

Ondertiteling op een Apple TV, smart-tv of streamingapparaat

1. Op een Siri Remote of Apple TV Remote drukt u op de afspeel-/pauzeknop terwijl u een video bekijkt om de afspeelregelaars weer te geven. Op de afstandsbediening van een smart-tv, streamingapparaat of gameconsole drukt u op de knop die de tijdbalk van de video weergeeft.
  2. Gebruik uw Siri Remote of Apple TV Remote om omhoog te vegen en selecteer de knop 'Ondertiteling' . Of gebruik de afstandsbediening van uw smart-tv, streamingapparaat of gameconsole om naar de knop 'Ondertiteling'  te navigeren.
  3. Kies de ondertiteling die u wilt gebruiken.
    Opties voor ondertiteling in de Apple TV-app op een Apple TV, smart-tv en streamingapparaat

Als u de standaardtaal voor ondertiteling in Instellingen wilt wijzigen, gaat u naar 'Instellingen' > 'Video en audio' > 'Audio' > 'Ondertiteltaal' en kiest u vervolgens de gewenste taal. Als u geen automatische ondertiteling wilt op een Apple TV, gaat u naar 'Instellingen' > 'Video en audio' en schakelt u 'Automatische ondertiteling' uit. Op een smart-tv of streamingapparaat gaat u naar 'Instellingen' > 'Algemeen' en schakelt u 'Automatische ondertiteling' uit.

Lees hoe u bijschriften voor spraak en geluid (CC) of ondertiteling voor doven en slechthorenden (O.D.S.) standaard inschakelt

Houd de selectieknop op de afstandsbediening van een Apple TV (3e generatie) drie seconden ingedrukt terwijl een video wordt afgespeeld om het tabblad 'Ondertiteling' te openen.

Audiotalen op een Apple TV, smart-tv of streamingapparaat

1. Op een Siri Remote of Apple TV Remote drukt u op de afspeel-/pauzeknop terwijl u een video bekijkt om de afspeelregelaars weer te geven. Op de afstandsbediening van een smart-tv, streamingapparaat of gameconsole drukt u op de knop die de tijdbalk van de video weergeeft.
  2. Gebruik uw Siri Remote of Apple TV Remote om omhoog te vegen en selecteer de knop 'Audio' . Of gebruik de afstandsbediening van uw smart-tv, streamingapparaat of gameconsole om naar de knop 'Audio'  te navigeren.
  3. Kies de audiotaal die u wilt gebruiken.
    Opties voor audiotaal in de Apple TV-app op een Apple TV, smart-tv en streamingapparaat

Als u de standaardtaal voor audio in Instellingen wilt wijzigen, gaat u naar 'Instellingen' > 'Video en audio' > 'Audio' > 'Audiotaal' en kiest u vervolgens de gewenste taal.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Tik tijdens het afspelen van een video op het scherm om de afspeelregelaars te openen.
  2. Tik op de knop 'Meer regelaars' .
  3. Kies 'Ondertiteling' of 'Talen'.
    Opties voor ondertiteling of talen in de Apple TV-app op iPhone, iPad of iPod touch
  4. Kies de gewenste taal voor ondertiteling of audio.

Lees hoe u bijschriften voor spraak en geluid (CC) of ondertiteling voor doven en slechthorenden (O.D.S.) standaard inschakelt

Om de audiotalen te kiezen die met uw video's worden gedownload, opent u de Instellingen-app, scrolt u omlaag en tikt u achtereenvolgens op 'TV' en 'Talen'. Tik op 'Voeg taal toe' en kies de talen die u wilt toevoegen.

Op een Mac of pc

1. Beweeg de muisaanwijzer over de video.
  2. Klik op de knop 'Talen' .
    Knop 'Audiotaal' in de Apple TV-app op een Mac of pc
  3. Kies de taal of ondertiteling die u wilt gebruiken.

Lees hoe u bijschriften voor spraak en geluid (CC) of ondertiteling voor doven en slechthorenden (O.D.S.) standaard inschakelt

Als u geen opties voor ondertiteling of talen ziet

Als u geen opties voor ondertiteling of talen ziet, zijn deze mogelijk niet beschikbaar voor het tv-programma of de film. Kijk op de pagina met de beschrijving van het tv-programma of de film in de Apple TV-app om te zien welke ondertitels of talen beschikbaar zijn.

Bijschriften voor spraak en geluid (CC) of ondertiteling voor doven en slechthorenden (O.D.S.) standaard inschakelen

Als u geen optie voor ondertiteling voor doven en slechthorenden (O.D.S.) ziet, kunt u bijschriften voor spraak en geluid (CC) of ondertiteling voor doven en slechthorenden (O.D.S.) standaard inschakelen. U kunt ook in de Apple TV-app controleren of films en tv-programma's toegankelijkheidsfuncties hebben.

Op een iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV, smart-tv of streamingapparaat

1. Ga naar 'Instellingen' en kies 'Toegankelijkheid'.
  2. Kies 'Ondertiteling en bijschriften’ onder 'Horen’.
  3. Kies 'Bijschriften geluid + O.D.S.' om deze optie in te schakelen.
  4. Als u bijschriften en ondertitels wilt aanpassen, kiest u 'Stijl' en selecteert u vervolgens een optie.

Op een Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' (of 'Systeemvoorkeuren') en klik vervolgens op 'Toegankelijkheid'.
  2. Klik op 'Ondertiteling'.
  3. Selecteer 'Ondertiteling voor doven en slechthorenden heeft voorkeur' om deze optie in te schakelen.

Als u de bijschriften en ondertiteling wilt aanpassen, kiest u een van de opties op dit scherm.

Op een pc

1. Kies in het menu bovenaan het iTunes-venster 'Bewerken' > 'Voorkeuren'.
  2. Klik op het tabblad 'Afspelen'.
  3. Selecteer 'Bij voorkeur bijschriften voor spraak/geluiden en ondertiteling voor doven/slechthorenden' om deze optie in te schakelen.

Als u de bijschriften en ondertiteling wilt aanpassen, kiest u verschillende opties in het menu naast 'Stijl bijschrift' of klikt u op de knop 'Configureren'.

Films en tv-programma's zijn niet in alle landen en regio's beschikbaar. Bekijk wat er in uw land of regio beschikbaar is. Talen en toegankelijkheidsfuncties die worden ondersteund door een film of tv-programma verschillen per land en regio.