Begeleide toegang op een iPhone, iPad en iPod touch gebruiken

Met begeleide toegang wordt het gebruik van het iOS-apparaat beperkt tot één bepaalde app, waarbij u bepaalt welke functies beschikbaar zijn. U kunt begeleide toegang inschakelen wanneer u een kind uw apparaat laat gebruiken of wanneer u niet afgeleid wilt worden door onbedoelde gebaren.

Begeleide toegang

Begeleide toegang instellen

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toegankelijkheid'> 'Begeleide toegang'.
  2. Schakel 'Begeleide toegang' in.
  3. Tik op 'Toegangscode-instellingen' en vervolgens op 'Stel code voor begeleide toegang in'.
  4. Voer een toegangscode in en voer deze nogmaals in. U kunt hier ook 'Face ID' of 'Touch ID' inschakelen als u daarmee een sessie met begeleide toegang wilt kunnen beëindigen.

Sessie met begeleide toegang

Een sessie met begeleide toegang starten

1. Open de gewenste app en tik driemaal op de thuisknop. Op een iPhone X klikt u driemaal op de zijknop.
  2. Als u bepaalde delen van het scherm niet wilt laten reageren op aanraking, omcirkelt u die delen met één vinger. U kunt de cirkel verplaatsen, vergroten en verkleinen. U verwijdert de cirkel door op 'X' te tikken.
  3. Tik op 'Start'.

U kunt een sessie met begeleide toegang ook starten met behulp van Siri. U opent dan de gewenste app en zegt tegen Siri: "Schakel begeleide toegang in."

*De functies van Siri kunnen per land of regio verschillen.

Bepalen welke functies beschikbaar zijn

1. Als u functies wilt uitschakelen of een tijdslimiet wilt instellen, klikt u driemaal op de thuisknop of zijknop en tikt u vervolgens op 'Opties'. Als 'Opties' niet wordt weergegeven, klikt u nogmaals driemaal op de thuisknop of zijknop en voert u uw toegangscode in.
  2. Tik op de gewenste opties en tik vervolgens op 'Gereed'.

Sluimerknop: schakel dit uit om de sluimerknop of het apparaat uit te schakelen.

Volumeknoppen: schakel dit uit om de volumeknoppen op het apparaat uit te schakelen.

Beweging: schakel dit uit om de reactie van het apparaat op beweging te beperken. Het scherm reageert dan bijvoorbeeld niet wanneer het apparaat wordt geschud, en het scherm kantelt niet, ongeacht hoe het apparaat wordt vastgehouden.

Toetsenborden: schakel dit uit om het toetsenbord uit te schakelen. Het wordt dan niet weergegeven.

Aanraking: schakel dit uit als u wilt dat het scherm niet reageert op aanrakingen.

Zoeken in woordenboek: schakel dit in om de opzoekfunctie te gebruiken wanneer u tekst selecteert.

Tijdslimiet: schakel dit in om een tijdslimiet in te stellen voor de sessie met begeleide toegang.

Een sessie met begeleide toegang beëindigen

Klik driemaal op de thuisknop of zijknop, voer uw toegangscode voor begeleide toegang in en tik op 'Stop'. Als u Touch ID of Face ID hebt ingeschakeld voor begeleide toegang, klikt u dubbel op de thuisknop of zijknop.