AirPort-basisstations: WAN- en Wi-Fi MAC-adressen weergeven

In dit artikel wordt uitgelegd hoe de MAC-adressen van de ethernet-WAN-poort en de wifiradio's van een AirPort-basisstation worden weergegeven met het AirPort-configuratieprogramma 6.0 of nieuwer.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe de MAC-adressen van de ethernet-WAN-poort en de wifiradio's van een AirPort-basisstation worden weergegeven met het AirPort-configuratieprogramma 6.0 of nieuwer. Met AirPort-configuratieprogramma 6.0 tot en met 6.2 moet het basisstation lokaal zijn verbonden om deze informatie te kunnen weergeven. Met AirPort-configuratieprogramma 6.3 of nieuwer kun je ook de informatie van een extern verbonden basisstation weergeven.

AirPort-configuratieprogramma 6.0 tot en met 6.2

Volg deze stappen om het MAC-adres van een lokaal verbonden AirPort-basisstation weer te geven:

1. Maak verbinding met het Wi-Fi-netwerk van het AirPort-basisstation.

2. Open AirPort-configuratieprogramma in de map 'Programma's' > 'Hulpprogramma's' op de Mac.

3. Selecteer het gewenste basisstation door er eenmaal op te klikken om het venstermenu voor het wijzigen van het basisstation weer te geven.

4. Verplaats de muis over de lichtgrijze naam van het basisstation in het midden bovenaan het venstermenu voor het wijzigen van het basisstation.

5. De MAC-adressen worden weergegeven in een venstermenu.

aiport_utility

AirPort-configuratieprogramma 6.3 of nieuwer

Volg deze stappen om het MAC-adres van een lokaal verbonden AirPort-basisstation weer te geven:

1. Maak verbinding met het Wi-Fi-netwerk van het AirPort-basisstation.

2. Open AirPort-configuratieprogramma in de map 'Programma's' > 'Hulpprogramma's' op de Mac.

3. Selecteer het gewenste basisstation door er eenmaal op te klikken om het venstermenu voor het wijzigen van het basisstation weer te geven.

4. Verplaats de muis over de lichtgrijze naam van het basisstation in het midden bovenaan het venstermenu voor het wijzigen van het basisstation.

5. De MAC-adressen worden weergegeven in een venstermenu.

aiport_utility

Volg deze stappen om het MAC-adres van een extern verbonden AirPort-basisstation weer te geven met behulp van een Internet WAN-verbinding:

Opmerking: je hebt het volgende nodig om het externe basisstation te zien:

• Een actieve internetverbinding.

• Het externe basisstation moet zijn geconfigureerd om de configuratie via WAN toe te laten.

• Je moet een Apple ID gebruiken die bij iCloud op de Mac is ingelogd.

• Op het externe basisstation moet 'Terug naar mijn Mac' zijn ingeschakeld met dezelfde Apple ID waarmee bij iCloud op de Mac is ingelogd.

1. Open AirPort-configuratieprogramma in de map 'Programma's' > 'Hulpprogramma's' op de Mac.

2. Klik op Andere Wi-Fi-apparaten.

3. Selecteer het AirPort-basisstation in het venstermenu.

4. Voer een wachtwoord in als je hierom wordt gevraagd.

5. De MAC-adressen verschijnen na enkele seconden.

living_room_ethernet_wifi

Meer informatie

Zie ''Terug naar mijn Mac' configureren en gebruiken met een AirPort Express, AirPort Extreme of AirPort Time Capsule' voor informatie over de configuratie van 'Terug naar mijn Mac'.