De ondertiteling of taal voor video's wijzigen in de Apple TV-app of iTunes Store

Lees hier hoe u audiotalen, ondertiteling, bijschriften voor spraak en geluid en andere toegankelijkheidsfuncties kiest op uw iPhone, iPad, computer en Apple TV.

Op een Apple TV, smart-tv of streamingapparaat

Schakel ondertiteling of audiotalen in met de afstandsbediening voor uw Apple TV, smart-tv of streamingapparaat.

Ondertiteling op een Apple TV, smart-tv of streamingapparaat

1. Veeg tijdens het kijken van een video omhoog op uw Apple TV Remote. Als u een smart-tv of streamingapparaat hebt, gebruikt u de navigatieknoppen op uw afstandsbediening. Sommige fabrikanten gebruiken mogelijk andere knoppen.
  2. Klik op de knop 'Ondertiteling' knop 'Ondertiteling'.
  3. Kies de ondertiteling die u wilt gebruiken.

Opties voor ondertiteling in de Apple TV-app op een Apple TV, smart-tv of streamingapparaat

Lees hoe u bijschriften voor spraak en geluid (CC) of ondertiteling voor doven en slechthorenden (O.D.S.) standaard kunt inschakelen.

Houd de selectieknop op de afstandsbediening van een Apple TV (3e generatie) drie seconden ingedrukt terwijl een video wordt afgespeeld om het tabblad 'Ondertiteling' te openen.

Audiotalen op een Apple TV, smart-tv of streamingapparaat

1. Veeg tijdens het kijken van een video omhoog op uw Apple TV Remote. Als u een smart-tv of streamingapparaat hebt, gebruikt u de navigatieknoppen op uw afstandsbediening. Sommige fabrikanten gebruiken mogelijk andere knoppen.
  2. Klik op de audioknop Audioknop.
  3. Kies de audiotaal die u wilt gebruiken.
    Opties voor audiotaal in de Apple TV-app op een Apple TV, smart-tv of streamingapparaat

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Tik tijdens het afspelen van een video op het scherm om de afspeelregelaars te openen.
  2. Tik op de knop 'Meer regelaars knop 'Meer regelaars'.
  3. Kies 'Ondertiteling' of 'Talen'.
    Opties 'Ondertiteling' of 'Talen' in de Apple TV-app op een iPhone, iPad of iPod touch
  4. Kies de ondertiteling of audiotaal die u wilt gebruiken.

Lees hoe u bijschriften voor spraak en geluid (CC) of ondertiteling voor doven en slechthorenden (O.D.S.) standaard kunt inschakelen.

Als u wilt kiezen uit de audiotalen die met uw video's zijn gedownload, opent u de Instellingen-app, scrolt u omlaag en tikt u achtereenvolgens op 'TV' en 'Talen'. Tik op 'Voeg taal toe' en kies de talen die u wilt toevoegen.

Op een Mac of pc

1. Beweeg de muisaanwijzer over de video.
  2. Klik op de knop 'Audiotaal' knop 'Audiotaal'.
    Knop 'Audiotaal' in de Apple TV-app op een Mac of pc
  3. Kies de taal of ondertiteling die u wilt gebruiken.

Lees hoe u bijschriften voor spraak en geluid (CC) of ondertiteling voor doven en slechthorenden (O.D.S.) standaard kunt inschakelen.

Bijschriften voor spraak en geluid (CC) of ondertiteling voor doven en slechthorenden (O.D.S.) standaard inschakelen

Als u geen optie voor ondertiteling voor doven en slechthorenden (O.D.S.) ziet, kunt u bijschriften voor spraak en geluid (CC) of ondertiteling voor doven en slechthorenden (O.D.S.) standaard inschakelen. U kunt ook kijken in de Apple TV-app om te zien of films en tv-programma's toegankelijkheidsfuncties hebben.

Op een iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV, smart-tv of streamingapparaat

1. Ga naar 'Instellingen' en kies 'Toegankelijkheid'.
  2. Kies 'Ondertiteling en bijschriften’ onder 'Horen’.
  3. Kies 'Bijschriften geluid + O.D.S.' om deze optie in te schakelen.
  4. Als u bijschriften en ondertitels wilt aanpassen, kiest u 'Stijl' en selecteert u vervolgens een optie.

Op een Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Toegankelijkheid'.
  2. Klik op 'Ondertiteling' in de navigatiekolom.
  3. Selecteer 'Ondertiteling voor doven en slechthorenden heeft voorkeur' om deze optie in te schakelen.

Als u de bijschriften en ondertiteling wilt aanpassen, kiest u een van de opties op dit scherm.

Op een pc

1. Kies in het menu boven in het iTunes-venster het menu 'Bewerken' > 'Voorkeuren'.
  2. Klik op het tabblad 'Afspelen'.
  3. Selecteer 'Bij voorkeur bijschriften voor spraak/geluiden en ondertiteling voor doven/slechthorenden' om deze optie in te schakelen.

Als u de bijschriften en ondertiteling wilt aanpassen, kiest u de verschillende opties in het menu naast 'Stijl bijschrift' of klikt u op de knop 'Configureren'.

Films en tv-programma's zijn niet in alle landen en regio's beschikbaar. Bekijk wat er in uw land of regio beschikbaar is. Talen en toegankelijkheidsfuncties die worden ondersteund door een film of tv-programma verschillen per land en regio.