Verbinding maken met Wi-Fi op een iPhone, iPad of iPod touch

Lees hier hoe u een apparaat verbindt met een wifinetwerk, inclusief open, beveiligde en verborgen netwerken.

Verbinding maken met een wifinetwerk

1. Ga in het beginscherm naar 'Instellingen' > 'Wifi'.
  2. Schakel wifi in.
    Het apparaat gaat nu automatisch op zoek naar beschikbare wifinetwerken.
  3. Tik op de naam van het wifinetwerk waarmee u verbinding wilt maken.

Nadat u verbinding hebt gemaakt met het netwerk, ziet u vinkje naast het netwerk en Wifi verbonden links boven in het scherm.

Verbinding maken met een beveiligd netwerk

Beveiligde wifinetwerken zijn beveiligd met een wachtwoord. Bij de naam van zo'n netwerk staat  hangslot.

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Wifi' en zorg dat wifi is ingeschakeld.
  2. Tik op de naam van het beveiligde wifinetwerk waarmee u verbinding wilt maken.
  3. Voer het wachtwoord van het beveiligde wifinetwerk in en tik op 'Verbind'. Als u niet op 'Verbind' kunt tikken, betekent dat dat het wachtwoord dat u hebt ingevoerd, onjuist is.

Nadat u verbinding hebt gemaakt met het netwerk, ziet u vinkje naast het netwerk en Wifi verbonden links boven in het scherm. Neem contact op met de netwerkbeheerder als u het wachtwoord van het wifinetwerk niet weet.

Verbinding maken met een verborgen wifinetwerk

Verborgen netwerken staan niet in de lijst van beschikbare netwerken. U moet dus precies weten hoe het netwerk heet om er verbinding mee te kunnen maken.

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Wifi' en zorg dat wifi is ingeschakeld. Tik nu op 'Ander'.
  2. Voer de exacte naam van het netwerk in en tik op 'Beveiliging'.
  3. Selecteer de beveiligingsmethode. Niet alle verborgen netwerken zijn veilig. Als u het niet zeker weet, informeert u bij uw netwerkbeheerder.
  4. Tik op 'Ander netwerk' om terug te gaan naar het vorige scherm.
  5. Voer het wachtwoord van het netwerk in in het veld 'Wachtwoord' en tik op 'Verbind'.

Nadat u verbinding hebt gemaakt met het netwerk, ziet u vinkje naast het netwerk en Wifi verbonden links boven in het scherm.