Verbinding maken met Wi-Fi op een iPhone, iPad of iPod touch

Lees hier hoe u een apparaat verbindt met een Wi-Fi-netwerk, inclusief open, beveiligde en verborgen netwerken.

Verbinding maken met een Wi-Fi-netwerk

1. Ga in het beginscherm naar Instellingen > Wi-Fi.
  2. Schakel Wi-Fi in.
    Het apparaat zoekt nu automatisch naar beschikbare Wi-Fi-netwerken.
  3. Tik op de naam van het Wi-Fi-netwerk waarmee u verbinding wilt maken.

Nadat u verbinding hebt gemaakt met het netwerk, ziet u  Vinkje naast het netwerk en Wi-Fi verbonden links boven in het scherm.

Verbinding maken met een beveiligd Wi-Fi-netwerk

Beveiligde Wi-Fi-netwerken zijn beschermd met een wachtwoord en worden aangeduid met  Hangslot naast de naam.

1. Ga naar Instellingen > Wi-Fi en controleer of Wi-Fi ingeschakeld is.
  2. Tik op de naam van het beveiligde Wi-Fi-netwerk waarmee u verbinding wilt maken.
  3. Geeft het wachtwoord van het beveiligde Wi-Fi-netwerk op en tik op Verbind. Als u niet op Verbind kunt tikken, hebt u een onjuist wachtwoord opgegeven.

Nadat u verbinding hebt gemaakt met het netwerk, ziet u  Vinkje naast het netwerk en Wi-Fi verbonden links boven in het scherm. Neem contact op met de netwerkbeheerder als u het wachtwoord van het Wi-Fi-netwerk niet weet.

Verbinding maken met een verborgen Wi-Fi-netwerk

Verborgen netwerken worden niet weergegeven in de lijst van beschikbare netwerken. U moet dus precies weten wat de naam van het netwerk is, anders kunt u er geen verbinding mee maken.

1. Ga naar Instellingen > Wi-Fi en controleer of Wi-Fi ingeschakeld is. Tik vervolgens op Ander.
  2. Voer de exacte naam van het netwerk in en tik op Beveiliging.
  3. Selecteer het type beveiliging. Niet alle verborgen netwerken zijn beveiligd. Neem bij twijfel contact op met de netwerkbeheerder.
  4. Tik op ‘Ander netwerk’ om terug te keren naar het vorige scherm.
  5. Voer het wachtwoord van het netwerk in het veld Wachtwoord in en tik op Verbind.

Nadat u verbinding hebt gemaakt met het netwerk, ziet u  Vinkje naast het netwerk en Wi-Fi verbonden links boven in het scherm.